Fundering tuinhuis

De juiste fundering voor je tuinhuis?
Betonwerken SMP helpt je graag verder!

Een sterke, veilige en duurzame constructie bouwen betekent een ijzersterke fundering aanleggen, ook voor diegenen die een tuinhuis bouwen. Omdat een tuinhuis-fundering ook belangrijk is, geeft Betonwerken SMP je graag de nodige informatie. Op die manier wordt een tuinhuis plaatsen een fluitje van een cent!  

Een betonnen fundering voor elk tuinhuis

Elk bouwwerk, hoe klein ook, heeft een betonnen fundering nodig. Indien dit niet aanwezig is, krijg je te maken met een lage stabiliteit. Een dergelijke fundering heeft namelijk als nut het gewicht en de krachten die op het bouwwerk worden uitgeoefend af te leiden naar een draagkrachtige ondergrond. Als dit niet het geval is, kan er verzakking optreden.

Het type fundering dat gebruikt wordt, zal grotendeels afhangen van de samenstelling van de betreffende grond (zanderige grond of volle grond), het toekomstige vloeroppervlak, de respectievelijke voorschriften van de gemeente waarin je woont, etc.  

tuinhuis-fundering-2

Een betonnen plaat of plaatfundering

Als het gaat om een lichte constructie, zoals een metalen loods, dan volstaat een fundering plaat.  Hierbij wordt een uitgegraven put gevuld met stortklaar beton. Het kan dan meteen als een stabiele vloer gebruikt worden. De hoeveelheid beton die bij deze techniek wordt gebruikt, is echter vrij groot.

Strokenfundering

Is je tuinhuis groter? Dan kies je beter een vorstbestendige fundering, zoals de strokenfundering. Dit type fundering bespaart beton omdat het een totale lage belasting uitoefent en de vloer dunner is.  

Punt fundering

Een punt fundering is een ander voorbeeld van een vorstbestendig fundament. De constructie steunt op betonnen palen in de grond. Dit is enkel mogelijk als de verschillende punten in een bodem met eenzelfde samenstelling geplant kunnen worden. Indien dit niet het geval is, bestaat de kans op verzakking. 

Een speciale case: paalfundering. Dat deze in grond verzonken palen populair zijn, zegt genoeg. Dat de constructie hierbij op betonnen palen staat, kan je afleiden uit de term, maar deze techniek wordt enkel toegepast bij specifieke situaties. Voornamelijk als je te maken hebt met een dunnere laag zand.

Een afgewerkte fundering plaatsen

Doe-het-zelf

Wie een beetje handig en goed geïnformeerd is, kan makkelijk zelf aan de slag met een zak gebruiksklaar beton (of kant-en-klaar beton). Op het internet vind je veel tutorials over beton mengen en funderingen leggen. Op die manier leg je in no time én goedkoop zelf de fundering van je tuinhuis. 

Beter dat je het aan een bouwbedrijf overlaat?

Ook al ben je een handige harry, toch kan er nog veel mislopen. Het aankopen of huren van geschikt materiaal is ook iets wat veel mensen afschrikt. Daarnaast heb je heel wat expertise nodig om het betonwerk volledig tot een goed einde te brengen. Daarom is het in sommige gevallen beter om een tuinhuis-fundering over te laten aan een professional, zoals Betonwerken SMP.  

Betonwerken SMP ondersteunt jouw bovenliggende constructie

Op de kennis en expertise van Betonwerken SMP kan je bouwen! Met 25 jaar ervaring onder de riem helpen we jou snel en professioneel verder met de geplande tuinschuur. En dat allemaal aan een scherpe prijs! Neem snel contact met ons open vraag je gratis offerte aan. 

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan