Beton storten pomp

Beton storten met een pomp

Bij betonwerken op een harde ondergrond of op moeilijk bereikbare locaties, is beton storten met een pomp de ideale oplossing. Deze methode maakt gebruik van dunne slangen om beton efficiënt en nauwkeurig op de gewenste plek te brengen. In dit artikel vertelt Betonwerken SMP, dé betonspecialist in Antwerpen, je meer over beton storten met een pomp.

Twee soorten pompen

Betonpomp

Een betonpomp of truck-mounted betonpomp is een mobiele betonpomp die is gemonteerd op een vrachtwagen. Ze zijn ontworpen voor grootschalige bouwprojecten, waar grote hoeveelheden beton nodig zijn. Betonpompen kunnen beton over lange afstanden pompen.  

Citypomp

Een citypomp of trailer-mounted betonpomp is compacter en lichter dan een betonpomp. Deze pompen zijn ontworpen voor projecten met kleinere betonbehoeften. Citypompen worden gemonteerd op een aanhanger en kunnen eenvoudig verplaatst worden. 

Waarom beton storten met een pomp?

Wat maakt een betonpomp zo aantrekkelijk? Het is gebruikelijk om beton te storten met behulp van betonmixers en kruiwagens. Deze traditionele methode heeft zich door de jaren heen bewezen, maar ze schiet tekort op locaties met beperkte toegang of bij het overbruggen van een grotere afstand. Gelukkig biedt de betonpomp de ideale oplossing. 

Een betonpomp maakt gebruik van dunne slangen om het beton vanuit de betonmixer naar de gewenste bestemming te verpompen. Het resultaat? Een enorme vermindering van de fysieke belasting die gepaard gaat met het gebruik van kruiwagens. Met een betonpomp kan er zelfs op de moeilijkst bereikbare plaatsen gestort worden. Dankzij de flexibiliteit van dit systeem kunnen extra slangen worden toegevoegd om het bereik uit te breiden. De betonpomp is een veelzijdige en handige oplossing voor jouw bouwproject.

Vier voordelen van beton storten met een betonpomp

1. Efficiëntie

Beton storten met een betonpomp is niet alleen sneller, maar bespaart je ook een hoop rugpijn. Dus waarom moeilijk doen als het ook efficiënter en comfortabeler kan? Met een betonpomp wordt de klus vliegensvlug geklaard, zodat je meer tijd hebt om te genieten van de resultaten en minder tijd besteedt aan het zwoegen.

2. Nauwkeurigheid

Een betonpompen biedt veel precisie. Het is bijzonder geschikt voor projecten waar nauwkeurigheid essentieel is.

3. Moeilijk bereikbare locaties

Betonpompen kunnen beton leveren op plaatsen waar traditionele betonmixers niet kunnen komen, zoals boven op gebouwen of in smalle steegjes. Traditionele methoden zouden hier vaak falen, maar een pomp kan dit soort uitdagingen met gemak aan.

4. Geschikt voor grotere afstanden

Deze technologische krachtpatsers kunnen beton met gemak over aanzienlijke afstanden te verpompen. Met een bereik tot enkele honderden meters, is een pomp zelfs geschikt voor grote bouwprojecten, die anders onuitvoerbaar zouden zijn geweest.

Beton storten pomp

Waar moet je rekening mee houden?

Wil je beton storten voor je bouwproject, maar heb je geen ervaring met een betonpomp? Dan raden wij je ten zeerste af om zelf met een pomp aan de slag te gaan. Beton verpompen is namelijk moeilijker dan beton van de mixer in de kruiwagen laden. Betonpompen vergt de expertise van BetonwerkenSMP om tot een succesvol project te komen. 

Heb je wel ervaring met een betonpomp? Dan kan je er voor kiezen om zelf met de pomp te werken. Bij Betonwerken SMP staan wij dan enkel in voor de verhuur. Maar hoeveel kost het om zo’n pomp te huren? 

Huurprijs van een betonpomp of citypomp

De kosten van beton storten met een betonpomp variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de omvang en de duur van het project.

1. Type betonpomp

Een kleine betonpomp, zoals onze citypomp, is goedkoper om te huren dan onze grotere betonpomp.

2. Duur van de huur

Je betaalt per uur voor het gebruik van een betonpomp. Hoe langer je de pomp huurt, hoe hoger de kosten zullen zijn. 

3. Afstand en bereik

Het pompen van beton over grotere afstanden of naar moeilijk bereikbare locaties kan de kosten verhogen, vanwege de extra tijd en de extra arbeid.

4. Betonmengsel

Het type betonmengsel dat je nodig hebt, is ook van invloed op de kosten. Sommige mengsels zijn duurder dan andere.

Wil je dat wij beton leveren voor jouw project? Vraag hier je gratis offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Betonwerken SMP: betonwerken op maat

Bij Betonwerken SMP beschikken we over het juiste materiaal voor elk project. Heb je een kleine of grote lading beton nodig? Is je werf moeilijk bereikbaar? Wij stellen alles ter beschikking. 

We behandelen iedere werf met de grootste zorg en staan garant voor een uitmuntende afwerking

Ben je geïnteresseerd in een gratis offerte? Wil je meteen de Citypomp huren? Of wil je gewoon meer informatie? Neem contact met ons op en we staan je met plezier te woord voor de realisatie van je droomproject.