Beton storten zwembad

Beton storten zwembad - de juiste fundering dankzij Betonwerken SMP

Het wordt zomer, de temperaturen stijgen, en jij denkt alleen maar aan hoe goed een plons in je eigen zwembad zou voelen. Een zwembad dat lang meegaat, slijtvast is, gemaakt is van kwalitatieve materialen… Kortom, jij droomt over betonnen zwembaden. Een ter plaatse gegoten betonnen zwembad heeft heel wat voordelen. Het heeft bijvoorbeeld een erg moderne uitstraling, waardoor je het perfect bij je eigen stijl kan laten passen. Natuurlijk kan je dit kunstmatig steenachtig materiaal ook inzetten voor het bouwen van een poolhouse. Betonwerken SMP bezorgt je het volledige plaatje buitenshuis. Hulp nodig met het storten van beton? We zijn voor je klaar!

Een betonnen zwembad, hoe begin je eraan?

In een zwembadvloer beton aanbrengen gebeurt in enkele verschillende stappen. Wij leggen je uit welke materialen je nodig hebt om een zwembad te plaatsen, hoe het beton plaatsen in zijn werk gaat en welke verschillende afwerkingsmogelijkheden er zijn. Zo heb je al een goed idee van hoe het zwembad plaatsen zal verlopen. 

De nodige materialen

Voor beton-zwembaden moet je natuurlijk over de juiste materialen beschikken. Belangrijk is je beton. Hoeveel je nodig hebt, kan je meestal bepalen aan de hand van de oppervlakte van je zwembad. Een paar andere belangrijke materialen zetten we hier even op een rijtje:

  • Tegels of balkjes

  • Waterdichte folie (plastic)

  • Wapening

  • Bekisting

  • Een betonpomp, zoals onze handige Citypomp

  • Betonmortel

  • Een afrijlat

  • Een schep

  • Een waterpas

Naast die materialen heb je natuurlijk ook nood aan een gezonde dosis expertise. Die vind je bij Betonwerken SMP! Onze werknemers zijn experts in beton storten. Laat het zware werk aan hen over, en jouw zwembad is gereed voor je het beseft! 

De betonvloer storten

Wij gaan niet aan de slag met polystyreen blokken of holle betonblokken om je zwembad te installeren. Nee, wij storten de betonnen vloerplaat en wanden van je zwembad rechtstreeks in je tuin. Wij gebruiken de juiste manieren om ervoor te zorgen dat jouw betonvloer extra stevig is.

We zullen ervoor zorgen dat de grond waterpas wordt uitgegraven en dat er vervolgens een plastic folie in wordt gelegd. Daar komt de wapening bovenop, met een tussenlaag van balkjes of tegels. Het beton wordt gestort en wordt egaal gemaakt, zodat er geen bubbels op terechtkomen. Daarna laten we het beton uitharden. Dit kan een dag in beslag nemen. Wanneer het beton droog is, kan er gewandeld worden in je nieuwe zwembad. 

De perfecte nabehandeling

Je betonnen vloer kan je op de volgende manieren glad afwerken: door te polieren, polijsten, impregneren, vlinderen of sealen. Wanneer je een betonvloer stort, is het namelijk belangrijk om ook na te gaan hoe je die vloer glad kan afwerken. Dankzij de expertise en machines van Betonwerken SMP is die klus zo geklaard!

De vele voordelen van een betonnen zwembad

Een bouwkundig zwembad zoals onze betonnen zwembaden hebben heel wat voordelen. Ten eerste zorgt deze techniek ervoor dat jouw zwembad een moderne uitstraling krijgt. Op die manier kan je je zwembad perfect laten passen bij jouw woning en jouw unieke stijl!

Beton is bovendien een geweldig materiaal. De levensduur van een betonnen zwembad is veel hoger dan die van een polyester zwembad, simpelweg omdat beton niet makkelijk vergaat. Je zal dus nog lang kunnen genieten van een verfrissende plons in de zomer!

Tenslotte kan je met beton diverse voorbereidingen treffen om ervoor te zorgen dat er geen scheuren of gaten ontstaan. Je zwembad is veiliger én hoeft minder vaak gerepareerd te worden dan zwembaden die gemaakt zijn uit andere materialen. 

Tijd voor een poolhouse?

Een betonnen zwembad is één ding, maar je kan natuurlijk ook nadenken over een bijpassend poolhouse. De betonnen fundering die je daarvoor nodig hebt kan je door Betonwerken SMP laten installeren. 

Wij zorgen ervoor dat jouw fundering professioneel gestort wordt, jij hoeft enkel nog na te denken over het gebouw zelf.

Beton storten - wat kost mij dat?

De prijs van beton storten is afhankelijk van enkele factoren. Ten eerste hangt veel af van welk soort beton er gebruikt wordt en welke hoeveelheid je nodig hebt. Vervolgens moet er nagedacht worden over de constructie en afwerking. Heb je een wapening of bekisting nodig? Wil je je beton laten polieren of polijsten? Dit kan de prijs allemaal veranderen.

Betonwerken SMP staat voor je klaar met een voordelige prijs! Je kan die prijs op voorhand te weten komen door een gratis offerte aan te vragen.

Vertrouw op de expertise van Betonwerken SMP!

Ben jij klaar om je betonnen zwembad te plaatsen? Betonwerken SMP ook! Vraag snel een offerte aan. Heb je nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op