Kelderrenovatie

  • Home
  • /
  • Kelderrenovatie

Kelderrenovatie: Betonwerken SMP maakt van je oude, muffe kelder een ondergrondse parel

Wat kan en mag je verwachten bij een kelderrenovatie? Betonwerken SMP geeft een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden om jouw oude kelder om te toveren tot een waar ondergronds paradijs

kelderrenovatie

Wanneer is het een goed idee om jouw kelder te renoveren?

Wateroverlast

Een ondergrondse kelder trekt vrij makkelijk (grond)water aan, en dat is natuurlijk nefast voor de staat van jouw kelder. Als er water in jouw kelder staat kan de fundering van je woning aangetast worden. De gehele woning kan vervolgens schade oplopen. 

Kortom, het is heel erg belangrijk dat jouw kelder waterdicht is om zo problemen naar de toekomst toe te vermijden. Een perfect waterdichte kelder is gelukkig mogelijk voor elke woning!

wateroverlast

Vocht en schimmels

Een natte kelder kan ook aanleiding geven tot opstijgend vocht. Dan ontstaan er vochtige muren én heel wat bijkomende nadelen voor het gebouw en je gezondheid. Zo kan het pleisterwerk loskomen, kunnen er schimmels groeien en kan een muffe geur de kop opsteken.  

Bovendien is het niet uitzonderlijk dat mensen met gevoelige luchtwegen daardoor lichamelijke klachten ontwikkelen zoals hoofdpijn, benauwdheid en een nare hoest. 

Goede ventilatie is dan ook essentieel om vervuilde lucht naar buiten te voeren én schone lucht naar binnen te krijgen. Je kan daarvoor ventilatieroosters plaatsen of een beroep doen op mechanische ventilatie. Vaarwel, vochtige kelder!

kelderrenovatie

Extra ruimte

Wil je graag jouw woning uitbreiden met extra ruimte? Dan kan je jouw (vergeten) kelder inrichten als leefruimte, man cave, of extra slaapkamer.

Een kelder renoveren vraagt de nodige creativiteit, maar de veiligheid is uiteraard het allerbelangrijkste. Ga altijd met een expert na wat de mogelijkheden zijn voor jouw kelder om je renovatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hoe kan Betonwerken SMP jou helpen bij een kelderrenovatie?


1. Analyse van jouw kelder

Eerst en vooral bekijken we samen met jou de staat van je kelder. Is er al een betonnen vloer aanwezig of niet? Is er waterschade in jouw kelder? Samen met jou zoeken we een betonoplossing op maat. Ons uitgangspunt: de fundamenten van de kelder terug naar een ‘gezond’ niveau tillen. We komen op gratis plaatsbezoek om de juiste inschattingen te maken.

2. Renovatie van jouw kelder

Betonwerken SMP verzorgt de basis van jouw kelder tot in de puntjes. We zorgen voor een stevige vloer, zodat de eerste fase van je renovatie meteen goed zit.  Daartoe leggen we de focus vooral op waterdichtheid

Een nieuwe betonvloer storten in jouw kelderruimte is perfect mogelijk. We stellen het beton ook zo samen dat vocht niet kan binnendringen. Zo voorkom je niet alleen hardnekkige lekkage, maar ook de kans op scheurtjes in het beton en schimmelvorming is veel kleiner. Wist je trouwens dat beton vanzelf waterdicht is vanaf een dikte van 30 centimeter

Betonwerken SMP renoveert met plezier jouw (betonnen) kelder. Vraag gerust een gratis offerte aan of neem contact met ons op.

3. Extra tips

Zijn je wanden doordrongen met vocht? Dan neem je het best contact op met een vakman die jouw muren kan inspuiten of injecteren met een vochtwerende gel. Wij staan niet in voor deze werken, maar raden het wel aan. Zo worden vochtige kelders meteen volledig aangepakt. 

Informeer je ook over kelderdichting: met een speciale kwast worden vochtige plekken op de  wanden behandeld met een vochtwerende coating van cement. Deze methode is erg geschikt voor betonnen muren die toch water doorlaten. 

Denk ook goed na over isolatiemateriaal. Wil je de vloer, het plafond of de muren graag (opnieuw) isoleren? Dat is zéker een aanrader, want op die manier hou je warmte in de kelder langer vast. Indien je dus graag op regelmatige basis zou vertoeven in je kelder is dat geen overbodige luxe.

De afwerking van je kelder: wat zijn de opties?

Betonvloer met een extra touch

Terrazzo polijsten

We kunnen jouw vloer volledig afwerken naar wens. Je kan ervoor kiezen om je vloer te laten impregneren, zodat je vloer stofvrij, slijtvaster en makkelijker te onderhouden is. Of we kunnen jouw vloer ook polijsten voor een glanzende ‘look’. Daarnaast kunnen we dieper schuren of terrazzo polijsten om zo een authentieke vloer te realiseren.

Verluchting


kelderrenovatie

Zoals eerder vermeld: kies voor natuurlijke ventilatie via een verluchtingsbuis en een afwerkrooster of ga voor mechanische verluchting als je schimmels wil vermijden.

Elektriciteit en verwarming

kelderrenovatie

Schakel de expertise in van vakmannen voor de elektriciteit en verwarming in jouw kelderruimte. Je kelder is dan zo goed als gebruiksklaar.

Inrichting


kelderrenovatie

Laat je creatieve ziel los op de nieuwe ruimte. Maak het vooral persoonlijk en huiselijk! Denk zeer goed na over je lichtbron: dat zal bepalen hoe gezellig jouw kelder is. Integreer eventueel ook planten om wat leven aan te brengen in de kelder. 

Welke kosten zijn er verbonden aan een kelderrenovatie?

Een gedetailleerde kostenraming is vrij moeilijk weer te geven. We geven wel mee welke factoren een invloed zullen uitoefenen op de prijs.

  • De grootte van de kelder
  • De moeilijkheidsgraad van de werken
  • De keuze voor afwerking
  • … 

Vraag gerust een gratis offerte aan op maat van jouw wensen en noden.

Betonwerken SMP, jouw partner in kelderrenovatie

Met meer dan 10 jaar ervaring op de teller zijn we dé partner die jij zoekt. Als pionier in ons vakgebied voeren we elk betonproject met de nodige expertise uit.

Heb jij interesse om je kelder te renoveren? Dan kunnen wij een zéér belangrijke schakel vormen in het renovatieproces. We beantwoorden met plezier al jouw vragen! Neem gerust contact op met ons en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs