Betonvloer

Een betonvloer wordt steeds populairder en dat is ook niet zo gek. Het is een strakke, stijlvolle vloer, die bovendien onderhoudsvriendelijk is. Of je nu een vloer wil buiten of binnen, bij een nieuwbouwwoning of een renovatie, er is voor ieder wat wils dankzij de verschillende afwerkingsmogelijkheden. 

Op zoek naar een gespecialiseerde plaatser? Betonwerken SMP bezorgt jou telkens een naadloze afwerking. 

Vijf voordelen van betonvloeren

Betonvloeren zijn razend populair. Zo gaf Vogue aan dat de betonlook een van dé interieurtrends van 2023 is. Maar de betonvloer is niet alleen trendy, er zijn nog vele andere redenen waarom veel mensen kiezen voor een betonvloer. Hieronder sommen we voor jou de vele voordelen van een betonvloer voor je op. 

1. Een betonvloer is onderhoudsvriendelijk

Het grote voordeel aan betonvloeren is dat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn, omdat het, in tegenstelling tot tegelvloeren, gaat om een naadloze vloer. Een betonvloer heeft meestal geen voegen, waardoor je bijgevolg ook geen last hebt van vuil dat in de voegen kruipt, zoals je dat bij tegels wel hebt.

Wil jij een vloer die zowel mooi als makkelijk te onderhouden is? Laat een betonvloer gieten door Betonwerken SMP. Vraag vandaag nog je offerte aan of neem contact met ons op.

2. Compatibel met verschillende interieurstijlen

Betonvloer1

Een betonvloer plaatsen kan in elk type woning. Of je nu een aanhanger bent van een industriële uitstraling of eerder houdt van een modern interieur, de betonvloer is een prima keuze! Zelfs voor wie houdt van de eclectische stijl of een vintage interieur is de betonlook een optie.

3. Een betonvloer is slijtvast

Zoals je waarschijnlijk al weet, is beton erg robuust. Daardoor is een betonvloer ook slijtvast. Een betonnen vloer gaat dus je hele leven mee, ongeacht hoe intensief ze gebruikt wordt. Je zal dus niet snel terug in de renovatiewerken zitten: een betonvloer gaat makkelijk honderd jaar of langer mee. Daarmee heeft je betonvloer misschien wel een langere levensduur dan jijzelf!

Een betonvloer is erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen of voor wie huisdieren heeft en op zoek is naar een onvernielbare vloer in de woonkamer, speelkamer of keuken.

Betonvloer2

4. Keuze uit heel wat afwerkingsmogelijkheden

gekleurd beton polished

Afhankelijk van voor welke ruimte je betonvloer dient, kan je voor verschillende afwerkingsmogelijkheden kiezen. Zo kan je een betonvloer die in vochtige ruimtes, zoals badkamers, zal komen te liggen, polieren zodat het helemaal waterdicht is.

Ook kan je kleurstoffen toevoegen als je iets anders wil dan de typische grijze betonlook. Heb je liever geen compleet egale afwerking, dan is het altijd mogelijk om voegen te slijpen. Zo heb je nog steeds een betonvloer, maar dan wel met de look van een tegelvloer.

Wil je een betonvloer plaatsen? Vraag je offerte aan bij Betonwerken SMP: expert in betonvloeren.

5. Betaalbare optie

Een gegoten betonvloer is zeer betaalbaar ten opzichte van andere soorten vloeren. De prijs hangt af van de dikte, kleur en aard van de klus, maar komt in negen van de tien gevallen goedkoper uit dan bij andere soorten vloeren. Betonvloeren zijn daarom een prima keuze als je zowel prijs als kwaliteit wil.

6. Perfect te combineren met vloerverwarming

Betonvloeren zijn compatibel met vloerverwarming. Zo schep je een zeer aangenaam gevoel zonder in te boeten aan ruimte door verwarmingstoestellen. Tevens zijn er verschillende isolatiemogelijkheden. 

Vloerverwarming combineren met een betonvloer? Neem vandaag nog contact op met Betonwerken SMP en bespreek de mogelijkheden.

Mogelijke afwerkingen

Er zijn verschillende manieren waarop een betonnen vloer afgewerkt kan worden. Zo kan je kiezen voor een gepolijste of een gepolierde betonvloer. Deze twee worden vaak onterecht als hetzelfde aanzien. Wij leggen even de verschillen tussen de twee soorten betonvloeren uit. 

Gepolijste betonvloer

Het grootste verschil zit in het uitzicht van de betonvloer. Bij een gepolijste betonvloer zijn er spikkels te zien in het hele oppervlak. Dit komt omdat het bovenste laagje van de vloer geschuurd wordt. De kleur of het patroon dat je hierin wenst, is volledig zelf te kiezen.

Gepolierde betonvloer

Naast de gepolijste betonvloer, bestaat er ook een gepolierde betonvloer. Beton polieren heeft in tegenstelling tot de spikkels bij polijsten een gladde vloer. Tevens is er een mooie glans aanwezig bij gepolierde betonvloeren die past bij moderne en strakke interieurs.

Bij beton gieten en polieren van een vloer gaat men de oppervlakte van de betonvloer mechanisch dichten zodat men een mooie egale vloer bekomt. Hiervoor wordt een vlindermachine gebruikt.

Zo’n vlindermachine is voorzien van een aantal bladen die van stand kunnen veranderen. Deze bladen maken een ronddraaiende beweging over de vloer waardoor deze steeds gladder en dichter van structuur wordt.

Beton polijsten1

Soorten gepolierde betonvloer

Betonvloer 3

Bij Betonwerken SMP bieden we een ruime mogelijkheid aan keuzes in gepolierde betonvloeren. Ten eerste is er de gevlinderde betonvloer. Dit is een sterk materiaal dat er een beetje ruw uitziet, maar wel egaal is. Het is perfect te combineren met vloerverwarming

Ten tweede is er het printbeton. Dit heeft een natuurlijke uitstraling omdat er een motief op geprint kan worden. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een stenen of houten motief en maakt zo gebruik van de vele voordelen van een betonvloer, terwijl je de uitstraling zelf kan kiezen.

Daarnaast is er ook nog de betonstuc vloer. Het materiaal is vrij dun, maar heel stevig. Je kan hierbij kiezen voor verschillende kleuropties aan de hand van wat het beste past voor jouw interieur. Deze betonvloer creëert een stoer uiterlijk. 

Als laatste is er nog de polybetonvloer. Hierbij kan het gepolierde beton aangepast worden in dikte en de plaatsing ervan gebeurt heel vlot. 

Afwerking gepolierde betonnen vloer 

Heb je schrik dat het gepolierde beton de niet bij de uitstraling van je huis zal passen of niet goed samen zal gaan met je interieur? Dat is nergens voor nodig! Een betonvloer kan voorzien worden in alle soorten en maten. 

Je kan bijvoorbeeld een kleurstof kiezen om in de betonmassa te gieten die ervoor zal zorgen dat je vloer precies de kleur krijgt die je wenst. Je hebt dus veel inbreng bij de afwerking van je product.  

Ook kan je kiezen voor een meer glanzende of ruwe afwerking. Neem zeker contact met ons op om jouw voorkeuren en wensen te bespreken. Een tijdloze, hygiënische, onderhoudsvriendelijke en duurzame betonnen vloer die qua prijs erg goed zit. Wat verwacht je nog meer van een vloer?

Een beroep doen op onze diensten voor het plaatsen van jouw betonvloer? Neem vandaag nog contact met ons op of vraag een gratis offerte aan. 

Prijs betonvloer: hoe wordt die bepaald? 

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat de prijs van een betonvloer varieert. Jouw project is natuurlijk niet dat van een ander, waardoor er zeker overleg nodig is met een gespecialiseerde plaatser zoals Betonwerken SMP.  

We luisteren naar je wensen en houden bij het maken van keuzes rekening met je budget om zo de totale kostprijs zo laag mogelijk te houden en te voorkomen dat je te veel zou betalen.

Hieronder lijsten we alvast enkele algemene factoren op die een invloed hebben op de prijs.

 1. Locatie
  Beton bestellen en laten storten voor funderingen en kelders was nog nooit zo makkelijk. Ook wanneer je een betonnen trap wil, wordt de bekisting ter plekke gemaakt zodat het beton storten op de locatie zelf kan gebeuren. Hoeveel je betaalt voor je betonvloer, hangt uiteraard ook af van waar je woont.

 2. Gewenste dikte
  Hoe dik moet beton zijn? Dat hangt vooral af van de toepassing en het soort betonvloer. Voor buitentoepassingen kies je best voor een massieve betonvloer met een minimale dikte van vijftien centimeter. 

 3. Verschillende kleuren
  Om de betonvloer op kleur te brengen strooien we er pigmenten in. Dit pigment is een korrelig poeder dat we over het beton strooien terwijl de vloer aan het harden is. Wil je gekleurd beton? Dan zal je iets meer betalen voor het pigmenteren ervan.

 4. Oppervlakte
  De prijs per vierkante meter daalt naarmate je een groter oppervlak wil aanleggen. Bij kleine oppervlaktes is de bereikbaarheid voor machines niet ideaal, dus moet de plaatsing vaak met de hand gebeuren.

 5. Moeilijkheid van de klus
  De kost van polieren van vloeren zal hoger zijn wanneer er er in meer ingewikkelde ruimtes (met veel hoeken en randen bijvoorbeeld) moet gewerkt worden. Dit neemt namelijk meer tijd in beslag. Extra verdiepingen en niveauverschillen kunnen de prijs ook omhoog drijven.

Waarom Betonwerken SMP?

Op zoek naar een gespecialiseerde plaatser voor al jouw betonwerken? Bij Betonwerken SMP zijn we gespecialiseerd in alles wat met beton te maken heeft. Onze expertise gaat van beton storten en polieren tot de naadloze afwerking ervan

Met onze jarenlange ervaring hebben wij al heel veel klanten tevreden kunnen maken en kunnen overtuigen om te kiezen voor een professionele betonvloer. Betonwerken SMP is de betonvloer expert die jij zoekt. Bij ons ben je verzekerd van een correcte uitvoering en een mooi eindresultaat.

Samenwerken met Betonwerken SMP voor jouw betonnen vloer? Vraag vandaag nog je offerte aan.

Hoe gaan wij aan de slag?

Hoe gaat zo’n vakkundige plaatsing bij Betonwerken SMP nu precies in zijn werk? Net zoals bij doe-het-zelven zal je ook moeten weten hoeveel beton je nu precies nodig hebt. Dit kan je te weten komen door de oppervlakte te berekenen. 

Overleg altijd met je specialist wat je precies wenst. Bij Betonwerken SMP bieden wij een gratis plaatsbezoek aan waarbij wij deze calculatie voor jou maken. Neem contact met ons op om een samenwerking te bespreken.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel alle informatie die je nodig had over de betonvloer. Zijn er nog vragen of onduidelijkheden? Aarzel dan niet om ons te contacteren zodat wij jou een antwoord kunnen geven op al je vragen.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs