Beton laten polieren

Beton laten polieren doe je met Betonwerken SMP

Steeds meer mensen kiezen er voor om hun beton te laten polieren en dat heeft zo zijn redenen. Het zijn niet alleen de esthetische factoren die hiervoor zorgen, want er zijn namelijk heel wat functionele voordelen die een gepolierde betonvloer kan bieden.

 In dit artikel ontdek je waarom beton laten polieren de beste keuze kan zijn voor je project.

Beton laten polieren

Betonwerken SMP heeft als geen ander ervaring met beton polieren. In dit artikel leggen we je dan ook graag uit wat de prijs van gepolierd beton kan beïnvloeden en hoe deze tot stand komt.

Welke voordelen biedt een gepolierde betonvloer?

Vroeger werd beton in je woning op een zeer negatieve manier bekeken. Een betonnen vloer hoorde zogezegd niet thuis in een woning. Het werd gezien als koud en grauw. 

Tegenwoordig is men echter moderner ingesteld en heeft beton een serieus aanzien. Men is zich bewust van de mooie look en vooral de kwaliteit dat gepolierd beton verschaft.

Maar wat zijn nu juist die voordelen? We zetten ze hier even voor je op een rijtje.

1. Een gepolierde betonvloer zorgt voor energiezuinigheid:

De glans van gepolierd beton ontstaat door het mechanisch dichten van de betonvloer. Deze mooie glans zorgt ervoor dat inkomend licht veel beter weerkaatst wordt, wat resulteert in een ruimte die beter verlicht is. Hierdoor heb je veel minder nood aan kunstmatige verlichting. Zeker nu de energiefactuur zo de lucht in schiet is dit een welkom voordeel.

2. Onderhouden kan niet makkelijker zijn:

Omdat gepolierd beton verdicht is kan vuil haast niet in de vloer dringen. Hierdoor is het onderhoud van zo’n betonvloer zeer gemakkelijk en goedkoop. Je hebt namelijk slechts wat water en eender welk neutraal reinigingsmiddel nodig voor een goede reiniging. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden om een extra coating aan te brengen waardoor het beton nog resistenter en glanzender wordt. Het zorgt er ook nog eens voor dat de glans langer behouden blijft. Neem contact met ons op voor informatie over alle mogelijkheden.

3. Geen slipgevaar:

Ondanks de glans van een gepolierde betonvloer is er geen slipgevaar. Door de slijtvaste toplaag zal dit in de toekomst ook nooit een gevaar zijn, want de vloer wordt niet glad. 

4. Geen brandgevaar:

Zoals je waarschijnlijk al dacht is een betonvloer brandwerend. Dit kan heel wat schade voorkomen wanneer het noodlot dan toch zou toeslaan.

5. Een goede zaak voor het milieu:

Zowel beton polieren als je betonvloer polijsten is een goede daad voor het milieu. Tegenwoordig kan beton namelijk gemaakt worden van gerecycleerd materiaal. Daarnaast gaat een gepolierde betonvloer heel je leven mee. Dit zorgt allemaal voor een zeer grote duurzaamheid. 

Hoe gaat Betonwerken SMP aan de slag met beton polieren?

Onze experts houden zich strikt aan een grondig stappenplan om een goed resultaat te garanderen. Hier leggen we het even voor je uit.

1. Voorbereidingsfase:

Wanneer je een betonvloer aanlegt moet je op heel wat zaken letten. Bij Betonwerken SMP nemen we de voorbereiding zeer serieus. Deze is namelijk cruciaal om bijkomende kosten te voorkomen en een mooi eindresultaat te bekomen. 

We zorgen altijd voor een stabiele ondergrond met zo weinig mogelijk oneffenheden. In deze fase voorzien we ook waterdichte film tegen vocht en de wapening. We zorgen er voor dat we de geschikte wapening gebruiken voor je vloer. Dit hangt namelijk af van de gewenste dikte en functie van de vloer. Neem gerust contact met ons op voor het beste advies.

2. Gieten van de betonvloer:

Wij staan zelf in voor het storten van het beton op de gewenste plaats. Dankzij onze eigen Citypomp kunnen wij op iedere plaats de volledige betonmassa storten. Na het storten zorgen we er ook voor dat het vloeroppervlak van de betonvloer zo egaal mogelijk is.

3. Polieren van beton:

Wanneer de vloer beloopbaar is gaan we over tot het polieren van de betonvloer. We verwijderen eerst het overtollige water, daarna beginnen we met het voordraaien. Er worden kwartskorrels gebruikt, die zodanig worden ingewreven dat het perfect vermengd is met het cement. 

Indien je liever hebt dat we niet met kwarts werken kunnen wij ook kleurstof gebruiken om de gewenste afwerking te bereiken. We zorgen er dan voor dat de betonsamenstelling aangepast wordt met een hoger cementgehalte zodat de slijtvaste laag aan onze eisen voldoet. 

Hierna is het een kwestie van jouw wensen, want er zijn namelijk verschillende afwerkingsgraden mogelijk die variëren naargelang de plaats waar de vloer moet komen. Zo is glad gepolierd beton bijvoorbeeld een stuk gladder dan half gepolierd beton. Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden hieromtrent te bespreken. 

Waar de machine niet kan komen zorgen onze vakmannen er voor dat de vloeren met de hand afgewerkt worden. Zo ben je zeker van een mooie vloer tot in het kleinste hoekje.

Waarvoor is gepolierd beton zoal geschikt?

Er zijn eindeloze mogelijkheden wanneer je beslist om gepolierd beton te gebruiken. Hieronder geven we je alvast wat toepassingen waar wij je mee kunnen helpen. 

Gepolierd beton in de keuken

Het gemak in onderhoud en hygiëne van de vloer spelen een grote rol wanneer je voor betonvloeren kiest. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over vuilresten die eventueel in groeven terecht kunnen komen.

Beton laten polieren prijs - keuken

Oprit in beton

Een betonnen oprit oogt niet alleen mooi, het biedt ook de perfecte draagkracht voor al je voertuigen.

Beton laten polieren prijs - oprit

Beton in de badkamer

Het waterdichte aspect van polybeton is een ideale match voor jouw badkamer project. Je badkamer ziet er op die manier glad en strak uit. Het onderhoud is ook heel wat gemakkelijker met gepolierde beton dan bij badkamertegels.

Beton laten polieren prijs - badkamer

Trappen in beton

Gemakkelijk in onderhoud en niet kapot te krijgen, een reden te meer om voor een betonnen trap te kiezen.

Trappen in beton

Betonnen terras

Met een terras in beton heb je niet alleen de mooie betonlook, maar hoef je je ook nooit zorgen te maken over onkruid. Er kan ook geen water in de ondergrond van je terras dringen. Zo blijft deze lang meegaan. Mocht je toch een tegellook verkiezen kunnen er groeven worden geslepen in het beton: het perfecte compromis.

Betonnen terras

Jouw eigen idee

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee wij je kunnen helpen. Heb je een eigen idee in je hoofd en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Contacteer ons gerust en we maken je droom waar.

Betonwerken SMP is jouw partner om beton te laten polieren

Bij Betonwerken SMP kan je naast het polieren en polijsten van betonvloeren ook terecht voor alle toepassingen die met betonwerken te maken hebben. Onze vakmannen voeren werken uit met de beste precisie en zorg. Hierdoor kan je steeds rekenen op het beste resultaat geschikt naar jouw persoonlijke wensen. We staan je ook steeds bij met het beste advies om er voor te zorgen dat jij het meeste uit je project haalt. 

Wens je een vrijblijvende offerte of wil je meer informatie? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen, we staan voor je klaar.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs