Betonvloeren binnen

  • Home
  • /
  • Betonvloeren binnen

Nood aan een nieuwe vloer voor binnen? Dan denk je vast meteen aan tegels en parket. Maar een optie die vaak wordt vergeten, is een gepolierde betonvloer. Ja echt! Gewoon beton op de grond gieten en voilà, je hebt een egale en onderhoudsvriendelijke vloer. Er zijn verschillende soorten betonvloeren om uit te kiezen. In dit artikel ontdek welke betonvloeren binnen jouw woning past! 

Zit jij volop in verbouwingen en ben je op zoek naar een betonspecialist? Zoek niet verder, want Betonwerken SMP biedt een snelle en professionele service op maat.

Betonvloer binnen 2

De betonnen vloer wint aan populariteit

Betonnen vloeren zijn de laatste jaren erg aan een opmars bezig. Volgens Vogue is een betonlook zelfs dé interieurtrend van 2023. Ze zijn niet enkel eenvoudig en relatief goedkoop om te plaatsen, maar ogen ook modern en creëren een aangename sfeer binnenin een ruimte. 

Er zijn verschillende soorten betonvloeren op de markt. Zo kan je gaan voor een massieve betonvloer, een cementgebonden gietvloer, een gepolijste betonvloer of een gepolierde betonvloer. Elke type betonvloer heeft andere kenmerken en voordelen. 

Als we beton polieren krijgen we - je kon het al raden - een gepolierde betonvloer. Dit is een heel populaire soort betonnen vloer met een gladde en glanzende uitstraling. Het gepolierd beton oogt zacht en modern, is zeer gemakkelijk te onderhouden en is bovendien brandwerend.

Waar wacht je nog op? Laat dé trend van 2023 niet aan je voorbijgaan. Vraag snel een offerte aan en geniet ook van een industriële betonlook in je woning.

Voordelen gepolierde betonvloeren binnen in huis

Veel mensen kiezen voor parket of tegels voor de mooie uitstraling. Maar, aan die soorten vloer zijn er ook veel nadelen verbonden. Ze moeten goed onderhouden worden, zijn vaak duur en de plaatsing ervan is een heel karwei. Een gepolierde betonvloer heeft daarentegen enkele heel aantrekkelijke voordelen

1. Een betonvloer is onderhoudsvriendelijk

Het grote voordeel aan betonvloeren is dat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn, omdat het - in tegenstelling tot tegelvloeren - gaat om een naadloze vloer. Een gepolierde betonvloer heeft meestal geen voegen, waardoor je bijgevolg ook geen last hebt van vuil dat in die voegen kruipt.

Wil jij een vloer die zowel mooi als gemakkelijk te onderhouden is? Laat een betonvloer gieten door Betonwerken SMP. Vraag vandaag nog je offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Betonvloer binnen 3

2. Compatibel met verschillende interieurstijlen

Een betonvloer plaatsen kan in elk type woning. Of je nu een aanhanger bent van een industriële uitstraling of eerder houdt van een modern interieur, een betonvloer is een prima keuze! Ook voor wie houdt van een vintage interieur is de betonlook een optie.

3. Een betonvloer is slijtvast

Zoals je waarschijnlijk al weet, is beton erg robuust. Daardoor is een gepolierde betonvloer ook slijtvast. Je zal dus niet snel terug in de renovatiewerken zitten: een betonvloer gaat makkelijk honderd jaar of langer mee, ongeacht hoe intensief ze gebruikt wordt. Daarmee heeft je betonvloer misschien wel een langere levensduur dan jijzelf! Het is dus ook een duurzame optie.

Een onaantastbare betonvloer in de woonkamer, speelkamer of keuken is erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen of mensen met huisdieren.

4. Keuze uit heel wat afwerkingsmogelijkheden

Afhankelijk in welke ruimte de betonvloer komt, kan je voor verschillende afwerkingsmogelijkheden kiezen. Zo kan je een betonvloer polieren zodat die helemaal waterdicht is. Dit is handig wanneer die in vochtige ruimtes, zoals badkamers of kelders zal komen te liggen.

Ook kan je kleurstoffen toevoegen als je iets anders wil dan de typische grijze betonlook. Heb je liever geen compleet egale afwerking, dan is het altijd mogelijk om voegen te slijpen. Zo heb je nog steeds een betonvloer, maar dan wel met de look van een tegelvloer.

Wil je een betonvloer plaatsen? Vraag je offerte aan bij Betonwerken SMP, de expert in betonvloeren.

5. Betaalbare optie

Een gegoten betonvloer is zeer betaalbaar ten opzichte van andere soorten vloeren. De prijs hangt af van de dikte, kleur en aard van de klus, maar het komt in de meeste gevallen goedkoper uit dan bij andere soorten vloeren. Betonvloeren zijn daarom een prima keuze als je zowel een goede prijs als kwaliteit wil.

6. Perfect te combineren met vloerverwarming

Betonvloeren hoeft niet synoniem te zijn aan ‘koud’, want ze zijn compatibel met vloerverwarming. Zo schep je een zeer aangenaam gevoel zonder in te boeten aan ruimte door verwarmingstoestellen. Tevens zijn er verschillende isolatiemogelijkheden

Wil je genieten van al deze voordelen en door een betonvloer te laten plaatsen? Dan kan je terecht bij de specialisten van Betonwerken SMP.

Soorten gepolierde betonvloeren

Deze voordelen gaan ook nog eens gepaard met een ruime keuze aan gepolierde betonvloeren. Ten eerste is er de gevlinderde betonvloer. Dit is een sterk materiaal dat er een beetje ruw uitziet, maar wel egaal is. Het is perfect te combineren met vloerverwarming. 

Ten tweede is er het printbeton. Dit heeft een natuurlijke uitstraling omdat er een motief op geprint kan worden. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een stenen of houten motief. Zo maak je gebruik van de voordelen van een gepolierde betonvloer, terwijl je de uitstraling zelf kan kiezen.

Daarnaast is er ook nog de betonstuc vloer. Het materiaal is vrij dun, maar heel stevig. Je kan hierbij kiezen voor verschillende kleuropties aan de hand van wat het beste past bij jouw interieur. Het creëert een stoer uiterlijk. 

Als laatste is er nog de vloer in polybeton. Hierbij kan het gepolierde beton aangepast worden in dikte en de plaatsing ervan gebeurt heel vlot. 

Personalisering van je gepolierde betonvloer

Heb je schrik dat het beton de uitstraling van je huis zal verpesten of niet goed samen zal gaan met je interieur? Dat is nergens voor nodig! Betonvloeren kunnen voorzien worden in alle soorten en maten. 

Je kan bijvoorbeeld een kleurstof kiezen om in de betonmassa te gieten die ervoor zal zorgen dat je vloer precies de kleur krijgt die je wenst. Je hebt dus veel inbreng bij de afwerking van het product.

Ook kan je kiezen voor een meer glanzende of ruwe afwerking. Neem zeker contact met ons op om jouw voorkeuren en wensen te bespreken. 

Prijs gepolierde betonvloer

Er zijn verschillende factoren die de prijs beïnvloeden. Jouw project is natuurlijk niet dat van een ander, waardoor er zeker overleg nodig is met een gespecialiseerde plaatser zoals Betonwerken SMP.

We luisteren naar al je wensen en houden rekening met je budget om zo de totale kostprijs zo laag mogelijk te houden. Zo voorkomen we dat je te veel zou betalen. Hieronder lijsten we alvast enkele algemene factoren op die een invloed hebben op de prijs.

1. Locatie 

Beton bestellen en laten storten voor funderingen en kelders was nog nooit zo makkelijk. Ook wanneer je een betonnen trap wilt, wordt de bekisting ter plekke gemaakt zodat het beton storten op de locatie zelf kan gebeuren.

2. Gewenste dikte

Hoe dik moet beton zijn? Dat hangt vooral af van de toepassing en het soort betonvloer. Voor buitentoepassingen kies je bijvoorbeeld best voor een massieve betonvloer met een minimale dikte van 15 cm.

3. Gewenste dikte

Wat vaak vergeten wordt is dat er bij een betonnen vloer ontelbare opties zijn voor de afwerking ervan. Je kan zelf volledig je voorkeuren aangeven. Om de gepolierde betonvloer op kleur te brengen strooien we er bijvoorbeeld pigmenten in. Dit pigment is een korrelig poeder dat we over het beton strooien terwijl de vloer aan het harden is. Je kan gaan voor een unieke vloer, maar dit zal uiteraard meer kosten dan een standaard vloer.

4. Oppervlakte

De prijs per vierkante meter daalt naarmate je een groter oppervlak wil aanleggen. Bij kleine oppervlaktes is de bereikbaarheid voor machines niet ideaal, dus moet de plaatsing vaak met de hand gebeuren.

4. Moeilijkheid van de klus

De kost van polieren van vloeren zal hoger zijn wanneer er in meer architecturaal ingewikkelde ruimtes (met veel hoeken en randen) gewerkt moet worden. Dit neemt namelijk meer tijd in beslag. Extra verdiepingen en niveauverschillen kunnen de prijs ook omhoog drijven.

Meer details over de prijs kan je in dit artikel terugvinden. Of je kan ook gewoon een gratis offerte aanvragen bij Betonwerken SMP. 

Hoe gaan wij aan de slag?

Hoe gaat zo’n vakkundige plaatsing bij Betonwerken SMP nu precies in zijn werk? Net zoals bij doe-het-zelven zal je moeten weten hoeveel beton je nu precies nodig hebt. Dit kan je wederom te weten komen door de oppervlakte te berekenen. Overleg altijd met je specialist wat je precies wenst. Bij Betonwerken SMP bieden wij een gratis plaatsbezoek aan waarbij wij deze calculatie voor jou maken. 

Als je minder dan een kubiek nodig hebt, is het misschien geen slecht idee om zelf voor betonmortel te zorgen. Zoals je wellicht al dacht, kan dit met een betonstorter, maar dit kan gerust ook met kruiwagens gebeuren. Wanneer een betonstorter niet op locatie kan komen, biedt Betonwerken SMP de CityPomp aan. Deze kleine aanhangerpomp zorgt ervoor dat je project veel sneller en kostenefficiënt kan plaatsvinden.

Waarom Betonwerken SMP?

Bij Betonwerken SMP zijn we gespecialiseerd in alles wat met beton te maken heeft. Onze expertise gaat van beton storten en polieren tot de naadloze afwerking ervan. Met onze jarenlange ervaring hebben wij al heel veel klanten tevreden kunnen maken.

Zou je graag eens willen kijken wat de mogelijkheden zijn? Contacteer ons dan of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs