Beton storten buiten

Beton storten buiten met Betonwerken SMP

Een betonnen vloer voor je terras, gewapend beton als fundering voor een project… Beton kan buiten voor allerlei verschillende zaken gebruikt worden. Maar hoe zorg je ervoor dat je bestand bent tegen wisselende weersomstandigheden? Wat kan je buiten allemaal verwezenlijken met kwalitatief beton? En hoeveel kost dat? Betonwerken SMP bereidt je op alles voor.

Beton in de tuin - een veelzijdig materiaal

In de tuin beton storten, waarom zou je dat doen? Daar zijn vele redenen en toepassingen voor te vinden! Wij geven je graag wat ideetjes voor waar je een betonnen oppervlak voor kan gebruiken.

Een betonnen terras ziet er niet alleen mooi en modern uit, het heeft ook nog eens heel wat voordelen! Omdat er geen gleuven zijn, kan er bijvoorbeeld geen onkruid in groeien. Dit maakt het ook veel makkelijker om schoon te maken. 

Zoek jij graag wat verkoeling tijdens de warme zomermaanden? Wat dacht je dan van een betonnen zwembad? Beton is een erg duurzaam materiaal, en daarom perfect om een zwembad mee vorm te geven!

Ook aan de voorkant van het huis kan je beton gebruiken, bij een betonnen oprit. De hoge draagkracht van dit materiaal zorgt ervoor dat jij niet bang moet zijn voor beschadigingen aan je auto’s - beton houdt ze veilig. 

Een betonvloer storten, in dit weer? Dat kan!

Ondertussen heb je een idee van wat je met beton wil aanvangen. Maar nu moet dat beton zelf gestort worden, en plots verandert het weer - wat nu? In principe kan je het storten van het beton laten doorgaan in verschillende weersomstandigheden, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. 

Beton in de regen

Veel regen of vocht maakt het storten van beton een moeilijke klus. Overtollig water kan er namelijk voor zorgen dat de samenstelling van je beton verandert, en dat kan erg negatieve gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met onze tips.

Probeer eerst en vooral het beton te beschermen tegen de regen. Een plastic zeil, een paar parasols… Je wil je gebied zo goed mogelijk afdekken. Ook het oppervlak van vers gestort beton stel je beter niet bloot aan de regen. Dit afdekken met plastic folie is dus de boodschap.

Je kan ook al rekening houden met de regen bij het soort beton dat je mengt. Wanneer je rekening houdt met de extra regenval in je mengontwerp, kan je compenseren voor het extra water.

Beton in de kou

In koude temperaturen wordt de ondergrond harder, en ook bij beton kan het uithardingsproces aangetast worden door de temperaturen. Vooraleer je aan de slag gaat is het daarom een goed idee om na te denken over de bescherming van je beton.

Bedek je oppervlakte met voldoende isolatiemateriaal nadat het beton gestort is. Isolatiedekens, verwarmingstoestellen of verwarmde betonspecie zijn aanraders. Je kan natuurlijk ook verwarmd water gebruiken bij het mengen van het beton, zodat het mengsel al warmer is en makkelijker zal uitharden. Tenslotte kan je vroege sterkte-additieven toevoegen, zodat het uithardingsproces eerder start. 

Betonwerken SMP helpt je met bepalen wat er in welke hoeveelheid toegevoegd moet worden.

Beton in de warmte

Stel: je hebt al je plan bedacht voor een tuinterras. Je hebt je vier tuinpalen, je uitgegraven sleuven, je bekisting is klaar, je ziet het beton al op de bodem liggen… Maar er is één ding dat je uitgegraven plek niet kan tegenhouden: de felle zon. Ook zo’n warmte kan ervoor zorgen dat het uitharden op een andere manier gaat en dat de verwerkbaarheid tijdens het storten vermindert. 

Probeer je beton vochtig te houden, zodat het uitharden niet te snel gaat. Je kan je betonoppervlakken bijvoorbeeld bevochtigen met vochtige jutezakken en plastic folie. Je kan bijvoorbeeld ook een curing compound gebruiken, het best net na het uitzweten of onmiddellijk na het ontkisten. 

Direct zonlicht kan nefast zijn voor een gelijke ontharding. Zorg daarom dat je hele oppervlakte zich in voldoende schaduw bevindt. Plaats halverwege een extra parasol als dat nodig is. Tenslotte kan je koelwater gebruiken tijdens het mengproces om zo de temperatuur van je betonmortel aan te passen.

Beton in de wind

Ook te veel wind kan het uitharden versnellen. Windschermen zijn dus geen overbodige luxe. Met deze extra wanden bescherm je je bodem, zodat alles egaal kan uitharden. 

Veel wind zorgt ervoor dat er minder vocht in je mengsel zit. Het is dus belangrijk om dat te compenseren in je mengproces en tijdens het uitharden. Hou je beton voortdurend vochtig, zodat de felle wind geen barsten veroorzaakt. 

Wil jij ervoor zorgen dat de mooie uitstraling van je betonnen vloer beschermd wordt tegen het weer? Betonwerken SMP kan je helpen! 

Het kostenplaatje van beton

Beton storten in de tuin, hoeveel kost dat nu eigenlijk? De kosten hangen van verschillende factoren af. Welk soort beton wil je gebruiken, en hoeveel heb je nodig? Wil je je project graag afwerken met een coating, door het te egaliseren of glad te polieren? Beschik je over de juiste voorbereiding, zoals een bekisting of goede wapening? En waar wil je dit project precies laten uitvoeren?

Betonwerken SMP kan je helpen. Dankzij onze handige Citypomp kunnen we kleine en grote hoeveelheden efficiënt storten, ook op moeilijk bereikbare locaties. Bovendien kan je bij ons ook terecht voor al je voorbereidings- en afwerkingsmogelijkheden. Beton polieren, polijsten of coaten, wij staan voor je klaar! 

Vertrouw op Betonwerken SMP voor jouw betonwerken buiten!

Betonwerken SMP vormt de fundering voor jouw project. Interesse of vragen? Neem snel contact met ons op of vraag een gratis offerte aan!