Beton storten in je tuin: kosten en werkwijze

Hoe komen de kosten van beton storten in je tuin tot stand?

Beton storten in je tuin is een grote aanrader. Een tuin kan zeer mooi zijn maar er is heel wat werk nodig op regelmatige basis om de tuin ook mooi te houden. Beton kan minstens even mooi zijn of zelfs mooier, en vergt amper onderhoud

De kosten van beton storten in je tuin zullen tevens niet opwegen tegen het herhaaldelijk onderhoud van een reguliere tuin. In dit artikel leggen we je graag uit welke oplossingen er allemaal mogelijk zijn en hoe de kosten hiervan tot stand komen.

Welke oplossingen zijn er zoal mogelijk?

Beton is zeer veelzijdig en dit vertaalt zich in tal van mogelijkheden om je tuin op te waarderen. Hier geven we je alvast enkele voorbeelden. 

  • Betonnen oprit:

    Een betonnen oprit oogt niet alleen zeer mooi en stijlvol, maar de hoge draagkracht van beton zorgt ervoor dat al je voertuigen op je oprit kunnen staan zonder deze te beschadigen.

  • Betonnen vloer/terras:

    Net als een betonnen oprit heeft een terras in beton zowel praktische als esthetische voordelen. Een strak, stijlvol en proper uiterlijk zonder last van onkruid. Er zijn namelijk geen voegen waar onkruid in kan groeien. Wederom zal de grote draagkracht je terras in perfecte staat houden waardoor je je niet hoeft te bekommeren over onderhoud.

  • Betonnen zwembad:

    Een betonnen zwembad is een grote luxe in je tuin en hier zal de duurzaamheid van beton ook heel veel kunnen bieden.

Dit zijn slechts enkele mogelijkheden waarmee Betonwerken SMP je kan helpen, heb je een ander project in gedachten? Neem gerust contact met ons op en we zorgen samen voor de perfecte oplossing.

Soort beton?

Afhankelijk van het soort beton dat je nodig hebt zal de prijs uiteraard variëren. Hier kan je alvast enkele voorbeelden vinden:

1. Standaard beton

Dit wordt doorgaans gebruikt voor bijvoorbeeld een fundering.

beton storten prijs - standaard

2. Ruw beton

Dit wordt vaak voor poeren (paalfundering) gebruikt.

beton storten prijs - ruw

3. Fijn beton

Dit wordt meestal bij een betonnen vloer gebruikt, omdat er een fijnere afwerking mogelijk is.

beton storten prijs - fijn

4. Extra vloeibaar beton

Dit is geschikt voor dunne constructies waar moeilijk gewoon beton gestort kan worden.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kosten van beton storten in je tuin zijn natuurlijk onderhevig aan een aantal factoren. Hier zetten we ze op een rijtje.

1. Soort beton:

Het beton dat we gebruiken zal op zijn beurt afhangen van het gewenste project. Voorbeelden hiervan zijn uitgewassen beton, printbeton, enzovoort. Elke soort heeft zijn voor- en nadelen. Neem contact op met ons om er zeker van te zijn dat het juiste beton gebruikt wordt voor jouw project.

2. Hoeveelheid beton:

De hoeveelheid beton die je nodig hebt is afhankelijk van de oppervlakte die je project in beslag zal nemen. Hoe groter de oppervlakte, hoe voordeliger de prijs per vierkante meter zal zijn met een gebruikelijke betonmolen. Bij Betonwerken SMP zijn we echter voorzien van onze eigen Citypomp waardoor wij ook kleine hoeveelheden efficiënt kunnen gieten. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

3. Locatie van project:

Aangezien de tuin niet altijd even bereikbaar is zal er bij een reguliere betonmixer met de kruiwagen moeten worden gewerkt. Dit vergt ook meer manuren. Dit neemt vanzelfsprekend meer tijd en geld in beslag. Mede daarom zijn wij uitgerust met onze Citypomp. Hierdoor kan je op eender welke locatie efficiënt beton laten storten. Nog een reden om voor Betonwerken SMP te kiezen dus.

4. Benodigde voorbereiding:

Afhankelijk van het project zullen ook bijbehorende voorbereidingen nodig zijn. Zo zal bijvoorbeeld plastic folie gebruikt worden vooraleer er gestort wordt om problemen met vocht in de ondergrond te voorkomen en te zorgen dat het uitharden correct verloopt. Er wordt ook een beschermlaag aangebracht, zodat het beton niet te snel uitdroogt.

Tevens zal er haast altijd bekisting nodig zijn om te zorgen dat het beton op zijn plaats blijft tijdens het beton storten. Naargelang de functie van de constructie zullen we ook de gepaste wapening aanleggen. Wanneer het gaat om kleine, specifieke constructies zal er een mal in betonplex gebruikt worden om het beton te storten. 

5. Gewenste afwerking:

De afwerking die achteraf gebeurt is ook van groot belang wanneer je de kostprijs wilt gaan schatten. Er zijn heel wat verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals impregneren, polieren, polijsten, vlinderen, verschillende kleuren, groeven slijpen in de betonvloer om tegels te bekomen… De opties zijn eindeloos.

Betonwerken SMP helpt je met beton storten in de tuin

De vakmannen bij Betonwerken SMP beschikken over jarenlange ervaring en hebben een expertise uitgebouwd in alles wat met betonwerken te maken heeft. Voor elke klus wordt de correcte techniek verstandig toegepast. We werken steeds met de grootste zorg en verlaten de werf pas als we aan alle wensen van de klant voldaan hebben, dit steeds op een nette manier. 

Naast de betonwerken zelf kan je bij ons steeds terecht voor het beste advies en de juiste informatie over je project. Wil je meer informatie, wens je een gratis offerte of ben je reeds overtuigd? Neem vrijblijvend contact met ons op. Hopelijk zien we je snel!
Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs