Betonvloer terras

Betonvloer terras: laat je betoveren

De eerste zonnestraaltjes beginnen erdoor te komen en zo ook de lentekriebels. We beginnen te dromen van dagen vol licht en gezellige zomeravonden met een barbecue. Klinkt heerlijk, niet? 

Maar waar zal je de barbecue en tuinset installeren? Op het gras is natuurlijk niet echt een optie, aangezien de barbecue vlekken zal nalaten. Op het terras misschien? Dat kan zeker, maar pas op als je een houten terras hebt, want de barbecue kan sporen nalaten. Heb je echter een betonvloer terras? Bingo, jij hoeft je daar geen zorgen over te maken.

Nog geen terras aanwezig in je tuin of is dat van jou toe aan vernieuwing? Dan raden we je aan om een betonnen terras te overwegen. Leer er alles over in dit artikel!

Betonwerken SMP heeft als geen ander ervaring met beton polieren. In dit artikel leggen we je dan ook graag uit wat de prijs van gepolierd beton kan beïnvloeden en hoe deze tot stand komt.

Een betonvloer terras dankzij gepolierd beton

Betonnen terrassen bestaan uit gepolierde beton. Hierbij volgt er na het storten een speciale afwerking, waardoor het beton een wolkachtig en glad uitzicht krijgt. Wil je weten hoe het exact in zijn werk gaat? Lees dan vooral de volgende paragraaf. Geef je al je vertrouwen liever aan een vakman? Dan kan je de volgende paragraaf overslaan.

Heb je nog verdere vragen over een terras in beton? Neem gerust contact op met Betonwerken SMP. Dankzij meer dan 25 jaar ervaring, zowel in betonvloeren binnen als betonvloeren buiten, kunnen wij je zeker verder helpen!

Van cement tot terras: het gedetailleerde bouwproces

Vooraleer het gepolierd terras kan worden aangelegd, zijn er voorbereidende werkzaamheden vereist. Het huidige terras moet afgebroken worden en er moet plaats gemaakt worden voor het nieuwe terras.

Hierbij moet de grond eerst uitgegraven worden zodat er plaats is voor een zandbed van ongeveer tien centimeter. Op diezelfde plek wordt een bekisting geplaatst, zodat het beton boven op dit zandbed kan worden gestort.

Eerst wordt er een plastic folie geplaatst met stenen op. Dan pas zijn de voorbereidende werken voorbij en kunnen we de betonvloer buiten storten. Als het beton genoeg uitgehard is kan het polieren - of ook wel vlinderen genoemd - beginnen.

Dankzij de vlindermachine wordt het beton gepolierd en krijg je een perfect egale oppervlakte. Maar let op, want hoe meer je vlindert, hoe gladder het beton zal worden. Heb je vaak natte voeten of kom je veel buiten in de regen? Dan maak je de terrasvloer best niet te glad.

Daarna heb je nog de optie om de betonvloer te laten impregneren. Hiermee voorkom je dat er vuil in je terras zal trekken. Zo moet je je geen zorgen maken als iemand een glas wijn omstoot of zijn vlees van de barbecue laat vallen.

Er zijn dus heel veel stappen die doorlopen moeten worden vooraleer je een duurzaam en strak terras hebt. Wil je zeker zijn van een mooi eindresultaat? Dan is het best om te werken met een gespecialiseerde plaatser zoals Betonwerken SMP. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering

Betonwerken SMP is dé betonspecialist in Antwerpen. Neem gerust contact met ons op voor gratis en vrijblijvende prijsvoorstellen op jouw maat!

Ben jij klaar voor een nieuwe keukenvloer?

En heb je die graag hygiënisch, makkelijk te onderhouden en stijlvol? Dan is beton de ideale oplossing. Bij Betonwerken SMP kan je terecht voor het professioneel plaatsen van een gepolierde betonvloer. Wij voeren de werken voor jou uit, van a tot z, van de keuken tot de badkamer.

Neem vrijblijvend contact op met Betonwerken SMP voor meer informatie. Wij plaatsen je gevlinderde betonvloer pas als jij er ook 100 procent achter staat!

Voordelen van een betonnen terras

Het gepolierde beton terras wordt steeds populairder, maar dat is zo gek nog niet. Beton heeft namelijk heel veel goede eigenschappen en grote voordelen die andere terrasafwerkingen - zoals hout en tegels - niet hebben. Hieronder geven we je een overzicht van de vele voordelen van zo’n betonnen terras.

Superduper snelle plaatsing

Een terras in gepolierd beton is, wanneer je de juiste machines hebt, niet veel werk. Op één dag tijd kan je terras al aangelegd worden! Met een betonvloer hoef je dus niet bang te zijn voor wekenlange werken in je tuin.

Heel onderhoudsvriendelijk

De gepolierde betonvloer is zeer onderhoudsvriendelijk, net omdat de vloeren naadloos zijn en geen voegen hebben. Zo zal je geen last hebben van onkruid en mos! Goodbye voegen schoonmaken, hello makkelijk te onderhouden terras.

Als je de betonvloer toch eens wil reinigen, volstaat het om er met de bezem over te gaan of om eens te dweilen met water en groene zeep. Vermijd vooral agressieve schoonmaakmiddelen en andere zuren, want deze zullen enkel de beschermende toplaag aantasten en lelijke vlekken veroorzaken.

Duurzaamheid ten top

Betonnen vloeren zorgen niet enkel voor een prachtig terras, maar ook voor het milieu! Beton bestaat namelijk uit natuurlijke grondstoffen, waardoor het makkelijk gerecycleerd kan worden in de toekomst.

Bovendien gaat een terras in gepolierde beton levenslang mee als je het goed verzorgt. Daarnaast is beton een heel stevig materiaal. Zet dus gerust je tafels, stoelen en loungeset op je terras. En nodig dan maar de hele straat uit voor een barbecue, je gepolierde terras zal niet zwichten!

Alles perfect op jouw maat

Het aanleggen van zo’n terras kan volledig op jouw maat. Je moet er gewoon de plaats voor hebben, want er moet geen rekening gehouden worden met afmetingen van tegels enzovoort.

Je kan één geheel maken van je terras, tuinpaden en oprit

Het terras is vaak het verlengde van de oprit. En laat beton nu eens het ideale materiaal zijn voor zowel opritten als terrassen. Zo kan je deze mooi in elkaar over laten vloeien, een klassevol resultaat verzekerd dus! Bovendien zorg je er zo voor dat je buitenruimte er groter uitziet.

Kies een goede aannemer voor je polybeton terras

Wil je een betonvloer laten plaatsen? Dan is het echt aangeraden om contact op te nemen met gespecialiseerde plaatsers. Enkel zo ben je zeker van een naadloze afwerking en een kwalitatief resultaat. Dan kan je nog jarenlang genieten van je terras in gepolierde beton en blijf je gespaard van drama’s zoals betonrot.

Betonwerken SMP voor een professionele aanpak

Als je betonvloeren laat aanleggen door Betonwerken SMP verzeker je jezelf van de hoogste kwaliteit. Wij zorgen voor perfectie van jouw terras dankzij onze expertise en - meer dan 25 jaar! - ervaring

Je kan bij ons terecht voor een polybeton terras, maar ook voor een betonnen vloer binnenshuis. We bespreken graag alle mogelijkheden met jou! Neem contact met ons op of je kan een gratis offerte aanvragen.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs