Beton laten polieren prijs

Beton laten polieren prijs

Beton laten polieren prijs en enkele tips. In dit artikel geven we je meer uitleg over deze toepassing.

Hoe komt de prijs van gepolierd beton tot stand?

Gepolierd beton heeft vele voordelen: het plaatsen van een gepolierde betonvloer duurt zeker niet lang, is betaalbaarder dan andere alternatieven, vergt amper onderhoud en er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden. Bovendien past een gepolierde of gepolijste betonvloer perfect in zowel moderne woningen als klassieke alternatieven.

Betonwerken SMP heeft als geen ander ervaring met beton polieren. In dit artikel leggen we je dan ook graag uit wat de prijs van gepolierd beton kan beïnvloeden en hoe deze tot stand komt.

Beton laten polieren prijs

Betonwerken SMP heeft als geen ander ervaring met beton polieren. In dit artikel leggen we je dan ook graag uit wat de prijs van gepolierd beton kan beïnvloeden en hoe deze tot stand komt.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een gepolierde betonvloer?

Er zijn verschillende factoren die de prijs laten variëren. Jouw project is natuurlijk niet dat van een ander, waardoor er zeker overleg nodig is met een gespecialiseerde plaatser zoals Betonwerken SMP.  

We luisteren naar je wensen en houden rekening met je budget om zo de totale kostprijs zo laag mogelijk te houden en te voorkomen dat je teveel zou betalen.

Hieronder lijsten we alvast enkele algemene factoren op die een invloed hebben op de prijs.

 1. Locatie
  Beton bestellen en laten storten voor funderingen en kelders was nog nooit zo makkelijk. Ook wanneer je een betonnen trap wil, wordt de bekisting ter plekke gemaakt zodat het beton storten op de locatie zelf kan gebeuren.
 2. Gewenste dikte
  Hoe dik moet beton zijn? Dat hangt vooral af van de toepassing en het soort betonvloer. Voor buitentoepassingen kies je best voor een massieve betonvloer met een minimale dikte van 15 cm. 
 3. Verschillende kleuren: 
  Om de betonvloer op kleur te brengen strooien we pigmenten in. Dit pigment is een korrelige poeder die we over het beton strooien terwijl de vloer aan het harden is.

 4. Oppervlakte: 
  De prijs per vierkante meter daalt naarmate je een groter oppervlak wil aanleggen. Bij kleine oppervlaktes is de bereikbaarheid voor machines niet ideaal, dus moet de plaatsing vaak met de hand gebeuren.

 5. Moeilijkheid van de klus:
  De kost van polieren van vloeren zal hoger zijn wanneer er er in meer ingewikkelde ruimtes (met veel hoeken en randen bijvoorbeeld) moet gewerkt worden. Dit neemt namelijk meer tijd in beslag. Extra verdiepingen en niveauverschillen kunnen de prijs ook omhoog drijven.

Zelf beton polieren of vakmannen inschakelen?

Een betonnen vloer polieren doe je beter niet zelf als je niet gespecialiseerd bent. Voor deze klus moet je echt beroep doen op experten zoals Betonwerken SMP. Je wil namelijk zeker zijn van een correcte uitvoering, een mooie afwerking en een ongeëvenaarde kwaliteit, zodat de vloer je hele leven meegaat.

De kosten die je wint bij een doe-het-zelf oplossing zullen nooit opwegen tegen de reparaties of herstellingen die moeten gebeuren wanneer je dan toch een fout zou maken. Betonwerken SMP werkt met verschillende vakmannen en kan je een waaier aan voordelen bieden:

 • Altijd het beste advies: 

  Met onze uitgebreide ervaring kunnen we je steeds naar de meest geschikte oplossing sturen, ongeacht welke situatie het project met zich meebrengt.

 • Uitmuntend resultaat en hoge kwaliteit: 

  We beschikken over alle benodigdheden van machinerie tot know-how om jouw project succesvol te laten verlopen.

 • Succes gegarandeerd: 

  Wij staan garant voor de hoogste kwaliteit waardoor je steeds op ons kan terugvallen indien nodig.

 • Snellere uitvoering en minder last voor jou: 

  Je kan op ons rekenen en je hoeft zelf geen handen uit de mouwen te steken.

Ben je al overtuigd om je professionele betonvloer door ons te laten plaatsen? Zoek niet langer en contacteer ons. We helpen je graag en geven je vrijblijvend prijsvoorstellen naargelang jouw wensen. 

Zijn er ook onderhoudskosten?

In tegenstelling tot een vloer in tegels heeft een gietvloer weinig onderhoud nodig. Een normaal of neutraal reinigingsmiddel is in de meeste gevallen meer dan genoeg. Tevens zijn er bepaalde oliën die het gepolierde beton kunnen beschermen tegen zowel schade als vlekken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over significante onderhoudskosten.

Betonwerken SMP staat steeds voor je klaar met gepersonaliseerd advies voor jouw gepolierd beton. Neem gerust contact op met ons.

Waarvoor is gepolierd beton zoal geschikt?

Er zijn eindeloze mogelijkheden wanneer je beslist om gepolierd beton te gebruiken. Hieronder geven we je alvast wat toepassingen waar wij je mee kunnen helpen. 

Gepolierd beton in de keuken

Het gemak in onderhoud en hygiëne van de vloer spelen een grote rol wanneer je voor betonvloeren kiest. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over vuilresten die eventueel in groeven terecht kunnen komen.

Beton laten polieren prijs - keuken

Oprit in beton

Een betonnen oprit oogt niet alleen mooi, het biedt ook de perfecte draagkracht voor al je voertuigen.

Beton laten polieren prijs - oprit

Beton in de badkamer

Het waterdichte aspect van polybeton is een ideale match voor jouw badkamer project. Je badkamer ziet er op die manier glad en strak uit. Het onderhoud is ook heel wat gemakkelijker met gepolierde beton dan bij badkamertegels.

Beton laten polieren prijs - badkamer

Trappen in beton

Gemakkelijk in onderhoud en niet kapot te krijgen, een reden te meer om voor een betonnen trap te kiezen.

Trappen in beton

Betonnen terras

Met een terras in beton heb je niet alleen de mooie betonlook, maar hoef je je ook nooit zorgen te maken over onkruid. Er kan ook geen water in de ondergrond van je terras dringen. Zo blijft deze lang meegaan. Mocht je toch een tegellook verkiezen kunnen er groeven worden geslepen in het beton: het perfecte compromis.

Betonnen terras

Jouw eigen idee

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee wij je kunnen helpen. Heb je een eigen idee in je hoofd en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Contacteer ons gerust en we maken je droom waar.

Betonwerken SMP voor al jouw gepolierd beton

Ons team is meer dan ervaren in alles wat met betonwerken te maken heeft. We zijn dus zeker en vast geschikt voor al je noden met gepolierd beton en andere toepassingen. Al onze vakmannen gaan te werk met de grootste zorg en nemen enkel genoegen met perfectie. Tevens zal je van ons altijd advies op maat ontvangen. Aarzel niet langer en contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs