Impregneren van polierbeton

Het impregneren van polierbeton:

Betonwerken SMP helpt je graag verder!

Impregneren van polierbeton 2

Betonnen vloeren geven een strakke, moderne look aan je woning of bedrijf. Zeker als het gaat om een gepolierde betonvloer. Hoewel beton sterker lijkt dan kalkzandsteen of natuursteen, is het toch oppassen geblazen! Ook een betonnen vloer behoort tot de poreuze ondergronden. Daarom is het belangrijk om betonvloeren te beschermen tegen vocht en vuil. Betonwerken SMP  vertelt je in dit artikel alles over beton impregneren en hoe belangrijk het is.

beton impregneren 1

Wat is impregneren?

Een betonvloer of een betonnen oppervlak impregneren houdt in dat er impregneermiddel vloeiend wordt aangebracht op het stuk beton. Het doel? (Polier)beton beschermen met een onzichtbare laag. Dit kan zowel op een oude betonvloer als een nieuwe betonvloer. Het is dus nooit te laat om aan de slag te gaan met impregneermiddel!

Beton coaten of beton impregneren?

Vergis je niet! Je beton impregneren is niet hetzelfde als je beton coaten. Met een coating leg je gewoon een extra beschermlaag over de gehele oppervlakte, terwijl impregneermiddel volledig in het beton trekt. Het vult alle kleine en grote gaten in het beton. Daardoor wordt het minder poreus en blijft het langer mooi

Waarom is (polier)beton impregneren belangrijk?

Vermijd barsten polierbeton

Door z’n schitterende egaliteit is een vloer van polierbeton sowieso de beste keuze. Het is duurzaam, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Wie voor (polier)beton kiest, heeft de intentie het zo lang mogelijk mooi te houden. Daarom is het belangrijk om je betonnen terrassen of vloeren tijdig te behandelen om slijtage tegen te gaan.

Wat zijn de voordelen van beton impregneren?

Beton impregneermiddelen gebruiken heeft véél voordelen. We lijsten ze even voor je op:

1. Je beton blijft langer mooi

Impregneermiddel aanbrengen bezorgt je in no time een nieuwe vloer met een mooier uiterlijk. Omdat het daardoor krasvrij blijft geniet je de rest van je leven van een schitterende betonnen vloer.

2. Je favoriete beton is niet meer stuk te krijgen

Zoals hierboven al vermeld, zorgt een betonvloer impregneren voor sterker beton. Geen krassen, barstjes of vlekken meer! Dankzij het makkelijke onderhoud geniet je van een prachtige egale vloer.

3. Je betonnen oppervlak wordt meteen vuil- en waterafstotend

Wanneer impregneermiddel wordt aangebracht, vult het meteen de kleine en grote gaten in je beton op. Daardoor wordt het onmogelijk voor moleculen om erdoor te dringen. Impregneermiddel kan je vloer niet alleen waterafstotend maken, maar werkt ook vuil- en vetwerend. Op die manier wordt onderhoud een fluitje van een cent!

4. Je beton krijgt minder snel te maken met algen en mos

Het impregneren van beton maakt het vocht- en waterafstotend. Laat dat nu net hetgene zijn dat mos en algen aantrekt. Van die kleine organismen heb je dus geen last meer!

Kies het beste beton impregneermiddel 

Er bestaan heel wat verschillende beton impregneermiddelen. Welk product je kiest is afhankelijk van de reden waarom je een oppervlakte wil impregneren. Voor verdere informatie over de juiste hoeveelheid impregneermiddel per vierkante meter of specificaties van het product (met opgeloste zouten, op waterbasis) kan je terecht bij de gebruiksaanwijzing van het product.

betonnen vloer behandeld 1

Afhankelijk van het betonnen oppervlak

Water van buitenaf weren

Een beton impregneermiddel dat water van onderaf weert, dient voor het beschermen van keldervloeren of -muren. Het zorgt ervoor dat alles mooi waterdicht blijft en grondwater geen kans krijgt.

Water van bovenaf weren

Beton vloeren die zich in de (buiten) leefruimte of kantoorruimte bevinden hebben hier alle baat bij. Laat dit impregneermiddel in je beton trekken en het is meteen beschermd tegen gemorste drankjes of regenwater!

Olie-, vet en waterafstotend maken

Dit speciaal impregneermiddel dient voor betonnen keuken oppervlakken. Olie, vet en water zijn makkelijk weg te vegen zonder vlekken na te laten. 

Je betonnen vloer extra beschermd met Betonwerken SMP

Laat je het impregneren van beton liever over aan een expert ter zake? Dan staan wij voor je klaar! De eerste stap naar beton beschermen is contact opnemen met Betonwerken SMP.

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan