Keldertrap

Betonnen keldertrap: de meest praktische oplossing

Een keldertrap moet praktisch,veilig zijn en tegen vocht kunnen. Dat weet ook Betonwerken SMP. Een betonnen keldertrap is vrijwel dé ideale oplossing voor een kelderrenovatie. Lees hier alle voordelen, prijzen voor een plaatsing van jouw trap.

Moderne keldertrappen uit beton

moderne keldertrappen 1

Keldertrap in verschillende materialen

Betonnen keldertrappen

Een betonnen trap is dé ideale oplossing, want je hebt er geen onderhoud aan en beton is uiterst stevig materiaal. Bovendien werkt Betonwerken SMP met waterdicht beton, wat een groot pluspunt is tenopzichte van andere soorten trappen.

kelderdichting antwerpen 2

De plaatsing vergt de nodige deskundigheid, maar dat is voor ons geen probleem! Je hebt de keuze uit een betonnen keldertrap die ter plaatse wordt gegoten en een prefab keldertrap die in de fabriek ontwikkeld wordt. 

Houten keldertrappen

Betonnen kelder met houten keldertrap

Een houten trap is wellicht de goedkoopste optie. Als je kiest voor een houten keldertrap, is het een goed idee om je kelder waterdicht te maken, want hout in vochtige kelders is minder geschikt. Bovendien raden we aan om de trap niet rechtstreeks op de keldervloer te plaatsen, mocht er toch grondwater binnensijpelen.

Metalen keldertrappen

Ook staal is een optie. Dat materiaal is erg licht en kan al in de fabriek gemaakt worden (prefab). De trap dient dan enkel nog geplaatst te worden.

Renovatiepremie

verbouwpremie Vlaamse overheid

Wist je dat je in bepaalde gevallen recht hebt op een renovatiepremie van de Vlaamse Overheid? Alle voorwaarden kan je nalezen in het artikel. Mooi meegenomen om je kelder waterdicht te maken, niet? 

Type trap

Er bestaan twee soorten trappen: een rechte keldertrap en een kwartdraaitrap. Het eerste type - de rechte trap - is heel erg gemakkelijk en geschikt om spullen of boodschappen naar boven en beneden te sjouwen, maar neemt wat meer ruimte in beslag

Een kwartdraaitrap is veel interessanter, als je minder ruimte hebt in je kelder. Zo’n trap is wel minder praktisch, omdat je ‘al draaiend’ naar boven of beneden dient te gaan.

Het is vooral belangrijk om op voorhand goed te checken dat je keldertrap precies past in jouw kelderruimte. Een te grote trap in een kleine kelder, is een no-go. Meet dus alles op voorhand goed op, of laat een vakman zoals BetonwerkenSMP die berekeningen voor jou maken. Zo kan je een weloverwogen keuze maken tussen een rechte trap of een kwartdraaitrap. 

Trap met leuning

Een keldertrap met een leuning is geen overbodige luxe. Integendeel, elke keldertrap zou een leuning moéten hebben! Als je naar de kelder gaat, heb je vaak iets zwaars vast zoals boodschappen of gereedschap. Dan is het wel zo handig om je stevig te kunnen vasthouden. 

Bovendien is een kelder niet altijd even goed verlicht, waardoor je dankzij een leuning wat meer houvast hebt. Ten slotte voelt een kelder vaak vochtig aan, waardoor de treden nat kunnen zijn. Om niet uit te glijden, is een trapleuning wel zo ideaal! 

Bij een trap in de woonkamer of gang kan de leuning weggelaten worden uit esthetische overwegingen. Is jouw interieur vrij minimalistisch? Dan is een leuning bijvoorbeeld overbodig. 

Details

Het zit ‘m in de details! Vaak kom je pas achteraf mankementen tegen en dan is je trap natuurlijk al geplaatst. Bereid je zeer goed voor en hou in je keuze zeker rekening met volgende aandachtspuntjes:

  • Zorg ervoor dat je trap niet te steil is. Dat is niet alleen onhandig, maar ook erg gevaarlijk.
  • Kies als trapbekleding voor antislip om te vermijden dat je uitglijdt. 
  • Let goed op dat de treden van je keldertrap breed genoeg zijn én dat de tredes even hoog zijn. Dankzij brede treden en even hoge tredes weet je hoe en waar je je voeten kan plaatsen, en vermijd je ongelukken.

Onze diensten

Trappen in beton

Gemakkelijk in onderhoud, vochtwerend en niet kapot te krijgen, een reden te meer om voor een betonnen trap te kiezen.

betonnen trappen 2

Oude kelders renoveren met beton

Betonwerken is vanzelfsprekend dé specialiteit van Betonwerken SMP. Is de keldervloer niet waterdicht? Dan wordt een nieuwe vloerplaat gegoten in beton. Zo verstevigen we ondergrondse constructies en bestendigen we de kwaliteit. Vaarwel natte kelder! 

Wist je dat beton pas waterdicht is vanaf 30 cm dikte? Wij denken vakkundig na over de samenstelling van ons beton en garanderen je dat jouw betonnen vloer meteen waterdicht is. Als wij een bezoekje hebben gebracht is een verdere behandeling van jouw beton niet meer nodig.

 
Kelder laten bouwen

Jouw eigen idee

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee wij je kunnen helpen. Heb je een eigen idee in je hoofd en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Contacteer ons gerust en we maken je droom waar.

Prijs voor een keldertrap

De prijs voor een keldertrap is afhankelijk van verschillende factoren zoals de afmetingen, het materiaal en de mate van bereikbaarheid. Alles hangt ook af van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. In principe zouden we kunnen stellen dat een keldertrap goedkoper is dan een ‘gewone’ trap, omdat je minder hoogte moet overbruggen. 

Betonwerken SMP: dé specialist in betonnen keldertrappen

Een keldertrap hoeft niet per se mooi te zijn, het is vooral belangrijk dat de trap praktisch is! Dat is nu net de specialiteit van Betonwerken SMP. We zorgen ervoor dat jouw keldertrap perfect past in jouw ruimte en van hoge kwaliteit is. 

Betonwerken SMP is dé firma die je zoekt als het om betonwerken gaat. We hebben jarenlange ervaring en bouwen samen aan jouw droomproject! 

Heb je interesse in onze werkwijze? Neem dan contact op met ons of vraag een gratis offerte op maat aan. 

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan

De experts van BetonwerkenSMP komen je kelder dichten. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om je kelder vochtvrij te maken.