Betonpompen

De beste betonpompen vind je bij Betonwerken SMP

Betonpompen worden zoals de naam impliceert gebruikt om beton te verpompen van de mixer naar de werf. De pomp kan bevestigd zijn aan een vrachtwagen of alleen staan. Ze komen in alle soorten en maten voor. Weet je niet goed welke pomp handig is voor welk project? Betonwerken SMP zal je in dit artikel wegwijs maken in het gebruik van een betonpomp. We hebben ook een reeks citypompen en betonpompen die je kan huren bij ons.

Welke soorten betonpompen bestaan er zoal?

Naast het onderscheid in grootte en capaciteit kunnen we op basis van de werking twee soorten betonpompen onderverdelen.

1. Zuigerpomp:

De zuigerpomp dateert reeds van een eeuw geleden. Dit pompsysteem werkt relatief simpel, namelijk met een dubbele zuiger die aangedreven wordt door een dieselmotor of elektromotor. 

Eerst zorgt de achteruitlopende zuiger ervoor dat het beton in de cilinder gezogen wordt. Daarna treedt de vooruitlopende perszuiger in werking en wordt het beton naar de bestemming gepompt.

betonpompen 2

2. Rotorpomp:

De rotorpomp is een meer compacte betonpomp. Deze pomp werkt met verschillende slangen, via het rotorhuis wordt het beton dan in de persslang geperst en zo wordt deze met beton gevuld. Wanneer deze betonpomp goed is afgesteld kan deze veel efficiënter werken, aangezien ze met een vacuümpomp functioneert.

Je ziet dit soort betonpomp vaak op vrachtwagens. Dit zijn namelijk de bekende betonmixers die je op de weg tegenkomt. Deze pomp kan naast beton ook fijnmortel verwerken.

Betonmolen SMP betonwerken

Waarom heb je een betonpomp nodig?

Een betonpomp is niet weg te denken op eender welke werkplaats. De pomp zorgt er namelijk voor dat al het beton op de juiste plaats terecht komt en dit steeds op de juiste manier. De afwerking en kwaliteit zijn niet te evenaren. 

Weet je niet zeker welke soort betonpomp je nodig hebt en hoe groot deze moet zijn? Neem gerust contact op met ons.

Je hebt geen ruimte voor een betonpomp op je werf, wat nu?

Niet iedereen heeft op zijn werf plaats om de grootste betonpomp te zetten. De reeds genoemde pompen zijn haast enkel rendabel toepasbaar op bereikbare plaatsen. Gelukkig biedt Betonwerken SMP een oplossing: met een eigen Citypomp leveren we beton op moeilijk bereikbare plaatsen.

De Citypomp is een kleine betonpomp die zeer flexibel inzetbaar is. Hierdoor gaat er geen tijd en geld verloren aan het verpompen van beton en kan er zeer nauwkeurig en efficiënt gewerkt worden op de werkplaats. Wil je de Citypomp huren? Neem een kijkje op onze website.

Betonwerken Citypomp SMP

Betonwerken SMP staat klaar met de juiste betonpomp

Ons team beschikt over jarenlange ervaring in het gebied van betonwerken. Wij staan bekend om onze klantgerichtheid en superieure afwerking. Elk project wordt afgehandeld met de grootste zorg en aandacht voor jouw wensen en mogelijkheden.

Daarnaast bieden wij op ieder moment het beste advies, zo ben je steeds zeker dat je de beste keuze maakt. Wens je meer informatie? Heb je al interesse in een gratis en vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op en wij staan je persoonlijk en met plezier te woord.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs