Industriële betonvloeren

Industriële betonvloeren: 5 fabeltjes ontkracht

Denk je dat industriële betonvloeren alleen geschikt zijn voor oude loodsen of hypermoderne woningen? Think again! Het is tijd om enkele fabeltjes over de industriële betonvloer te ontkrachten en te ontdekken waarom deze vloeren in elke woning mooi staan.

Betonvloeren zijn functioneel, vochtbestendig, ideaal voor vloerverwarming, veelzijdig en nog véél meer. Toch hebben ze vaak een foute reputatie, wat we graag even rechtzetten. Ontdek alles in dit artikel aangeboden door Betonwerken SMP.

Kent een betonvloer al lang geen geheimen meer voor jou en wil je een betonvloer laten plaatsen? Vertrouw dan op Betonwerken SMP. Dankzij onze 25 jaar ervaring ben je zeker van een geslaagd resultaat!

Betonwerken SMP heeft als geen ander ervaring met beton polieren. In dit artikel leggen we je dan ook graag uit wat de prijs van gepolierd beton kan beïnvloeden en hoe deze tot stand komt.

#1 Industriële betonvloeren zijn saai en grijs

Degene die deze uitspraak de wereld heeft ingestuurd, weet er echt helemaal niets van! Een industriële vloer is juist helemaal hip en trendy. Sterker nog, volgens Vogue is de betonlook dé trend van 2023.

Bovendien is het een fabeltje dat betonnen vloeren altijd grijs zijn. Door kleurpigmenten toe te voegen aan het mengsel kan de betonvloer elke mogelijke kleur van het spectrum krijgen. Zo kun je deze helemaal afstemmen op je interieur!

Daarnaast is een betonvloer allesbehalve saai: er bestaan verschillende soorten betonnen vloeren. En ook in afwerking is er een ruime keuze. Je kan je betonvloer afwerken door een  bepaalde structuur te laten aanbrengen die er bijvoorbeeld uitziet als hout, stenen of zelfs tegels.

Klaar voor een trendy vloer in je woning? Waar wacht je nog op? Ga snel je offerte aanvragen bij Betonwerken SMP!

#2 Beton kan niet tegen vocht, dus niet in de badkamer

Dit is niet helemaal waar. Een gewone betonvloer heeft een poreus oppervlak, waardoor water kan doorsijpelen. Maar heb je graag een waterdichte vloer? Dan kan je het beton impregneren

Hierbij wordt er een waterdichte, onzichtbare toplaag geplaatst over de vloer, met als doel de vloer te beschermen. Dankzij dit impregneermiddel worden alle gaten in het beton opgevuld, waardoor het onmogelijk wordt voor allerlei soorten vloeistoffen om nog door te dringen!

Dit maakt een industriële betonvloer geschikt voor elke bestaande ruimte. De badkamer, je terras, de bedrijfsvloer of een betonvloer in de keuken? Geïmpregneerd beton kan alles aan!

#3 Een industriële betonvloer is glad en gevaarlijk

Logischerwijze is dit niet waar, want in een magazijn of machinepark glijden werknemers liefst ook niet uit. Betonnen bedrijfsvloeren zie je niet voor niets overal in de industrie. Het is wel zo dat de afwerking van je betonvloer zal bepalen hoe glad de vloer zal zijn. 

Kies je voor een ruwe afwerking, zoals geborsteld beton? Dan zal je veel grip hebben. Wil je liever een gladde afwerking? Dan kan je het beton laten polieren.

Ben jij klaar voor een nieuwe keukenvloer?

En heb je die graag hygiënisch, makkelijk te onderhouden en stijlvol? Dan is beton de ideale oplossing. Bij Betonwerken SMP kan je terecht voor het professioneel plaatsen van een gepolierde betonvloer. Wij voeren de werken voor jou uit, van a tot z, van de keuken tot de badkamer.

Neem vrijblijvend contact op met Betonwerken SMP voor meer informatie. Wij plaatsen je gevlinderde betonvloer pas als jij er ook 100 procent achter staat!

Gepolierde betonvloeren

Gepolierde betonvloeren hebben veel voordelen. Doordat de bovenste laag zeer glad is, kunnen er geen vuiltjes binnendringen. Daarnaast zijn ze ook esthetisch heel chique. Natuurlijk zullen deze vloeren wel gladder zijn dan bij een ruwe afwerking. Dit is echter enkel wanneer de vloer nat is, in de badkamer kan je dus gewoon een badmat gebruiken en je probleem is opgelost.

Ben je toch nog bang dat je ooit zal uitglijden? Dan kan je een antisliplaag laten aanbrengen. Zo kan je met een gerust hart rondlopen.

Bij Betonwerken SMP kan je terecht voor storten tot beton polieren en polijsten, voor zowel particulieren als bedrijven. Wij zijn gespecialiseerd in betonwerken op maat dankzij onze 25 jaar ervaring. Ben je klaar voor de betonlook in jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

#4 Betonvloeren zijn zeer kwetsbaar

Wie denkt aan een betonvloer denkt, denkt aan sterkte en duurzaamheid. En dat is dan ook honderd procent correct. Bij normaal gebruik kunnen betonvloeren jarenlang meegaan, en daarbovenop zijn ze recycleerbaar! Ze zijn bestand tegen zware lasten, slijtage en scheuren. Met de juiste afwerking, onderhoud en verzorging kunnen betonvloeren bovendien bestand zijn tegen verschillende vormen van beschadiging, zoals krassen of vlekken.

Wil je een stevige vloer waar je op kan bouwen? Ga dan voor een betonvloer van Betonwerken SMP!

#5 Industriële vloer = veel werk

Een betonvloer is een van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren die er bestaan. Vergeet het schrobben van voegen zoals bij tegels, want dankzij het gladde oppervlak bij gepolijste betonvloeren kunnen er geen vuiltjes doordringen.

Wel is het aangeraden om de vloer één keer per maand te dweilen met schoon water en groene zeep. Een makkie dus! Heb je een ruwe afwerking? Dan volstaat een rondje met de stofzuiger al! 

Benieuwd naar industriële betonvloeren prijzen? Bij Betonwerken SMP kan je een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen!

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs