Betonwerken

Betonwerken SMP is uiteraard gespecialiseerd in allerhande betonwerken. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Voor mensen die hier niet mee bekend zijn kan het echter moeilijk zijn om te weten welke betonwerken allemaal mogelijk zijn. Hieronder volgt dus een uiteenzetting van enkele opties!

Wat voor beton bestaat er nu eigenlijk zoal? 

Er zijn verschillende betonsoorten met elk hun eigen voordelen en nadelen. Het is dan ook belangrijk om hier een goed overzicht van te hebben, zo kan je de optie kiezen die het beste past bij je project. Hier lijsten we er alvast enkele voor je op.

1

Gewapend beton of voorgespannen beton

Beton kan zeer grote drukkrachten aan, maar minder trekkracht. Wapening staven of netten zorgen er voor dat dit wordt opgevangen. Voorgespannen beton kan zelfs nog meer lading aan, omdat de wapening al deels op voorhand verwerkt is.

2

Stampbeton

Een droog soort beton dat in verschillende lagen wordt aangebracht. Het wordt aangestampt en op die manier verdicht het beton.

3

Zelfreinigend beton

Dit verbetert vanzelfsprekend de onderhoudsvriendelijkheid van het beton. Het behoudt haar uitstraling nog langer.

4

Zelfverdichtend beton

Dit beton is zeer vloeibaar, het kan dus in op de meest extreme locaties toegepast worden. Er is geen dichting meer nodig achteraf, wat veel kosten bespaart.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Wil je zeker zijn van de juiste betonsoort voor je project? Contacteer Betonwerken SMP voor het beste advies en een vrijblijvende offerte/plaatsbezoek!

Welke verschillende betonwerken kan je laten uitvoeren?

Nu de verschillende betonsoorten wat duidelijker zijn, zullen we verschillende betonwerken voor je oplijsten en uitleggen. Hierdoor krijg je wellicht een idee welke betonwerken het best bij jouw project passen. Er komen zowel industriële toepassingen als betonwerken voor particulieren aan bod.

1.Grondwerken

Dit is de allereerste fase bij een nieuwe werf. De grond wordt klaargemaakt om op te bouwen. Het gieten van de funderingen vindt hier plaats.

Betonwerken | Grond
Betonwerken | Gepolierd beton

2.Gepolierde betonvloeren

Gepolierde betonvloeren bieden je woning een tijdloze uitstraling. Naast het uiterlijk zijn er nog verschillende voordelen zoals onderhoudsvriendelijkheid, duurzaamheid, afwerkingsmogelijkheden…

3. Betonnen terrassen 

Beton kan overal gebruikt worden, dus ook buiten. Dezelfde voordelen als bij een betonnen vloer gelden hier ook, je kan rekenen op een heel onderhoudsvriendelijk terras. Hoe groter de oppervlakte, hoe voordeliger de prijs evolueert. Tevens kan je meteen grote oppervlaktes gieten waardoor het project sneller afgerond is.

Betonwerken | Terras
Betonwerken | Oprit

4.Betonnen opritten

Beton is het perfecte materiaal om grote krachten te weerstaan. Een ideale situatie voor opritten dus. Een betonnen oprit kan met gemak het gewicht van verschillende auto’s aan. Je hebt dus geen last van verzakkingen of slijtage van je oprit.

5.Betonnen afsluitingen

Zoals bij andere betonwerken gelden hier ook de voordelen van stevigheid en gemak in onderhoud. Een betonnen afsluiting heeft in vergelijking met bijvoorbeeld een houten afsluiting amper onderhoud nodig. Er kan trouwens met prints en verschillende texturen gewerkt worden voor meer personalisatie.

beton hekken
Beton kelder

6.Betonnen kelder

Met een betonkelder mag je zeker zijn van gemak voor de rest van je leven. Je hoeft je namelijk nooit zorgen te maken over eventuele vochtproblemen, aangezien beton waterdicht is.

7.Betonnen zwembaden

Betonnen zwembaden kunnen in allerlei vormen en maten worden gemaakt en zijn zeer duurzaam. Tevens kan je kiezen uit een waaier aan opties voor de afwerking van je droomzwembad.

zwembad beton

Bekijk ook zeker onderstaande, relevante artikels over betonwerken:

Betonwerken SMP: aannemer betonwerken

Dit zijn slechts enkele voorbeelden de totaalprojecten waar wij mee kunnen helpen ze te realiseren. Wij kunnen jou bijstaan in al je noden voor betonwerken voor woningbouw, projectbouw, appartementsgebouwen en allerhande betonwerken. Aarzel niet en contacteer Betonwerken SMP.

Betonwerken | Django

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs