Fundering poolhouse

Fundering poolhouse: zo doe je het met Betonwerken SMP

fundering-poolhouse-1

Iedereen heeft er soms wel eens nood aan om stoom af te blazen. Hiervoor is een eigen poolhouse natuurlijk de ideale optie! Net zoals dat geldt voor elk ander bouwproject is een goede fundering uiterst belangrijk bij het bouwen van je poolhouse.

Betonwerken SMP helpt je graag verder. Samen zorgen we ervoor dat de fundering van je poolhouse een fluitje van een cent wordt. Ontdek hier alles over onze werkwijze.

Een betonnen fundering voor elke poolhouse

fundering-pool-poolhouse-1

Er bestaan verschillende soorten fundering. Het type fundering wordt voornamelijk bepaald door de stabiliteit en de helling van de bodem waarop je wenst te bouwen. Alsook zullen we kijken hoe waterdoorlatend de ondergrond is op de plaats waar de opbouw zal gebeuren.

Een voorbeeld van een weinig doorlaatbare ondergrond is zand. Klei daarentegen is zeer waterdoorlatend als ondergrond. Tot slot spelen ook de respectievelijke voorschriften van de gemeente waarin je woont een rol. 

Andere bouwprojecten

Wil je meer info over onze funderingen van je andere bouwprojecten, hier zijn onze mogelijkheden:

Zo gaan we te werk

fundering voor 1
fundering na

Voor het funderen van je poolhouse opteren wij - net zoals bij een tuinhuisje - voor een beton- of plaatfundering. Bij een betonfundering zorgen wij op voorhand voor het stortklaar beton en wordt er vervolgens een gewapende betonnen plaat aangelegd. Deze betonplaat verspreidt zich over het gehele oppervlak van de bouwplaats en dient ten minste 30 cm dik te zijn.

Bescherming tegen vorst

Bovendien voorzien wij onze platen van een betonnen rand tot op diepte van minimum 80 cm onder de grond zodat de betonplaat beschermd is tegen vorst.

De fundering dient waterpas te zijn 

Dit type fundering passen we voornamelijk toe bij weinig draagkrachtige ondergronden, dit om ervoor te zorgen dat de constructie toch waterpas staat. Maar let op, bemaling van nabijgelegen gronden kan ook een oorzaak zijn van verzakkingen of scheefstand en kan ook de opbouw belemmeren, omdat het een wijziging van de waterhuishouding van het terrein heeft veroorzaakt. Dit kan je best vermijden. Daarom is het voor de stabiliteit van je constructie zo belangrijk dat je kiest voor de juiste fundering. 

Let op met extra beton rond je poolhouse

Een fundering groter dan de funderingsmaten van je blokhut kan ervoor zorgen dat er water blijft liggen op de fundering tegen de wanden. Dit wil je uiteraard ten alle tijden vermijden. Dit kan opgelost worden met funderingskokers, rubbers ... zodat je geen water hebt tegen de wanden van je poolhouse.

Om je situatie zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen, verzoeken wij je om contact met ons op te nemen zodat we samen een constructieberekening kunnen opstellen.

Controleer op voorhand de haaksheid

Ook al heeft je fundering langs alle zijden de juiste afmetingen, indien deze niet goed haaks staat, kan dit problemen opleveren bij het monteren. Controleer dus zeker op voorhand de diagonalen van de fundering.

De afgewerkte fundering plaatsen

Beton gieten SMP Betonwerken

Doe-het-zelf

Wie een beetje handig is en goed geïnformeerd is, kan makkelijk zelf aan de slag met een zak stortklaar beton. Op het internet vind je veel tutorials over beton mengen en funderingen leggen. Op die manier leg je in no time én goedkoop zelf de fundering van je poolhouse.

Wij helpen je graag 

Echter kan er ook aardig wat mislopen indien je zelf je fundering plaatst. Het aankopen of huren van geschikt materiaal is ook een hele klus voor veel mensen. Bovendien is heel wat expertise vereist om het betonwerk volledig tot een goed einde te brengen. Maar geen paniek, met behulp van onze professionaliteit en ervaring wordt het in praktijk brengen van je poolhouse een stuk makkelijker!

Betonwerken SMP: een goede fundering voor elk bouwproject

Bij Betonwerken SMP kan je rekenen op een optimale ondersteuning voor de fundering van je bouwproject, letterlijk én figuurlijk! Met onze expertise en 25 jaar ervaring helpen we jou graag verder tegen een scherpe prijs. Neem snel contact met ons op en vraag vandaag nog je gratis offerte aan!

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan