Beton polieren

  • Home
  • /
  • Beton polieren

Wie momenteel volop aan het bouwen of verbouwen is, zal op een gegeven moment moeten nadenken over de vloeren in huis. Kiest u voor parket of eerder voor tegels? Een andere optie, waar u misschien nog niet aan gedacht heeft, is het laten polieren van beton. Dit wordt ook wel vlinderen of polijsten genoemd. Ontdek hier alles over een gepolierde betonvloer.

Hoe werkt beton polieren?

Bij beton gieten & polieren van een vloer gaat men de oppervlakte van de betonvloer mechanisch dichten zodat men een mooie egale vloer bekomt. Hiervoor wordt een vlindermachine gebruikt. Dit apparaat is voorzien van een aantal bladen die van stand kunnen veranderen. Deze bladen maken een ronddraaiende beweging over de vloer waardoor deze steeds gladder en dichter van structuur wordt

Wat zijn de voordelen van een gepolierde betonvloer?

Door de gladde afwerking blijven er minder vuilrestjes achter en maken bacteriën geen kans. Dit maakt de vloer zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Betonvloeren zijn ook qua prijs een stuk interessanter. Het plaatsen gaat een pak sneller. Er hoeft ook geen chape geplaatst te worden voor het leggen van de betonnen vloer. Je kan gewoon meteen beginnen! 

Deze vloeren zijn bovendien duurzaam en gaan lang mee. Ook zijn ze slipvrij en worden ze niet glad, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen of enthousiaste huisdieren.De vloeren houden ook warmte bij in de winter en zorgen voor koelte in de zomer.

Deze vloeren zijn makkelijk in onderhoud. Nadat een betonvloer gepolijst is, wordt deze geïmpregneerd. Het impregneermiddel vertraagt het binnendringen van vuil en vocht. Het is wel aangeraden om deze vloer één keer per maand te dweilen met schoon water en wat groene zeep.

Wat kost een gepolierd beton?

Beton grond

Wat is de prijs van gepolierd beton? Dit hangt af van een aantal zaken zoals de oppervlakte, de gewenste dikte van de vloer, het aantal hoeken en de gekozen afwerking.

In tegenstelling tot heel wat tegelvloeren hebben deze vloeren door hun neutrale kleuren een strak en tijdloos karakter. De kans dat je uitgekeken raakt op je vloer is veel kleiner dan bij tegels. Zo spaar je (latere) renovatiekosten uit.

Een tijdloze, hygiënische, onderhoudsvriendelijke en duurzame betonnen vloer die qua kosten erg goed zit. Wat verwacht je nog meer van een vloer?

Verschillende soorten

Overtuigd? Dan zijn er verschillende soorten waar u uit kunt kiezen:

  • Polybeton: dit is snel gelegd en kan zich aanpassen aan verschillende diktes

  • Printbeton: deze soort ziet er natuurlijk uit want dit beton kan het eruit zien als klinkers, stenen of zelfs hout

  • Betonstuc vloer: dit is heel sterk materiaal, makkelijk in onderhoud en een stoer uiterlijk. De vloeren zijn dun, waterdicht en te krijgen in verschillende kleuropties

  • Gevlinderde betonvloer: sterk materiaal en is een goede combinatie met vloerverwarming. Het beton wordt met een speciale machine afgewerkt waardoor het er wat wolkachtig en ruw uitziet maar het is wel egaal. 

beton polieren machine

Afwerking van een betonvloer

gekleurd beton polished

Er zijn ook een aantal zaken die je volledig kan personaliseren. Het gaat hier soms om het aanbrengen van een slijtvaste toplaag door fijne kwartskorrels in het beton te strooien. 

Je kan ook eventueel kleurstof in de betonmassa mengen. Door de kleur in de betonsamenstelling zelf te mengen, zorg je ervoor dat het kleur veel langer behouden blijft. In deze massa kan er wel geen kwarts toegevoegd worden, waardoor je dus geen slijtlaag krijgt. Je hebt dan vaak nood aan een hoger cementgehalte zodat de betonvloer sterk blijft.

Daarnaast kan je ook je gewenste afwerking kiezen voor je gepolierde betonvloer. Zo is er een verschil tussen een vloer die half gepolierd is en een geborstelde betonvloer. Ook de plaats van de betonvloer zal invloed hebben. Buitenvloeren ondervinden heel wat verschillende weersinvloeden dan binnenvloeren.

Vakmanschap verzekerd bij Betonwerken SMP

Als je een betonvloer aanlegt, heb je liefst kwaliteit. In je huis of in je bedrijf zullen je vloeren heel wat intensief gebruik moeten doorstaan doorheen de jaren. Je hebt dan liefst een vloer die een lange tijd meegaat. 

Wij leggen jouw betonvloer met expertise volledig volgens de gewenste afwerking. Zo heb jij een prachtige vloer die gemakkelijk te onderhouden is en volledig aan jouw eisen voldoet.

Geïnteresseerd? Betonwerken SMP bespreekt graag met jou alle mogelijkheden. Contacteer ons met al jouw vragen of vraag een offerte aan.

Betonwerken SMP: aannemer betonwerken

Dit zijn slechts enkele voorbeelden de totaalprojecten waar wij mee kunnen helpen ze te realiseren. Wij kunnen jou bijstaan in al je noden voor betonwerken voor woningbouw, projectbouw, appartementsgebouwen en allerhande betonwerken. Ook buitenshuis staan wij tot jouw dienst. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend plaatsbezoek en een gratis offerte!

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs