Betonvloer prijzen

Betonvloer prijzen: tips en inzichten

Wil jij een duurzame, veelzijdige en makkelijk te onderhouden betonvloer, maar weet je niet wat de betonvloer prijzen zijn? Dan ben je hier op de juiste plaats! In dit artikel geeft betonvloer expert Betonwerken SMP je meer inzicht in de prijs van betonnen vloeren. Lees zeker verder om te ontdekken welke factoren een rol spelen in de prijsbepaling, zodat jij de prijs van jouw nieuwe betonnen vloer beter kan inschatten.

Betonwerken SMP heeft als geen ander ervaring met beton polieren. In dit artikel leggen we je dan ook graag uit wat de prijs van gepolierd beton kan beïnvloeden en hoe deze tot stand komt.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van betonvloeren?

1. Welk type betonvloer kies je

Er bestaat heel wat variatie wanneer het aankomt op betonvloeren of cementgebonden gietvloeren. Welke betonvloer geschikt is voor jouw project, hangt veel af van de specifieke toepassing van het beton. Ben je op zoek naar een betonvloer voor je keuken of badkamer, of zoek je eerder een vloer voor bij je zwembad? Voor betonvloeren binnen en betonvloeren buiten zal je andere materialen moeten gebruiken.

Hieronder geven we verschillende types betonvloer of cementgebonden gietvloer die gebruikt worden.

Gepolierde betonvloer: gladde, glanzende afwerking

Een gepolierde betonvloer staat ook wel bekend als een polybetonvloer. De vloer is heel makkelijk aan te leggen omdat je geen chape of voegwerken nodig hebt om de vloer aan te leggen. Een gepolierde betonvloer wordt simpelweg aangelegd door beton te storten in de gewenste dikte. 

Doordat het zo makkelijk is om de vloer aan te leggen, is dit type vloer ook relatief goedkoop. Je zal voor een gepolierde betonvloer vaak minder betalen dan voor een tegelvloer.

Om je een schatting te geven: de prijzen van een gepolierde betonvloer schommelen tussen de €50 en €150 per vierkante meter. Uiteraard hangt de exacte prijs af van jouw specifieke project en moeilijkheidsgraad van de klus. Wil je een exacte prijs weten? Vraag je offerte aan bij expert Betonwerken SMP.

Ben jij klaar voor een nieuwe keukenvloer?

En heb je die graag hygiënisch, makkelijk te onderhouden en stijlvol? Dan is beton de ideale oplossing. Bij Betonwerken SMP kan je terecht voor het professioneel plaatsen van een gepolierde betonvloer. Wij voeren de werken voor jou uit, van a tot z, van de keuken tot de badkamer.

Neem vrijblijvend contact op met Betonwerken SMP voor meer informatie. Wij plaatsen je gevlinderde betonvloer pas als jij er ook 100 procent achter staat!

Gevlinderde betonvloer: vlakke, compacte toplaag

De gevlinderde betonvloer en de gepolierde betonvloer worden vaak als gelijk gezien. Hoewel beide vloeren een gladde afwerking hebben, zijn ze echter niet gelijk. Bij een gepolierde betonvloer wordt een gladde afwerking verkregen doordat de vloer gepolijst wordt met een speciale machine.

De gevlinderde betonvloer wordt behandeld met een vlindermachine om een compacte toplaag te creëren. Doordat de afwerking anders is, zal de gevlinderde betonvloer niet dezelfde glans hebben als gepolierde betonvloeren. 

De prijs van een gevlinderde betonvloer schommelt tussen de €30 en de €90 per vierkante meter. Uiteraard hangt de exacte prijs af van jouw specifieke project en moeilijkheidsgraad van de klus. Wil je een exacte prijs weten? Vraag je offerte aan bij expert Betonwerken SMP.

Benieuwd naar manieren om je betonvloer te stylen? Lees dan zeker dit artikel.

Printbeton: de look and feel van natuurlijke materialen

Printbeton is een massieve betonvloer die de look and feel krijgt van natuurlijke materialen zoals steen, tegels of hout. Niet alleen het motief van je vloer kan je zelf bepalen, ook de kleur van je betonvloer kan je helemaal zelf kiezen.

Simpelweg wordt een laag betonmengsels aangebracht en op het natte beton wordt een sjabloon of mal gelegd, om zo een bepaalde print te bekomen. Nadien wordt de vloer gekleurd en/of afgedicht om de vloer zo duurzaam mogelijk te maken. Zowel voor binnen als buiten wordt dit type beton vaak ingezet.

Uiteraard hangen de kosten van een vloer in printbeton af van de complexiteit van het patroon dat je kiest. Je kan bij een vloer uit printbeton rekenen op een prijs tussen de €70 en de €120 per vierkante meter. De exacte prijzen weten voor jouw project? Vraag een offerte aan bij betonwerken SMP. 

Uitgewassen beton: voor jouw opritten en buitenruimtes

In tegenstelling tot gepolierde betonvloeren en gevlinderde betonvloeren zijn vloeren in uitgewassen beton niet glad, maar net ruw. De bovenste laag van het beton wordt weggespoten met water nadat het beton uitgehard is. Daardoor komen er steentjes en grind bloot te liggen die in het betonmengsel zijn opgenomen. 

Uitgewassen beton wordt vooral voor buiten gebruikt voor opritten, paden, terrassen… Het is namelijk slipvrij en enorm duurzaam. De prijzen voor uitgewassen beton variëren tussen de €60 en de €100 per vierkante meter. Wil je weten hoeveel je zal betalen voor jouw project? Vraag een offerte aan.

Geborsteld beton

Last but not least: geborsteld beton. Deze betonvloer heeft de look van gebeiteld steen of gestructureerd hout. Dat effect bekom je nadat het beton uitgehard is en met een speciale borstelmachine bewerkt wordt. 

Ook geborsteld beton wordt vooral voor buiten gebruikt omdat het slipvrij en duurzaam is. De prijzen voor uitgewassen beton variëren tussen de €50 en de €100 per vierkante meter. Wil je weten hoeveel je zal betalen voor jouw project? Vraag een offerte aan.

Meer weten over de verschillende soorten betonvloeren? Lees dan zeker ons artikel over ‘soorten betonnen vloeren’.

2. Waar moet de betonvloer gegoten worden?

Afhankelijk van de locatie waar je woont, zal je betonvloer meer of minder kosten. Moet het beton een heel eind getransporteerd worden? Dan zullen er uiteraard transportkosten worden aangerekend. Ook moeten we kijken of er een extra isolatielaag nodig is, wat de lokale bouwvoorschriften zijn…

3. Hoe groot is het oppervlak

Ook de grootte van het oppervlak dat je wil bedekken met een massieve betonvloer speelt een rol in hoeveel je uiteindelijk zal betalen. Het is logisch dat je voor kleine oppervlaktes minder zal neerleggen dan voor een grotere oppervlakte.

4. Kwaliteit van de klus

Wil je een professionele betonvloer? Dan is het belangrijk dat die goed gelegd wordt. Of het nu gaat om gepolierde betonvloeren of cementgebonden gietvloeren: de plaatsing moet zorgvuldig gebeuren, zodat je achteraf kan genieten van een goed gelegde betonvloer. Een correcte uitvoering is veel belangrijker dan een goedkope prijs: je wil een duurzame vloer waar je jarenlang van kan genieten.

Kies voor de expertise van Betonwerken SMP

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor Betonwerken SMP om jouw betonvloer aan te leggen. Hieronder sommen we enkele van de belangrijkste redenen op:

1. Ervaring en expertise:

Betonwerken SMP heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van betonvloeren en andere betonwerken. We hebben de expertise en kennis om hoogwaardige betonvloeren aan te leggen die duurzaam en functioneel zijn, en dat voor elk type project!

2. Kwaliteit en duurzaamheid:

Betonwerken SMP gebruikt hoogwaardige materialen en technieken om betonvloeren aan te leggen die lang meegaan. We werken met beton van de hoogste kwaliteit en zorgen ervoor dat de vloer goed afgewerkt wordt, waardoor we de levensduur van de vloer garanderen.

3. Maatwerk en flexibiliteit:

Betonwerken SMP kan betonvloeren aanleggen in verschillende maten, vormen en afwerkingen. We luisteren naar jouw wensen en eisen en plaatsen de betonvloer net zoals jij dat wil. Droom je van vloerverwarming of heb je graag drainage? Dan brengen wij dat voor jou in orde!

4. Betrouwbare en efficiënte service:

Wij staan bekend om onze betrouwbare en efficiënte service. We werken snel en nauwkeurig om ervoor te zorgen dat het project op tijd wordt afgerond. 

Al met al zijn er dus genoeg redenen om te kiezen voor Betonwerken SMP voor het aanleggen van jouw betonvloer. Onze ervaring, expertise, kwaliteit, flexibiliteit, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit maken hen een uitstekende keuze voor betonwerken.

Betonvloer laten plaatsen? Kies voor de experten van Betonwerken SMP. Wil je vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen? Dat kan! Vraag hier je offerte aan.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs