Monolithisch afgewerkte betonvloer

Monolithisch afgewerkte betonvloer: naadloos, mooi en oersterk

Betonvloeren worden al lang niet meer enkel gebruikt voor magazijnen en parkeergarages. Steeds vaker zie je de betonvloer terugkomen in hippe koffiebars, trendy restaurants en moderne woningen. En dat is niet zo gek, want volgens Vogue is de betonlook zelfs dé interieurtrend van 2023.

Bovendien heeft een monolithisch afgewerkte betonvloer heel wat meer te bieden dan enkel zijn schoonheid. In dit artikel duiken we dieper in op deze naadloze betonvloeren en ontdek je waarom ze zo populair zijn. Ready? Let’s go!

Een monolithisch afgewerkte betonvloer: wat is dat juist?

Als je monolithisch opzoekt zal je ‘bestaande uit één enkele steen’ terugvinden als betekenis. En dat is ook exact hoe monolithisch afgewerkte betonvloeren, of in het kort een monolietvloeren, zijn. Het is een soort betonnen vloer die ze ter plaatse met de betonpomp storten en waarbij ze onmiddellijk de betonvloer afwerken terwijl deze nog nat is.

Tijdens de afwerking zullen ze het beton polieren, ook wel mechanisch afspanen of vlinderen genoemd. Op die manier ontstaat er een sterk verdichte toplaag. Vervolgens wordt er geen afwerklaag of (zandcement) dekvloer toegepast, waardoor de vloer één mooi geheel vormt. Dit zal resulteren in een gladder betonoppervlak dan een betonvloer die ‘natuurlijk’ afgewerkt is. 

Benieuwd naar welke andere betonvloeren er bestaan? Lees dan zeker ons artikel over ‘soorten betonnen vloeren’.

Wil je ook een betonvloer laten gieten? Vertrouw dan met een gerust hart op de expertise van Betonwerken SMP, dé betonspecialist van Antwerpen! Neem contact met ons op en geniet binnenkort van je eigen hippe vloer!

Betonwerken SMP heeft als geen ander ervaring met beton polieren. In dit artikel leggen we je dan ook graag uit wat de prijs van gepolierd beton kan beïnvloeden en hoe deze tot stand komt.

Een vloer om op te bouwen: de voordelen van een monolietvloer

De monolithisch afgewerkte betonvloer heeft een egaal oppervlak, wat gepaard gaat met veel voordelen. Het is dus niet voor niets dat de meeste betonvloeren gepolierd worden. Lees zeker verder voor meer informatie!

Monolithisch afwerken is een duurzame optie

Betonnen vloeren zijn een duurzame optie, want ze gaan levenslang mee en zijn bovendien niet te belastend voor het milieu (meer hierover later). Een betonvloer is daarnaast oersterk en bestand tegen zware belasting. Ook zijn ze bestand tegen slijtage en krassen.

Tevens zijn deze vloeren geschikt voor het gebruik van vloerverwarming, want het beton geleidt de warmte uitstekend. Dit maakt de vloer nog duurzamer, aangezien vloerverwarming beter is voor het milieu dan gewone radiatoren.

Klaar voor de toekomst

Monolietvloeren zijn klaar voor de toekomst, aangezien ze kunnen meedraaien in een circulaire economie. De vloeren kunnen gemaakt worden met gerecycled beton en doordat ze jarenlang meegaan houden ze je weg van de wegwerpcultuur.

Als je dan toch je vloer beu zou raken is dit geen drama, aangezien beton recycleerbaar is. Investeren in een betonvloer is dus een verantwoorde beslissing voor onze planeet.

Ben je ook overtuigd van de charmes van een betonnen vloer? Dan is het hoog tijd om deze in je eigen woning te implementeren, of op je terras? Wij bieden namelijk betonvloeren binnen en betonvloeren buiten aan! Bespreek de mogelijkheden met een specialist, zoals Betonwerken SMP, en laat je inspireren. Neem vandaag nog contact met ons op.

Ben jij klaar voor een nieuwe keukenvloer?

En heb je die graag hygiënisch, makkelijk te onderhouden en stijlvol? Dan is beton de ideale oplossing. Bij Betonwerken SMP kan je terecht voor het professioneel plaatsen van een gepolierde betonvloer. Wij voeren de werken voor jou uit, van a tot z, van de keuken tot de badkamer.

Neem vrijblijvend contact op met Betonwerken SMP voor meer informatie. Wij plaatsen je gevlinderde betonvloer pas als jij er ook 100 procent achter staat!


Makkelijk te onderhouden

Een monolithisch afgewerkte vloer is zeer onderhoudsvriendelijk, aangezien het vloeroppervlak naadloos is. Zo kan er zich geen vuil ophopen tussen naden en voegen. Deze strakke en egale vloer is bijgevolg makkelijker te reinigen dan bijvoorbeeld tegels. Verder is het aangeraden om je vloer wekelijks te dweilen met water en zeep, zo gaat het beton langer mee. Geen overdreven kuiswerk dus!

Je betonvloer monoliet afwerken? Kies Betonwerken SMP 

Als je op zoek bent naar een duurzame en veelzijdige vloer die naadloos aansluit bij je interieur, dan is een monolietvloer de juiste keuze. En als je zeker wil zijn van een slijtvast en mooi uitgevoerd resultaat, kan je jouw betonvloer laten plaatsen door Betonwerken SMP.

Betonwerken SMP is dé betonspecialist in Antwerpen en omstreken. Dankzij onze 25 jaar ervaring en meer dan 147 geslaagde projecten ben je zeker van een mooi resultaat. 

Je kan bij ons terecht voor alle soorten betonvloeren, van storten tot polijsten en van bedrijfsvloeren tot terrassen. 

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Als je al weet wat je wil, kan je meteen een gratis offerte aanvragen. Niet twijfelen, just go for it!

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs