Betonvloer laten plaatsen

  • Home
  • /
  • Betonvloer laten plaatsen

Anno 2023 geniet beton een ereplaats als vloerbekleding. Omwille van de veelzijdigheid is een betonvloer plaatsen altijd een optie: voor terrassen, opritten, kelders of gewoon in je keuken of leefruimte. Door Vogue werd het zelfs uitgeroepen tot één van dé woontrends van 2023

Maar hoe begin je daar nu aan, zo’n betonvloer plaatsen? Wat zijn de voor- en nadelen van een gegoten betonvloer? Wat is de exacte prijs? Als gespecialiseerde plaatser geeft Betonwerken SMP in dit artikel een antwoord op al jouw vragen! Lees snel verder voor meer informatie over het plaatsen van een professionele betonvloer!

Een betonvloer laten plaatsen: welke type betonvloer kies je?

First things first, welk type betonvloer kies je? Dat hangt af van waar de vloer komt te liggen en je persoonlijke smaak. Elke soort beton heeft verschillende eigenschappen. Gelukkig kan een betonvloer expert, zoals Betonwerken SMP, je makkelijk wegwijs maken in het uitgebreide gamma. 

Je hebt de keuze uit: polybeton, gepolierd beton, een cementgebonden gietvloer of een massieve betonvloer, glad afgewerkt of geslepen voor een ruwere afwerking.

Gepolierde betonvloeren

Glad, gladder, gladst. Een gepolierde betonvloer draait één en al rond gaafheid. Een betonvloer met een naadloze afwerking is perfect voor in de keuken of badkamer. Een effen oppervlak als dit is ook makkelijk schoon te maken en duurzaam. 

De toplaag is slipvrij waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen of mensen met huisdieren. Met behulp van vlindermachine wordt het beton glad afgewerkt voor een mooi eindresultaat. Daarnaast is er voor dit type vloer geen laag chape nodig, waardoor de plaatsing erg snel gaat.

Een gepolierde betonvloer in jouw woning laten gieten? Dat doe je met Betonwerken SMP! Vraag je offerte aan.

Betonvloer laten plaatsen 2

Gepolijste betonvloeren

Betonvloer laten plaatsen 1

Hoewel een gepolijste betonvloer ook glad afgewerkt wordt, is er toch een significant verschil in het eindresultaat. Door het polijsten van de toplaag worden de spikkels zichtbaar. Dit zorgt voor een kleurrijk geheel dat textuur toevoegt aan je ruimte.

Qua voordelen hoeft het niet onder te doen voor een gepolierde betonvloer. Het onderhoud en de duurzaamheid van het materiaal is vrijwel hetzelfde, ook al heeft een gepolijste betonvloer kleine voegen. Eventueel kan je het laten impregneren of sealen door een gespecialiseerde plaatser om het extra te beschermen tegen vuil.

Wat zijn de voordelen van het plaatsen van betonnen vloer?

1. Betonvloeren zijn veelzijdig

Een betonvloer komt met heel wat voordelen. Eerst en vooral kan beton bewerkt worden zodat het geschikt is voor iedere ruimte. Zo zal een cementgebonden gietvloer beter zijn voor de ene ruimte, terwijl massieve betonvloeren of een vloer uit gepolierd beton beter geschikt is voor andere ruimtes. 

Bovendien is er veel keuzemogelijkheid in de afwerking van het beton. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een kleurstof met de specie te mengen voor dat streepje kleur in je interieur. 

Betonvloer laten plaatsen 3

2. Betonvloeren zijn duurzaam

Beton als bouwmateriaal is recycleerbaar, wat het duurzamer maakt dan je zou verwachten. Het afval dat overblijft van dit materiaal is bijgevolg miniem. We kunnen dus wel degelijk spreken van een relatief milieuvriendelijke grondstof. Bovendien is een laag beton erg robuust, scheuren ontstaan niet snel. Daardoor zal een betonvloer jou eerder overleven dan omgekeerd! 

Op zoek naar een duurzame betonnen vloer? Neem contact op met Betonwerken SMP!

3. Betonvloeren zijn slijtvast

Doorgaans gaat beton meer dan honderd jaar mee, wat aangeeft dat de slijtweerstand van dit materiaal niet te onderschatten valt. Daarenboven kan een extra slijt- of afdichtingslaag worden aangebracht - impregneren zoals ze dat in vaktermen noemen - zoals dat vaak het geval is in keukens, badkamers of terrassen.. 

Deze laag voorziet extra bescherming voor de betonnen bodem. Voor een betonvloer geldt een minimale dikte van 7 cm binnenshuis en ongeveer 15 cm buitenshuis. Dit maakt de vloer stevig en werkt de slijtvastheid in de hand. 

4. Betonvloeren zijn onderhoudsvriendelijk

Qua onderhoud is beton een kampioen. Niemand zit te wachten op hardnekkig vuil dat niet weg te krijgen is. Met beton heb je dat probleem ook niet. Met behulp van water en ph-neutrale zeep zijn vlekken makkelijk te verwijderen. Door de gladde afwerking is een betonvloer hygiënischer dan de meeste andere vloeren. Er kan dus absoluut niks mislopen als iemand eens iets op de grond laat vallen. 

Betonvloer laten plaatsen 4

5. Betonvloeren kunnen voorzien worden van vloerverwarming

Wie plannen had om vloerverwarming te leggen, goed nieuws! Beton is ideaal om de warmte van vloerverwarming te laten geleiden, mits er geanticipeerd wordt op uitzetting door de warmte. 

Een expert, zoals Betonwerken SMP, kan dit vakkundig voorzien zodat er geen scheuren ontstaan in je nieuwe vloer. Daarnaast houdt beton warmte vast, waardoor vloerverwarming nóg efficiënter wordt. Een betonnen vloer betekent dus zeker niet per se koude voetjes in je keuken of woonkamer!

Vloerverwarming combineren met een prachtige vloer uit beton? Neem contact op met Betonwerken SMP.

6. Esthetische redenen: unieke vloer met strakke uitstraling

Zoals we in de inleiding al aanhaalden, beton zit in de lift! Het geeft je woning een industriële uitstraling zonder het kil te maken. Het combineert moeiteloos Scandinavische strakheid met een industriële esthetiek en moderne kalmte. Beton bewijst dat praktisch ook mooi kan zijn!

Hoe kan ik een betonvloer laten plaatsen?

Voor de doe-het-zelvers onder ons is zelf een betonvloer gieten toch eerder af te raden. Er kan veel fout lopen, zoals bijvoorbeeld foute berekeningen, onnauwkeurigheden bij het gieten en een onderschatting van de ondergrond. Dit kan leiden tot een betonvloer die op termijn zal scheuren of niet waterpas ligt. 

Om die miserie te vermijden raden we je aan om een vakman met expertise te raadplegen, zoals Betonwerken SMP. Wij werken uitsluitend met professionele machines, waardoor alles perfect wordt uitgevoerd onder het getrainde oog van onze experts. 

Wie zich al waagde aan een eigen doe-het-zelfprojectje, en daarbij een foute inschatting maakte, kan uiteraard ook op onze hulp rekenen. Samen vinden we een gepaste oplossing! 

Klik hier voor meer informatie over onze werkwijze!

Ben je klaar voor een betonvloer? Op Betonwerken SMP kan je bouwen! 

Een betonvloer laten plaatsen biedt heel wat voordelen. Het is niet enkel praktisch, maar ook dé nieuwe interieurtrend van 2023. Wacht dus niet langer met het plaatsen van een betonvloer en vraag vandaag nog een offerte aan bij Betonwerken SMP voor vrijblijvende prijsvoorstellen. Kwalitatief beton aan een scherpe prijs vind je enkel bij ons!

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs