Betonvloer buiten egaliseren: creëer een vlakke en duurzame ondergrond

  • Home
  • /
  • Betonvloer
  • /
  • Betonvloer buiten egaliseren: creëer een vlakke en duurzame ondergrond

De betonvloer heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen, zowel voor binnen- als buitenvloeren. Ze zijn niet alleen eenvoudig en relatief goedkoop om te plaatsen, maar ze bieden ook een moderne uitstraling en creëren een aangename sfeer in elke ruimte. Volgens Vogue is de betonlook zelfs dé interieurtrend van 2023.

Daarnaast hebben betonvloeren een lange levensduur en zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Vooral voor buitenvloeren zoals terrassen en opritten zijn betonvloeren een uitstekende keuze vanwege hun weerbestendigheid.

Op zoek naar een betonvloer specialistLaat Betonwerken SMP je helpen! Neem contact met ons op voor meer informatie!

Een stijlvol terras in beton

Betonvloer buiten egaliseren-betonvloer-varamedia

Een betonnen terras is tegenwoordig erg populair vanwege de strakke en moderne uitstraling dat het biedt. Naast het esthetische aspect heeft een betonnen terras ook praktische voordelen. Zo groeit er bijvoorbeeld geen onkruid op een betonnen terras, waardoor het minder snel vuil wordt. Bovendien is het beton gemakkelijk schoon te maken en stofvrij. Met een betonnen terras heb je dus niet alleen een prachtig buitengebied, maar ook een onderhoudsvriendelijk terras waar je deze zomer veel tijd kunt doorbrengen.

Stevige oprit dankzij een betonnen vloer

Naast terrassen zijn betonvloeren ook zeer geschikt voor opritten. Een betonnen oprit biedt een stevige ondergrond voor voertuigen en kan tegen zware belasting. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, wat vooral in landen met wisselvallig weer zoals België een belangrijk voordeel is. Met een betonnen oprit ben je verzekerd van een duurzame oplossing - in beide betekenissen van het woord. Zo zal je oprit levenslang meegaan, maar daarnaast is beton ook recycleerbaar, waardoor het bijdraagt tot een beter klimaat! Lees hier meer over de recycleerbaarheid van beton.

Betonvloer buiten egaliseren-betonvloer-varamedia

Wil je graag op professionele wijze een betonvloer laten gieten? Neem contact op met Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs.

Wil je jouw betonvloer buiten egaliseren?

Een betonvloer egaliseren vereist zorgvuldige voorbereiding en nauwkeurigheid. Eerst en vooral is het belangrijk dat de ondergrond volledig droog is, dus wacht bij een nieuwe vloer lang genoeg alvorens te egaliseren. Dit voorkomt problemen zoals luchtbellen en slechte hechting.

Daarna is het essentieel om de ondervloer grondig te reinigen. Allereerst door vuil, stof en losse delen van het beton te verwijderen met de bezem, stofzuiger of zelfs hogedrukreiniger. Maar ook door de vloer te schuren om eventuele ruwe plekken te verwijderen. Vervolgens is het belangrijk om de vloer goed te stofzuigen en een hechtprimer aan te brengen. Deze primer zorgt ervoor dat de egaline zich stevig aan de ondervloer kan hechten, wat essentieel is voor een duurzaam resultaat.

Na het drogen van de hechtprimer kunnen eventuele diepe gaten en scheuren in de vloer worden gedicht met speciale snelcement. Het is belangrijk om geen normaal cement te gebruiken, omdat dit te langzaam droogt en later problemen kan veroorzaken. Zodra alle gaten zijn gedicht, kan je de egaline over de vloer gieten. Afhankelijk van jouw voorkeur kan dit handmatig of machinaal gebeuren. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat de egaline gelijkmatig wordt verdeeld om een gladde en egale vloer te verkrijgen.

Heb je graag dat jouw betonvloer egaal is? Dan komt er dus veel werk aan te pas. Het kan dan ook geen slecht idee zijn om te vertrouwen op de expertise van échte vakmannen, zo bent u zeker van een kwalitatief resultaat. Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen met de professionals van Betonwerken SMP. Wij helpen je graag verder!

Beton impregneren: bescherming van de betonvloer buiten

Het is belangrijk om je betonvloeren buiten goed te beschermen zodat die zo lang mogelijk meegaat. Beton kan namelijk beschadigd raken door vuil, vorst en andere weersomstandigheden. Een effectieve manier om je betonvloer te beschermen, is door deze te impregneren.

Waterdicht en duurzaam

Het impregneren van beton is een belangrijke stap in het beschermen van je betonvloer buiten. Impregneren zorgt ervoor dat de betonvloer waterdicht wordt en beschermd is tegen vocht, vuil en vetvlekken. Het is een effectieve manier om de levensduur van je betonnen vloer te verlengen. Het impregneren van beton gebeurt met behulp van een impregnatieproduct dat diep in het beton doordringt en een beschermende laag vormt. Dit proces sluit de poriën van het beton, waardoor water en andere verontreinigingen niet kunnen doordringen.

Ook hiervoor kan je terecht bij Betonwerken SMP, neem snel contact op en voorkom onomkeerbare vlekken op je vloer! Of wil je graag een betonvloer laten plaatsen? Ga dan maar alvast je gratis offerte aanvragen en dan geniet jij binnenkort van de betonlook bij jouw thuis!