Betonvloer in garage

De voordelen van een betonvloer in je garage

Ben je bezig met een garage bouwen of renoveren? Dan is er één cruciale beslissing die je moet nemen: welke vloer kies je? Je hebt de keuze uit heel wat materialen, gaande van hout en tegels tot vinyl. Voor garages is er echter één type vloer die er met kop en schouders bovenuit steekt: de betonvloer. Met haar veelzijdigheid en duurzame karakter is de betonvloer de top pick van heel wat Belgen. In dit artikel vertellen we je waarom dat zo is.

Betonwerken SMP heeft als geen ander ervaring met beton polieren. In dit artikel leggen we je dan ook graag uit wat de prijs van gepolierd beton kan beïnvloeden en hoe deze tot stand komt.

Het belang van een goede garagevloer

Of je nu bestaande vloeren gaat vervangen of een vloer gaat leggen in je nieuwe garage: de keuze van materialen is erg belangrijk. Het lijkt misschien irrelevant om stil te staan bij het type vloer dat je in je garage zal leggen, maar er zijn enkele zaken waaraan een vloer in je garage zeker moet voldoen. We sommen ze hieronder voor je op:

1. Safety first: kies voor veiligheid

Voor heel wat Belgen is de garage een soort van polyvalente ruimte. Vaak wordt een garage niet alleen gebruikt om auto’s in te parkeren, maar wordt die ook benut als werkruimte. Daarom moet een garagevloer veilig zijn om op te lopen en te werken. Is je vloer te glad of oneffen? Dan is het mogelijk dat je zal uitglijden of struikelen. Door te investeren in de juiste vloer kan je dergelijke incidenten vermijden.

2. Een robuuste vloer die tegen een stootje kan

Eerlijk is eerlijk, je garagevloer krijgt heel wat te verduren. Zo is de vloer in je garage onderhevig aan zware belasting en kan die makkelijk beschadigd worden door voertuigen gereedschap… Het komt dan ook niet als een verrassing als we je zeggen dat een goede garagevloer bestand moet zijn tegen deze belastingen. Kies daarom voor een robuuste vloer die tegen een stootje kan.

3. Makkelijk te onderhouden

Omdat je garage gebruikt wordt om voertuigen in te parkeren en allerhande klusjes te doen, is het niet ongewoon dat je af en toe te maken hebt met vuil en vlekken. Daarom is het een noodzaak dat je vloer makkelijk te reinigen en onderhouden is.

4. Een esthetisch mooie vloer

Het is niet omdat je garage gebruikt wordt om je auto te parkeren of als werkruimte dat die daarom minder mooi moet zijn. Met een mooie garagevloer zorg je ervoor dat de ruimte er goed uitziet, wat dan weer de waarde van je woning verhoogt. Een goede vloer oogt clean en professioneel

Kortom, een goede garagevloer kan de veiligheid, duurzaamheid, het onderhoudsgemak en de uitstraling van de garage verbeteren.

Betonvloer in garage: 5 voordelen

Er is een reden waarom je in grote garagecomplexen steevast betonnen vloeren ziet liggen: de betonvloer is de perfecte vloer voor in je bestaande garage. Hieronder sommen we de vijf voordelen van een betonvloer in je garage voor jou op.


1. Duurzaamheid: Betonnen garagevloeren zijn uiterst duurzaam en kunnen vele jaren meegaan zonder dat er grote reparaties nodig zijn. Ze zijn bestand tegen zware belasting, zoals voertuigen en zware gereedschappen, en zijn niet gevoelig voor krassen en deuken zoals sommige andere vloertypen.

2. Onderhoudsvriendelijk: Betonnen garagevloeren zijn bestand tegen olie-, vet-, en chemicaliën vlekken en zijn makkelijk schoon te maken. Ideaal dus voor een garage!

3. Goedkoper dan andere vloeropties: Betonnen garagevloeren zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere vloeren. Ze vereisen echter wel een goede installatie en afwerking om hun duurzaamheid en uiterlijk te behouden.


Ben jij klaar voor een nieuwe keukenvloer?

En heb je die graag hygiënisch, makkelijk te onderhouden en stijlvol? Dan is beton de ideale oplossing. Bij Betonwerken SMP kan je terecht voor het professioneel plaatsen van een gepolierde betonvloer. Wij voeren de werken voor jou uit, van a tot z, van de keuken tot de badkamer.

Neem vrijblijvend contact op met Betonwerken SMP voor meer informatie. Wij plaatsen je gevlinderde betonvloer pas als jij er ook 100 procent achter staat!


Jouw betonvloer laten storten en afwerken door de experten van Betonwerken SMP? Vraag vrijblijvend je offerte aan. Wij hebben zowel expertise in betonvloeren binnen als betonvloeren buiten.

4. Verschillende afwerkingsopties: Betonnen garagevloeren kunnen worden afgewerkt met verschillende opties, zoals kleurstoffen, coatings en afdichtingsmiddelen. Deze afwerkingsopties kunnen de duurzaamheid van de vloer verbeteren en het uiterlijk verbeteren.

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw betonvloer? Neem vandaag nog contact met ons op, zodat we samen jouw project kunnen bespreken.

5. Thermische massa: Betonnen garagevloeren hebben een hoge thermische massa, wat betekent dat ze de warmte goed vasthouden en langzaam afgeven. Dit kan de energie-efficiëntie van de garage en het aangrenzende huis verbeteren.

Kortom, betonnen garagevloeren zijn duurzaam, makkelijk schoon te maken, betaalbaar en bieden verschillende afwerkingsopties. Ze hebben ook een hoge thermische massa, wat kan bijdragen aan de energie-efficiëntie van het huis.

Wil je betonvloer storten in je garage? Wil je je bestaande vloer vervangen of een perfecte betonvloer leggen in je nieuwe garage? Voor een sterke betonvloer moet je bij Betonwerken SMP zijn: vraag een offerte aan voor jouw project.

Gepolierde betonvloer in je garage

Een goede keuze voor je garagevloer is de gepolierde betonvloer. Door de afwerking die deze vloer onderging, is hij heel duurzaam en perfect geschikt voor je garage. Wil je weten welke soort betonvloer het best is voor jouw garage? Neem contact op met de vakmannen van Betonwerken SMP.

Meer weten over de soorten betonnen vloeren waaruit je kan kiezen? Lees dan zeker dit artikel.

Een betonnen vloer: de perfecte keuze

Als je op zoek bent naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer voor je garage en graag een ruime keuze hebt en de mogelijkheid tot personaliseren, dan is een betonvloer de perfecte keuze.

Als professionele betonvloerspecialisten kunnen we je helpen bij het inventariseren van de verschillende mogelijkheden en beslissen wat het beste past bij jouw behoeften. Een betonvloer laten plaatsen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of een offerte aan te vragen. Wij helpen je graag verder!

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs