Beton impregneren

  • Home
  • /
  • Beton impregneren

Beton impregneren: Betonwerken SMP helpt je graag verder!

beton-impregneren-1 (1)

Als jij je betonvloer binnen of buiten zo lang mogelijk wil laten meegaan, is het belangrijk om deze goed te beschermen. Door te impregneren is je betonnen oppervlak extra beschermd tegen vocht, vuil en vetvlekken. Impregneren is één van de beste technieken om je betonnen vloer te onderhouden. Laat je voor een scherpe prijs helpen door Betonwerken SMP en zo wordt je beton beschermen een fluitje van een cent!

Is beton waterdicht?

Veel mensen denken dat beton waterdicht is. Omdat beton zo stevig is, ga je er al snel van uit dat het van nature een waterdichte structuur heeft. Dat is echter niet het geval. Gelukkig zijn er manieren om beton waterdicht te maken. Meestal is het voldoende om te kiezen voor een goed impregneermiddel

Een stuk beton moet na het uitgieten eerst uitharden. Tijdens het uithardingsproces verdampt er water waardoor je een netwerk van haarfijne (ofwel capillaire) gaatjes in het beton krijgt. 

Deze poriën in het beton zijn onzichtbaar maar zorgen er wel voor dat beton niet waterdicht en waterafstotend is. Weliswaar loopt het water niet heel snel door het beton heen, het blijft in de poriën zitten totdat het hele beton nat is. Pas als alle poriën van het volledige oppervlak nat zijn, kan het water beginnen te stromen.

beton-impregneren-3
beton-impregneren-2

Waarom beton impregneren?

Beton impregneren verhardt de oppervlakte en verhoogt zo de levensduur van je nieuwe vloer. Dit geldt zowel voor betonvloeren binnen als buiten. Hieronder leggen we je uit waarom het interessant is om je beton te impregneren.

Buiten beton impregneren

Ook de resultaten van  geven aan dat het impregneren van toeslagmateriaal in veel gevallen de mechanische eigenschappen van beton verbetert.

Het grote gevaar buiten is dat bijvoorbeeld betonnen terrassen beschadigd kunnen worden door vuil, vorst of andere weersomstandigheden. Door je beton te impregneren voorkom je zowel mos- als algengroei en verbeter je de algehele structuur van je vloer.

Ook de resultaten van deze studie geven aan dat het impregneren van toeslagmateriaal in veel gevallen de mechanische eigenschappen van beton verbetert.

beton houten terras 3

Binnen beton impregneren

Binnenshuis zijn vetvlekken de boosdoener voor betonnen werkbladen. Die trekken namelijk snel in het beton en kunnen permanente schade veroorzaken. Dat zorgt ervoor dat zo’n vlek permanent op het oppervlak zichtbaar blijft. 

Dergelijke vlekken zijn uiteraard niet ideaal voor een mooi ogende betonnen vloer. Beton impregneren zorgt ervoor dat er niets verandert aan de look van je beton en zo is je vloer ineens ook volledig beschermd. Wij raden aan om het beton na de plaatsing te impregneren, maar het is ook perfect mogelijk om een oude betonvloer te impregneren die nog nooit eerder geïmpregneerd werd.

Geen water- of vetvlekken jouw betonnen vloer? Neem dan nu contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

betonnen vloer behandeld 1

Hoe beton impregneren?

Beton impregneren moet steeds gebeuren met een ‘beton sealer’ die in het oppervlak dringt en in het beton blijft zitten. Hierbinnen zijn twee opties mogelijk.

Extra beschermlaag

Wanneer het middel een extra laag vormt op de vloer, werkt het slechts tijdelijk. Er bestaan beton sealers die voor een ‘top coat’ aan de buitenkant van het beton zorgen.

Impregnatie

Anderzijds is het ook een optie om te kiezen voor een penetrerende beton sealer die in het beton blijft en zo gaat impregneren. Dat zorgt ervoor dat het beton van binnenuit waterdicht wordt gemaakt. Dit is een meer duurzame manier om je beton te impregneren.

Beton impregneermiddel

De goedkoopste en meest effectieve manier om beton waterdicht te maken is het gebruiken van een beton impregneermiddel. Om een permanent effect te hebben van de behandeling is het eenmalig toedienen van een beton impregneermiddel voldoende. 

Het gebeurt zo goed als nooit dat een behandeling herhaald moet worden, quasi altijd is het gewenste resultaat er na de eerste applicatie van het beton impregneermiddel.

Betonwerken SMP biedt verschillende beton impregneermiddelen aan die milieuvriendelijk en duurzaam zijn én die bovendien makkelijk in je beton trekken. Als je een betonnen vloer optimaal wil beschermen ben je bij ons aan het juiste adres. 

Zelf impregneren of door een specialist?

Je kan zelf je vloer impregneren met een beton impregneermiddel dat je in de doe-het-zelf-winkel koopt. Maar vooraleer je aan het impregneren begint, moet de curing laag van je betonvloer verwijderd worden.

Daarom raden wij aan om een beroep te doen op het vakmanschap van een expert, zoals bijvoorbeeld Betonwerken SMP, om te voorkomen dat je je betonvloer  permanent beschadigt door een onjuiste toepassing. 

Wij zorgen voor een correcte behandeling met de juiste beton impregneermiddelen. Bovendien zorgen we ook dat het impregneermiddel volledig in de betonnen vloer wordt geplaatst, zodat we een mooie look kunnen garanderen voor uw nieuwe vloer!

Beton impregneren met Betonwerken SMP: een fluitje van een cent

Hopelijk helpt deze info je op weg naar een succesvol project. We raden echter aan om in alle omstandigheden steeds een beroep te doen op ervaren experten zoals Betonwerken SMP, aangezien beton impregneren echt geen eenvoudige klus is. 

De verschillende vakmannen bij Betonwerken SMP beschikken over de nodige expertise voor alle toepassingen. We voeren werken uit met de grootste zorg en precisie om een optimaal resultaat te garanderen. Ben je geïnteresseerd in een gratis offerte of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons en we zorgen samen voor je droomproject.

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan