Beton polieren kosten

Beton polieren: wat zijn de kosten?

Ben je bezig met de verbouwingen van je woning en wil je een mooie, nieuwe vloer? Dan is een gepolierde betonvloer door Betonwerken SMP een optie die niet enkel stijlvol oogt en aangenaam aanvoelt, maar ook qua prijs goed meevalt. Wil je weten wat de kosten zijn die komen kijken bij beton polieren? Lees dan zeker verder!

Wat is een gepolierde betonvloer?

beton polieren kosten

Betonnen vloeren: een echte trend

Betonnen vloeren zijn de laatste jaren erg aan een opmars bezig. Ze zijn niet enkel eenvoudig en relatief goedkoop om te plaatsen, ze ogen ook modern en creëren een aangename sfeer binnenin een ruimte. Betonnen vloeren hebben daarnaast een lange levensduur en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Er zijn verschillende soorten betonvloeren op de markt. Zo kan je gaan voor een massieve betonvloer, cementgebonden gietvloer, gepolijste betonvloer of een gepolierde betonvloer. Elke type betonvloer heeft andere kenmerken en voordelen.

Gepolierd beton heeft een gladde en glanzende uitstraling. Het gepolierd beton oogt zacht en modern, is zeer gemakkelijk te onderhouden en is bovendien brandwerend.

Benieuwd naar de voordelen van een gepolierde betonvloer? En hoe plaatsen we zo’n vloer?

Verschil met gepolijste betonvloer 

Vaak worden de begrippen ‘polieren’ en ‘polijsten’ door elkaar gebruikt. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen beide termen. Een gepolijste betonvloer ziet er helemaal anders uit dan een gepolierde betonvloer. Het verschil zit hem in de afwerking en het esthetische aspect.

Een gladde toplaag typeert een gepolierde betonvloer. Dat creëert een mooi, glanzend effect.

beton polieren kosten

Een gepolijste betonvloer daarentegen is niet glanzend maar heeft een gespikkelde bovenlaag. Het verschil zit dus in de structuur van de vloer. Het uiterlijk van gepolijst beton is vergelijkbaar met  een granieten vloer. Het prijskaartje is wel opvallend anders: een gepolijste vloer is veel goedkoper dan een vloer in graniet.  Beton kan je polijsten (polijsting) door de bovenste laag van het voldoende harde beton weg te schuren.

Beton polieren kosten

De prijs van een gepolierde betonvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Betonwerken SMP werkt op maat en vertrekt vanuit jouw specifieke noden en verwachtingen. Op die manier kan er een inschatting gemaakt worden van de prijs. Vraag gerust een gratis offerte aan en krijg een idee van de kostprijs per vierkante meter.

1. Variabele plaatsingskosten:

Naargelang oppervlakte varieert de prijs voor een gepolierde betonvloer. Hoe kleiner de oppervlakte van de ruimte is, hoe hoger de kostprijs per vierkante meter zal zijn.

Ook de vorm van de kamer speelt een rol. Zo is een kamer met veel hoeken en randen moeilijker om te behandelen en zullen de werkuren voor een correcte uitvoering dus stijgen, waardoor het kostenplaatje ook toeneemt. Ook de bereikbaarheid van de vloer heeft een invloed op de kostprijs. Zijn er al dan niet extra verdiepingen? Is er een eventueel niveauverschil?

2. Persoonlijke voorkeuren:

De gewenste dikte van de vloer speelt ook een rol in het kostenplaatje. Een dikkere vloer zal logischerwijze meer kosten. Toch is het een goede investering: een dikke vloer is duurzaam en extra stevig.
 
Ook de kleur van de betonvloer zal de prijs beïnvloeden. Betonnen vloeren zijn er immers in allerlei soorten kleuren. Kies je voor een standaardkleur? Dan zal de prijs het laagst zijn. Kies je toch voor een andere tint? Dan zal de prijs wat hoger liggen.

3. BTW:

De BTW bij een betonnen vloer zal afhankelijk zijn van het soort project: is er sprake van een nieuwbouw of een renovatie? Bij een renovatie kan er onder bepaalde voorwaarden genoten worden van een verlaagd tarief.

Zijn er onderhoudskosten?

Er komt weinig onderhoud kijken bij een betonnen vloer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vloer in tegels of een parketvloer. Bij een gepolierde vloer zal een eenvoudig reinigingsmiddel meestal volstaan. Het is ook mogelijk om je vloer extra te beschermen met bepaalde oliën.

Betonwerken SMP staat steeds voor je klaar met gepersonaliseerd advies voor jouw gepolierd beton. Neem gerust contact op met ons.

Betonwerken SMP: uw specialist in gepolierd beton

Doe een beroep op Betonwerken SMP voor de plaatsing van een professionele betonvloer op maat! Door onze persoonlijke aanpak kan er gezocht worden naar de beste prijs-kwaliteit voor jouw vloer. Op die manier lopen de kosten niet te hoog op.

Onze betonvloeren zijn van hoogstaande kwaliteit en worden met oog voor detail gelegd en afgewerkt door onze vakmensen.

Contacteer ons

Ben je geïnteresseerd in een gratis offerte of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons en we zorgen samen voor je droomproject.

Ook voor andere betonvloeren zoals massieve betonvloeren, een betonnen oprit of een gepolijste betonvloer kan je steeds bij ons terecht.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs