Betonvloer badkamer

  • Home
  • /
  • Betonvloer badkamer

Een betonlook badkamer is de droom voor velen, het geeft je badkamer namelijk een strakke en moderne uitstraling. Om dit gevoel te creëren is een betonvloer in je badkamer uiteraard onmisbaar. Maar kan dat praktisch gezien wel, zo’n betonvloer in je badkamer? Volgens betonexpert Betonwerken SMP is een betonnen vloer in je badkamer zeker geen probleem!

We vertellen je hier alles over hoe je de juiste betonnen vloer voor jouw badkamer kiest, wat de voordelen van zo’n betonvloer zijn en op welke aandachtspunten je moet letten als je een naadloze waterproof betonnen vloer in je badkamer wil.

Veel mensen weten dat beton van nature niet waterdicht is. Als je denkt aan betonvloeren, denk je misschien wel aan niet-waterdichte vloeren. Het lijkt dan ook niet heel logisch om hiervoor te kiezen in je badkamer. Maar geen zorgen, want door kleine aanpassingen aan het beton, kan je perfect een waterproof betonnen vloer bekomen om jouw badkamer mee te sieren.

Betonvloer badkamer 1

Wat zijn de opties voor een betonnen vloer in je badkamer?

Voor je badkamer kan je uit twee soorten beton kiezen: een gepolierde betonvloer of een cementgebonden betonvloer. Hieronder leggen we voor elk van deze vloeren uit wat ze zijn en waarom ze geschikt zijn voor een vochtige badkameromgeving.

Gepolierde betonvloer

Door beton te polieren ga je het beton mechanisch dichten, zodat je een mooie, egale vloer bekomt. Een vloer met gepolierd beton wordt ook wel eens een gevlinderde betonvloer genoemd. Doordat de vloer egaal is, is hij perfect voor je badkamer. Er zijn namelijk geen voegen aanwezig, waar vocht en vuil kunnen inkruipen. 

Cementgebonden gietvloer

Betonvloer badkamer 1

Dit is eigenlijk geen echte vloer uit beton, maar eerder een simulatie van een betonvloer. Cementgebonden vloeren geven je badkamervloer een echte stoere, industriële betonlook. Jammer genoeg zijn cementgebonden gietvloeren heel gevoelig en er is een kans dat er krimpscheuren optreden na plaatsing. 

Naadloze vloeren van gepolierd beton in jouw badkamer? Daarvoor moet je bij Betonwerken SMP zijn. Neem vandaag nog contact op voor jouw betonvloer in de badkamer of vraag een offerte aan.

5 voordelen van een betonnen vloer in je badkamer

1. Spring mee op dé interieurtrend van 2023

De betonvloer is trendy en de laatste jaren is de industriële interieurstijl heel populair geworden. Zo gaf Vogue aan dat de betonlook dé interieurtrend van 2023 is. Voor wie een modern interieur wilt, is de betonlook een must! Het geeft je badkamer een strakke en stoere uitstraling

Wie niet zo’n fan is van de industriële look, kan met een betonvloer ook voor een landelijke of minimalistische stijl gaan. Zelfs in een vintage of eclectische badkamer kom je met een betonvloer weg.

Betonvloer badkamer 2

2. Geniet van een naadloos gegoten vloer

Makkelijk in onderhoud

De betonvloer wordt in één oppervlakte gegoten, daardoor heb je geen voegen waarin vuil en bacteriën zich kunnen opstapelen. Dat maakt een betonvloer in de badkamer ook meteen makkelijk in onderhoud. Zolang je tenminste geen zure vloeistoffen gebruikt om je vloer proper te maken. De beste keuze is een zuurvrije allesreiniger. Meer tips over hoe je de betonvloer in de badkamer kan reinigen vind je hier.

Creëer een ruim gevoel in je badkamer

Bovendien geeft het ook een prachtig effect als de vloer van je badkamer mooi overloopt in je inloopdouche. Zo zorg je er trouwens ook voor dat je badkamer er ruimer uitziet. Je betonnen vloer creëert samenhang en harmonie in je badkamer.

3. Energievriendelijke vloer

Betonvloer badkamer 4

Een betonvloer is niet alleen trendy en stijlvol maar ook energievriendelijk. Beton houdt warmte vast en isoleert dus goed. Dankzij een betonvloer zal je badkamer niet snel afkoelen. In de winter moet je de verwarming ook niet hoog zetten om een aangenaam warme badkamer te hebben. Dat is mooi meegenomen voor jouw energiefactuur en portefeuille.

Je kan een betonvloer ook perfect combineren met vloerverwarming. Zo heb je nooit koude voeten als je ‘s morgens opstaat en in de douche stapt. 

4. Geluiddempende kwaliteiten: let’s go douche karaoke

Een ander voordeel van woonbeton is dat het geluiddempend is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iemand je hoort zingen in de douche. Ga gerust je gang! Al kunnen we niet garanderen dat het alle valse noten dempt.

5. Betonvloer in de badkamer: duurzame vloer

Als je op zoek bent naar manieren om je huis ecologischer te maken dan is woonbeton een uitstekende keuze. Beton is niet alleen energiezuinig maar ook duurzaam. Het gaat lang mee waardoor de fabricage-energie lager is dan voor andere bouwmaterialen. Beton is gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals grind, zand, water en cement en is bovendien 100% recycleerbaar

Daarnaast is een echte gietvloer ook erg robuust waardoor je badkamervloer waarschijnlijk langer zal leven dan jij.

Wil je genieten van al deze voordelen en dus een betonvloer laten plaatsen in je badkamer? Vraag dan je gratis offerte aan bij Betonwerken SMP of neem contact met ons op voor al jouw vragen.

Waar moet je op letten bij een betonvloer in je badkamer?

Als je gaat voor een betonvloer in je badkamer, zijn er een aantal aandachtspunten waar je zeker op moet letten. Hieronder sommen we de belangrijkste puntjes voor jou op. 

Zorg voor een naadloze vloer die waterdicht is

Een badkamer is een vochtige ruimte, waardoor de waterdichtheid van de vloer een belangrijke factor is. Je wil namelijk niet dat er vocht in je vloer kruipt en dat er zich daardoor schimmels zullen vormen.

Beton is van nature niet helemaal waterdicht, al houdt het wel veel water tegen. Echter, als je de juiste samenstelling gebruikt en een dikke laag beton - ongeveer 20 tot 25 centimeter - legt, zal het toch helemaal waterdicht zijn.

Jammer genoeg is er niet in elke badkamer voldoende ruimte om een dikke betonlaag te gieten. Gelukkig zijn er andere oplossingen, want waterdichtheid is van groot belang in een badkamer of inloopdouche. 

Je kan werken met een coating laag die jouw betonvloer volledig waterdicht maakt, dat proces heet beton impregneren. Of je kan zorgen voor een waterdichte ondergrond zodat er zeker geen vocht kan doordringen. 

Belang van een goede uitvoering

Naast een naadloze vloer die waterdicht is, wil je natuurlijk ook dat de vloer goed gelegd is wanneer  je je badkamervloer vernieuwt. Daarom raden we je sterk af om zelf je vloer te gieten, want de kans is groot dat er dan oneffenheden bestaan en dat het niet volgens de regels van de kunst is gedaan.

Je rekent voor het gieten van je betonvloer daarom beter op een professional of betonexpert, zoals Betonwerken SMP. De professionals van Betonwerken SMP garanderen een propere afwerking. Dat is belangrijk, zeker in kleine oppervlaktes zoals een badkamer, want daar gebeuren al snel zichtbare foutjes in de hoeken en randen. Vertrouw op Betonwerken SMP, want dankzij jarenlange ervaring is een betonvloer plaatsen voor hun kinderspel. 

Ben je overtuigd om een betonvloer in je badkamer te laten gieten? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs