Beton polieren buiten

Gepolierde betonvloer buitenshuis

Steeds meer mensen kiezen voor een vloer in gepolierd beton. Wat is dat nu precies? En kan je ook buitenshuis een gepolierde betonvloer plaatsen? Betonwerken SMP geeft antwoord op jouw vragen.

beton polieren buiten

Waarom kiezen voor een betonnen vloer?

Betonnen vloeren hebben als groot voordeel dat ze - in vergelijking met bijvoorbeeld een parketvloer of tegelvloer - relatief goedkoop zijn en daarnaast snel en eenvoudig geplaatst kunnen worden. Ook het onderhoud van een betonvloer vergt niet veel inspanning. 

Daarnaast zijn betonvloeren erg duurzaam omdat ze een lange levensduur hebben. Je kan er zelfs optioneel voor kiezen om je vloer nog te behandelen met extra beschermende producten waardoor de kwaliteit nog langer behouden blijft.

Betonvloeren zijn naadloze vloeren, wat zorgt voor een strakke en eenvoudige uitstraling. Dat  type vloer past perfect in een modern of industrieel interieur maar komt in principe tot zijn recht in elke woning. .

Ten slotte kan ook de gewenste afwerking zelf gekozen worden. Er zijn namelijk verschillende afwerkingsmogelijkheden: kleurstoffen kunnen bijvoorbeeld toegevoegd worden voor een speciaal effect. Je kan er ook voor kiezen om de look van een tegelvloer na te bootsen door voegen te slijpen in het beton.

Voordelen van een gepolierde betonvloer

Een gepolierde betonvloer heeft een gladde en glanzende uitstraling, omdat een poliermachine de oppervlakte van de vloer glad maakt. Gepolierd beton kent heel wat voordelen. Zo is het erg gemakkelijk in onderhoud: een eenvoudig schoonmaakmiddel zal meestal volstaan om je betonnen vloer proper te houden. 

Een gepolijste betonvloer daarentegen - soms worden deze termen door elkaar gebruikt - heeft een  korrelige of gespikkelde look. Gepolijst beton lijkt op een vloer in graniet, maar het prijskaartje zal heel wat lager liggen.

Beton polieren buiten: wat is er mogelijk?

Er zijn heel wat mogelijkheden voor gepolierd beton buitenshuis. Hieronder stellen wij enkele toepassingen voor. Heb je vragen of heb je een ander speciaal droomproject in gedachten dat je wenst te realiseren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Betonnen terras 

Een gepolierd betonnen terras creëert een moderne en eenvoudige look en heeft daarnaast ook enkele voordelen. Zo kan er geen onkruid groeien op je terras en moet je je geen zorgen maken om eventuele vlekken. Een betonnen terras kan je immers gemakkelijk reinigen zodat je op elk moment van de dag van je buitenterras kunt genieten. Het beton is ook stofvrij.

Een terras in gepolierd beton is minder poreus dan een traditionele terrasvloer en is beter bestand tegen wisselende weersomstandigheden.

Beton polieren buiten

Betonnen oprit

Een oprit in gepolierd beton biedt een stevige ondergrond voor al je voertuigen. Je betonnen oprit kan zeker tegen een stootje: ze is bestand tegen wisselende weersomstandigheden.

Ook voor een gepolijste betonnen oprit kun je bij ons terecht.

Beton polieren buiten

Andere oppervlaktes

Daarnaast kun je voor andere buitenoppervlaktes ook overwegen om voor gepolierd beton te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen buitentrap.

Beton polieren buiten

Betonwerken SMP: jouw betonspecialist

Voor al jouw ideeën en vragen over gepolierde betonvloeren kan je vrijblijvend bij ons terecht. Wij werken op maat en zullen samen met jou bekijken wat we voor jou kunnen betekenen. Vraag nu al een offerte aan voor jouw betonproject.

Onze vakmensen hebben reeds ruime ervaring in het uitvoeren van betonwerken, zowel binnen- als buitenhuis. Doe daarom een beroep op onze expertise en maak jouw droomproject werkelijkheid.


Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs