Beton storten prijs

Hoe komt de prijs van beton storten tot stand?

Of je nu handig bent en zelf je beton wil storten of de klus door ervaren professionals wil laten klaren, de prijs van beton storten blijft een belangrijke factor tijdens het verbouwen.

Het is echter steeds de beste keuze om een gespecialiseerd bedrijf zoals Betonwerken SMP in te schakelen voor je project, op die manier ben je zeker van het beste advies, efficiëntie en voorkom je extra kosten. In dit artikel geven we je alvast wat tips om het totale kostenplaatje van je project te drukken.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende zaken die prijs kunnen laten schommelen. De belangrijkste zetten we hier even op een rijtje.

Kwalitatief hoogwaardig beton of goedkoop beton?

Je gaat beton bestellen en je ziet opties voor goedkoop beton? Dit is natuurlijk zeer verleidelijk, maar lang niet altijd de beste keuze. De kwaliteit van het beton bepaalt in eerste instantie namelijk de kwaliteit van je project en hoe stevig het eindresultaat zal zijn. 

Wanneer een project met kwalitatief hoogstaand beton wordt gerealiseerd gaat de constructie gegarandeerd een heel leven mee. Met andere woorden: de investering verdient zichzelf terug

De kosten die je wint met inferieur beton te hanteren zullen niet opwegen tegen de herstelling of renovatie die uiteindelijk zal moeten plaatsvinden.

Daarom werkt Betonwerken SMP enkel met het beste beton met superieure samenstelling.

Soort beton?

Afhankelijk van het soort beton dat je nodig hebt zal de prijs uiteraard variëren. Hier kan je alvast enkele voorbeelden vinden:

1. Standaard beton

Dit wordt doorgaans gebruikt voor bijvoorbeeld een fundering.

beton storten prijs - standaard

2. Ruw beton

Dit wordt vaak voor poeren (paalfundering) gebruikt.

beton storten prijs - ruw

3. Fijn beton

Dit wordt meestal bij een betonnen vloer gebruikt, omdat er een fijnere afwerking mogelijk is.

beton storten prijs - fijn

4. Extra vloeibaar beton

Dit is geschikt voor dunne constructies waar moeilijk gewoon beton gestort kan worden.

Hoeveelheid beton?

De prijs van het beton varieert vanzelfsprekend ook met de hoeveelheid die je nodig hebt. Om de exacte hoeveelheid beton te berekenen die je nu precies nodig hebt kan je deze handige calculator gebruiken of kan je ons contacteren.

Een doorsnee betonmixer of vrachtwagen kan tussen de 9 en 14 kubieke meter betonmortel transporteren. Bij kleine hoeveelheden zal de kost om zo’n betonpomp te laten rijden dus snel stijgen, aangezien hij enkel voor jou moet uitrukken.

Heb je toch een kleine lading nodig? Het grote voordeel van Betonwerken SMP is dat wij voor dergelijke opdrachten onze eigen Citypomp kunnen inschakelen. Op die manier besparen we je de verloren kosten die je met een gewone betonmolen riskeert. Meer info over de Citypomp? Kijk op deze pagina.

Wapening?

Naar gelang de krachten die de constructie te verduren krijgt zal er gekozen worden voor het juiste type wapening. Dit versterkt het beton enorm. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Stortlocatie?

De stortlocatie bepaalt ook mee de prijs. Wanneer het om een moeilijk te bereiken locatie gaat zijn er vaak extra slangen nodig die we standaard uitrollen om het beton zo goed mogelijk te laten storten. 

Als een normale pomp dit moet doen zal dit wederom grote kosten met zich meebrengen, aangezien er heel wat moet gebeuren:

  • Het beton wordt in de vrachtwagen geladen.
  • De vrachtwagen moet naar de startlocatie rijden.
  • Het beton gieten duurt een eindje.
  • De chauffeur brengt de betonmolen terug naar de betoncentrale.
  • De betonpomp wordt geleegd en gespoeld.

Daarom is onze Citypomp opnieuw de beste oplossing. We kunnen namelijk op de meest extreme locaties beton laten storten. Deze methode toepassen is veel meer kostenefficiënt en bespaart je overigens heel wat tijd.

Afwerking?

De keuze van verschillende afwerkingsmogelijkheden heeft ook een invloed op de prijs. Neem een kijkje op deze pagina om een idee op te doen van verschillende afwerkingen.

Manuren?

Dit komt uiteraard bij ieder project aan bod. Een klus die veel langer duurt, zal uiteraard duurder uitkomen. Neem gerust contact op voor meer info.

Betonwerken SMP staat voor je klaar met de voordeligste prijs.

Je wil beton laten storten? Zoek niet verder, want wij zijn jouw ideale partner voor eender welke toepassing. Ons team van experts heeft reeds vele jaren ervaring met tal van verschillende projecten. Enkele voorbeelden van onze expertises: betonwerken voor ruwbouw, muren, betonwerken voor je zwembad, tuinhuis, betonvloer, fundering, garage enzovoort.

Wij kunnen je van dienst zijn met verschillende toepassingen. Tevens hebben wij een zeer nauwe samenwerking met de betoncentrale, waardoor wij ten allen tijde de beste prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden. Aarzel niet langer en neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs