Betonvloer in keuken

Betonvloer in keuken: stijlvol, hygiënisch én praktisch

De keuken is het hart van een huis - het is een plek om te koken, te eten en gezellige, waardevolle herinneringen te maken. Daarom is het belangrijk dat je jezelf goed voelt in deze ruimte. Want zeg nu zelf, behalve Jacques Vermeire zit er niemand graag in een oude, versleten keuken.

Soms is het tijd voor vernieuwing. En als je op zoek bent naar een manier om de ruimte een unieke en opvallende uitstraling te geven, dan is een betonvloer in je keuken misschien iets voor jou.

De betonvloer heeft een stoere uitstraling, maar is ook erg hygiënisch. Dankzij zijn glad oppervlak kan vuil zich namelijk nergens verstoppen. Bovendien heeft de betonvloer veel verschillende mogelijkheden, waardoor die overal mooi zal staan: van het landelijk interieur tot de moderne keuken. 

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van deze vloeren en hoe je ze moet verzorgen. Weet je al alles over betonvloeren, maar ben je enkel nog op zoek naar een professionele plaatser en betonvloerspecialist? Dan kan je gerust bij Betonwerken SMP een gratis offerte aanvragen. Dankzij meer dan 147 geslaagde projecten hebben wij voldoende ervaring opgebouwd om een geslaagd eindresultaat te garanderen.

Betonwerken SMP heeft als geen ander ervaring met beton polieren. In dit artikel leggen we je dan ook graag uit wat de prijs van gepolierd beton kan beïnvloeden en hoe deze tot stand komt.

Het geheim achter de gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer, die ook wel bekendstaat als een gepolierde betonvloer, wordt na het storten onmiddellijk zorgvuldig bewerkt met een speciale machine. Dit wordt ook wel wel een ‘vlindermachine’ genoemd, wat te maken heeft met zijn roterende schijven

Door deze bewerking wordt de toplaag van het beton glad en dicht, terwijl putjes en andere onvolkomenheden verwijderd worden. Het resultaat? De vloer heeft een onderliggende dichte en compacte structuur met een wolkachtig uitzicht.

De combinatie gepolierde betonvloer - keuken is dankzij het hygiënische, gladde oppervlak een goede match. Sterker nog, de gevlinderde betonvloer is de meest geschikte optie voor in de keuken van alle betonvloeren.

Ben jij klaar voor een nieuwe keukenvloer?

En heb je die graag hygiënisch, makkelijk te onderhouden en stijlvol? Dan is beton de ideale oplossing. Bij Betonwerken SMP kan je terecht voor het professioneel plaatsen van een gepolierde betonvloer. Wij voeren de werken voor jou uit, van a tot z, van de keuken tot de badkamer.

Neem vrijblijvend contact op met Betonwerken SMP voor meer informatie. Wij plaatsen je gevlinderde betonvloer pas als jij er ook 100 procent achter staat!

Betonvloer in keuken: ook geschikt voor de keukenkluns

De gepolierde betonvloer staat erom bekend gevoelig te zijn voor vocht en vlekken, doordat zijn poriën vuil kunnen opslorpen. Zo lijkt een betonvloer op het eerste gezicht misschien niet ideaal voor in de keuken. Want geef toe, koken zonder te morsen is bijna een onmogelijke opgave. Maak je echter geen zorgen, want er bestaan meerdere oplossingen om je betonnen vloer te beschermen tegen vetten en oliën om vlekken te voorkomen.

Gepolierde betonvloer beschermen met coating

Een eerste optie is de betonvloer coaten. Deze coating zal de poriën van de vloer niet opvullen, maar zorgt wel voor een extra beschermlaag. Bovendien krijg je hierdoor een zeer mooie glans

Het gepolierde beton impregneren

Ook beton impregneren is het overwegen waard. Dankzij het impregneermiddel worden de poriën van de vloer opgevuld. Dit product trekt helemaal in de vloer zodat er geen vuiltjes meer kunnen intrekken.

Extra tip: Het is nog niet te laat, want impregneren kan bij zowel oude als nieuwe betonvloeren!

Bij Betonwerken SMP kan je terecht voor het impregneren van polierbeton. Heb je reeds een gevlinderde betonvloer, maar wil je hem nog extra beschermen? Neem vandaag nog contact met ons op en vermijd permanente vlekken op je betonvloer!

Accepteer de natuurlijke uitstraling van beton

Als je een van deze twee opties toepast, zal je de meeste vlekken voorkomen. Pas liefst toch op met zure dranken zoals fruitsap, want deze kunnen door de beschermlaag heen bijten. Laat je toch af en toe iets vettig vallen? Dan is dat ook helemaal niet erg, want de vetvlek zal na verloop van tijd vervagen. Langs de andere kant horen vlekken natuurlijk ook gewoon bij de natuurlijke uitstraling van betonvloeren.

Wil je helemaal mee zijn met de betonlook en dus een betonvloer laten plaatsen? Ben je fan van industriële betonvloeren? Dan is er maar één adres: Betonwerken SMP.

Betonnen vloer onderhouden: tips & tricks

Een gevlinderde betonvloer is sowieso minder werk dan een tegelvloer, aangezien deze geen naden of voegen heeft om schoon te maken. Het regelmatig onderhouden van je vloer zorgt ervoor dat deze een leven lang kan meegaan. Maar hoe doe je dat nu juist?

  • Raak de vloer enkel aan met natuurlijke pH-neutrale zeep. Vermijd zure schoonmaakmiddelen!
  • Dweil de vloer regelmatig om vlekken te voorkomen.
  • Heb je gemorst? Maak het dan meteen schoon, zo geef je het geen kans om in te trekken.
  • Laat geen vochtige spullen, zoals natte handdoeken, op de grond liggen.

Als je tot het einde van deze tekst gelezen hebt, dan heb je al een zeer goede basiskennis over betonvloeren voor het nemen van een weloverwogen beslissing. Heb je toch nog vragen of nood aan meer informatie? Neem dan gerust contact op met Betonwerken SMP en we helpen je met plezier verder. Ben je al helemaal overtuigd? Wat houdt je tegen? Ga snel je gratis offerte aanvragen!

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs