Kelderdichting prijs

Kelderdichting: prijs berekend door de experts

kelderdichting prijs 1

Je denkt eraan om jouw kelder waterdicht te laten maken, maar wil eerst een zicht hebben op de mogelijke kosten? BetonwerkenSMP is een ervaren specialist in het waterdicht maken en kelderrenovatie. We leggen je graag uit met welke factoren de vakmannen rekening houden bij het berekenen van de prijs van kelderdichting.

Kelder waterdicht laten maken: de voordelen 

Er zijn verschillende redenen waarom je je kelder best waterdicht maakt:

Voorkom vochtproblemen

Een vochtige kelder is geen goede plek om jouw spullen te bewaren. Kartonnen dozen raken snel doorweekt, elektronica stopt onverwachts met werken en ijzer gaat roesten. Vochtproblemen maken je kelder dus onbruikbaar.

Verhoog de waarde van je woning

Bovendien zorgt je kelder waterdicht maken voor minder problemen in de toekomst. Een waterdichte kelder speelt uiteraard een rol bij de verkoop van je huis. Een waterdichte kelder vormt een meerwaarde in de ogen van de kopers waardoor de waarde jouw woning automatisch  stijgt. Een win-win dus!

Bespaar kosten

Daarnaast zorgt een vochtige kelder voor een serieus financieel nadeel: overmatig vocht brengt tocht met zich mee, en tocht zorgt ervoor dat je meer moet stoken om je woning te verwarmen. Gezien de hoge energieprijzen wil je zo’n situatie wellicht vermijden.

Gezonde woning voor gezond lichaam

Overmatig vocht is ook slecht voor je gezondheid. Omwille van de hoge luchtvochtigheid kan er namelijk ongewenste schimmelvorming ontstaan. Zo zorgt opstijgend vocht bijvoorbeeld voor de vochtige muren in jouw huis. Dit kan op zijn beurt zorgen voor luchtwegproblemen en verslechtering van het immuunsysteem.

Wil je de voordelen van dichtbij leren kennen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag je gratis offerte aan.

Hoe wordt de prijs van kelderdichting bepaald?

Wil een bestaande kelder renoveren of eerder een kelder laten bouwen? Het kostenplaatje voor een waterdichte kelder verschilt per situatie. We geven je hier mee met welke factoren we rekening houden om de kostprijs te berekenen.

Hoe ernstig is het vochtprobleem? 

Allereerst zal er gekeken worden naar de mate waarin de kelder is aangetast door vocht. Is jouw kelder volledig aangetast? Dan zal het natuurlijk ook meer kosten om het probleem aan te pakken. Is er slechts een deel van de kelder vochtdoorlatend? Dan zullen de kosten vanzelfsprekend lager zijn. 

Wat is de huidige staat van de kelder? 

Verkeert jouw kelder in slechte staat, dan zal er natuurlijk meer aan gewerkt moeten worden. We kijken steeds naar het bouwjaar van de kelder. Oude keldermuren en/of keldervloeren zijn vaak niet meer zo stevig.

 In dit geval is het aangeraden om je kelder volledig te renoveren en te investeren in een nieuwe basis. Dat zal wel wat meer kosten, maar zo bescherm je de fundamenten van je woning. Een grondige renovatie van de kelder zal er ook voor zorgen dat jouw woning automatisch in waarde stijgt. 

metalen trap kelder

Hoe groot is je kelder? 

De grootte van je kelder heeft uiteraard ook zijn weerslag op de prijs. Hoe groter de oppervlakte, hoe duurder. Ook de bereikbaarheid is van belang. Als er extra middelen ingezet moeten worden, zal dat ook een invloed hebben op de prijs. 

Welke technieken zijn nodig om je kelder waterdicht te maken? 

Er bestaan verschillende methodes van kelderdichting. Afhankelijk van de noden van jouw woning, bepalen we welke techniek het meest geschikt is om je bestaande kelder waterbestendig te maken

Hoe kan een kelder vochtvrij gemaakt worden? Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

Welke methodes bestaan er om een vochtige kelder te dichten?

Met zorgvuldige kelderventilatie kan je een vochtige kelder vermijden. Er is in de kelder namelijk beperkte mate contact met verse buitenlucht. Je kan daar makkelijk verandering in brengen met ventilatie! Je hebt de keuze uit natuurlijke verluchting aan de hand van ventilatieroosters en mechanische verluchting.
kelderdichting 2

De gekozen techniek om een natte kelder waterdicht te maken speelt vanzelfsprekend een rol bij het bepalen van het totaal kostenplaatje. 

Nieuwe betonnen vloer

Situeert het vochtprobleem zich in de vloer? In dat geval is het aangeraden om een volledig nieuwe gewapende betonnen vloerplaat te plaatsen. We ontwikkelen waterdicht beton, zodat water geen kans meer krijgt om door de vloer te sijpelen. Beton, dat is dé expertise van Betonwerken SMP. 

Weet je niet goed of het nuttig is om jouw vloer opnieuw te laten storten? Laat iets weten en we komen eens langs om de situatie correct in te schatten.

Kelderbekuiping

De kelder dichten kan met kelderbekuiping. Een kelder bekuipen, gebeurt in verschillende fases, waarbij fixeer- en cementlagen worden aangebracht op de keldermuren en de keldervloer. 

Grondwater krijgt zo niet langer de kans om naar binnen te dringen. Ook de kimnaden het (punt waar de keldervloer en keldermuren samenkomen) worden zo versterkt. Bij de gemiddelde kelder zijn die plaatsen erg gevoelig voor grondwater. 

Zeker na de hevige Belgische regenvallen komt het vaak voor dat de constructie van de kelder het grote volume aan water niet tijdig kan afvoeren. Met versterkte kimnaden voorkom je dat het overtollige water de kelder binnendringt. 

Kelderdrainage

Is jouw huis gebouwd in een gebied met een hoog grondwaterniveau waardoor je last hebt van opstijgend grondwater? Kelderdrainage is dan dé oplossing voor jouw kelder. Stilstaand water blijft dan niet op de grond staan, maar wordt op een slimme manier afgevoerd.

De ruimte kan echter wel nog vochtig aanvoelen als je kiest voor deze techniek. Je kan ervoor kiezen om drainage te combineren met kelderbekuiping om zo de gewenste resultaten te behalen en het vocht in je kelder te minimaliseren. 

Kelderventilatie

Met zorgvuldige kelderventilatie kan je een vochtige kelder vermijden. Er is in de kelder namelijk beperkte mate contact met verse buitenlucht. Je kan daar makkelijk verandering in brengen met ventilatie! Je hebt de keuze uit natuurlijke verluchting aan de hand van ventilatieroosters en mechanische verluchting

Renovatiepremie

verbouwpremie Vlaamse overheid

Wist je dat je in bepaalde gevallen recht hebt op een renovatiepremie van de Vlaamse Overheid? Alle voorwaarden kan je nalezen in het artikel. Mooi meegenomen om je kelder waterdicht te maken, niet? 

Betonwerken SMP, dé specialist voor kelderdichting in Antwerpen

Dankzij de gespecialiseerde vochtbestrijders van Betonwerken SMP zeg je vaarwel aan lekkages, vochtige muren en muffe geurtjes. Jouw kelder wordt een aangename en vooral droge plek. Jarenlange praktijkervaring van Betonwerken SMP en de deskundigheid van onze vakmannen hebben voor de uitstekende reputatie van ons bedrijf gezorgd. 

Wil je meer informatie of heb je interesse in een gratis offerte? Neem dan gerust contact met ons op.

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan