Fundering houten terras

Fundering voor je houten terras nodig?

Betonwerken SMP helpt je graag verder!

Fundering houten terras 1

Denk je erover na om zelf een houten terras aan te leggen? Dan ben je waarschijnlijk eerder bezig met welke houtsoort het best zou passen. Toch verdient de fundering van je houten terras minstens evenveel aandacht, want zonder stevige fundering zal je terras geen lange levensduur hebben. Gelukkig helpt Betonwerken SMP je graag verder!

Een houten terras aanleggen

Een houten terras geeft je achtertuin meteen een warme uitstraling. Voeg daar nog een zwembad of -vijver aan toe en je bent helemaal klaar om te genieten van wat welverdiende rust. Voor wie een beetje handig is, is de aanleg van dergelijke terrassen gelukkig niet moeilijk. 

De moeilijkheidsgraad wordt deels bepaald door welk soort terras je wil aanleggen. Een houten dakterras of verhoogd terras zijn uiteraard minder eenvoudig. Daarnaast is ook de volgende vraag van belang: welke ondergrond ligt er? Afhankelijk van het antwoord zal er een fundering moeten komen die de ondergrond draagkrachtiger maakt. Gelukkig kan Betonwerken SMP je daarbij makkelijk helpen.  

Onze diensten:

1. Fundering voor jouw houten terrassen

fundering voor 1
fundering na

Betonwerken SMP helpt doe-het-zelvers bij het gieten van stevige en egale ondergronden en bij constructies in je terras met beton. Een houten terras bouw je het best op volle grond, als je het een lange levensduur wil geven. 

Op grind of andere onstabiele grond bouwen is daarom niet verstandig. De eerste stap is dus het draagkrachtig maken van de ondergrond door beton te gieten in een vooraf afgemeten put. 

2. Betonnen elementen in jouw terras

beton houten terras 3

Omdat we beton storten een correcte wijze, kan je met een gerust hart beginnen aan de plaatsing van de onderbalken. Let er op dat alles waterpas ligt! Deze maak je dan vast met schroeven en pluggen. Ga je een verhoogd terras bij een vijver aanleggen? Dan moet je hier eerst de palen plaatsen.

Laat je ondersteunen door Betonwerken SMP

Ben je onzeker over het funderen met beton? Laat het over aan een expert zoals Betonwerken SMP. Met onze 25 jaar ervaring ondersteunen we je graag bij elk bouwproject. Neem snel contact met ons op en vraag een gratis offerte!

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan