Kelderdichting

Kelderdichting: we maken je kelder 100% waterdicht 

Zoek je naar kelderdichting en wil jij definitief komaf maken met vochtproblemen in jouw kelder? Wil jij jouw kelder omtoveren tot een extra ruimte? BetonwerkenSMP is dé specialist in kelderdichting in beton en kelderrenovaties.

Wat is kelderdichting? 

kelderdichting 2

Kelderdichting is de verzamelnaam voor een aantal technieken die jouw kelder volledig waterdicht maken. Door de lage, ondergrondse ligging van een kelder is de kans reëel dat grondwater binnensijpelt en dat vochtproblemen de kop opsteken. Het doel van kelderdichting is helder: van een vochtige kelder een droge kelder maken. Vooral in oudere kelders is een kelderdichting aan te raden. 

Is het tijd om je kelder eens grondig te renoveren? Droom je van een droge kelder die ook bruikbaar én leefbaar is? Dan is kelderdichting dé techniek die jij nodig hebt. Reken definitief af met vochtproblemen en maak je kelder volledig waterdicht!

Betonwerken SMP geeft een handig overzicht van alle soorten kelderdichting, de voordelen van die soorten en de prijs. Wat je zeker moet onthouden nadat je het artikel gelezen hebt? Betonwerken SMP is dé specialist in waterdicht beton storten!

Hoe komt vocht jouw kelder binnen?

Nu je een idee hebt wat kelderdichting precies inhoudt kunnen we even kijken hoe vocht precies infiltreert in jouw kelder. Vocht kan binnensijpelen via:

  • De keldervloer
  • De keldermuren
  • De kimnaad (plaats waar de keldermuren samenkomen met de keldervloer)
  • Nutsleidingen
  • Scheuren en naden in de betonwand

Kortom, vocht vindt makkelijk zijn weg in de kelder. Wees op je hoede en schakel bij de eerste tekenen van vocht al een expert in. Zo vermijd je problemen op lange termijn! 

kelderdichting gronddruk

Voordelen van kelderdichting

Kelderdichting heeft heel wat voordelen. We geven hieronder een duidelijk overzicht weer. Wedden dat je meteen overtuigd bent om verdere stappen te ondernemen? In dat geval kan je ons altijd contacteren met al je vragen of meteen een gratis offerte op maat aanvragen. 

Extra ruimte

Een kelder is vaak een muffe, vochtige, vieze ruimte waar je liever niet wil vertoeven. Nochtans biedt de ruimte kostbare oppervlakte die je erg slim kan benutten. Wil je graag een extra slaapkamer integreren in je woning? Of wil de man des huizes graag een man cave? Je kelder dichten vormt een eerste belangrijke stap om de ruimte (opnieuw) op punt te zetten. 

Zelfs als je jouw kelder toch als opslagplaats voor etenswaren wil gebruiken is het belangrijk om vocht te weren en je kelder te laten dichten. 

Beton kelder gieten


Meerwaarde bij verkoop

Een extra portie woongenot kan de waarde bij de verkoop van je woning aanzienlijk doen stijgen. Dat is op zich ook niet zo vreemd. De potentiële kopers kunnen namelijk genieten van jouw investering. Je zal hoe dan ook terugverdienen wat je hebt geïnvesteerd. 

kelderrenovatie na kelderdichting


Gezonde lucht

Vochtproblemen in de kelder? Of nog erger: last van opstijgend vocht tot in jouw woonkamer? Dan zal je al snel schimmels zien verschijnen en ook dat wil je écht vermijden. Schimmel is namelijk nefast voor je gezondheid

Zo kan je bij langdurige blootstelling last krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid en koorts. Laat je vochtige kelder dus aanpakken door een expert. Integreer ook ventilatie (natuurlijk of mechanisch) om jouw kelder steeds te voorzien van verse, gezonde lucht. Ook die maatregel zal schimmels helpen verbannen. 

ventilatierooster kelderdichting


Renovatiepremie

verbouwpremie Vlaamse overheid

Wist je dat je in bepaalde gevallen recht hebt op een renovatiepremie van de Vlaamse Overheid? Alle voorwaarden kan je nalezen in het artikel. Mooi meegenomen om je kelder waterdicht te maken, niet? 

Alle soorten kelderdichting op een rij

Kelderbekuiping

Traditionele kelderdichting wordt ook wel kelderbekuiping genoemd. Het waterdicht cementeren van de kelder is het uitgangspunt voor die methode.

Eerst en vooral worden de muren van de vochtige kelder afgekapt om vast te kunnen stellen waar het grondwater door de muren sijpelt. Daarna worden die ‘lekken’ opgevuld met een soort waterdichte pasta. Het proces om de kelder vochtvrij te maken verloopt in verschillende fases en is uitermate geschikt om doorslaand vocht aan te pakken. 

kelderdichting lagen

Kelderdrainage

Is de ondergrondse waterdruk te groot? Dan kan je via kelderdrainage het teveel aan water op een doeltreffende manier afvoeren. Zo maak je komaf met stilstaand water op jouw vloer. Bovendien is deze optie net wat goedkoper dan een kelderbekuiping. 

kelderdrainage 2

Injectie van de keldermuren

Situeert het vochtprobleem zich aan de wanden van de kelder? Dan kan je kiezen voor een injectie of inspuiting. Er worden dan gaten in de muur geboord (net boven het grondniveau) waarin een waterdicht mengsel wordt gespoten. De gel zet uit en voorkomt dat grondwater naar boven dringt en de muur verder aantast. Het resultaat is dus een waterafstotende muur.

kelderinjectie 3

De specialiteit van Betonwerken SMP

Betonwerken is vanzelfsprekend dé specialiteit van Betonwerken SMP. Is de keldervloer niet waterdicht? Dan wordt een nieuwe vloerplaat gegoten in beton. Zo verstevigen we ondergrondse constructies en bestendigen we de kwaliteit. Vaarwel natte kelder! 

Wist je dat beton pas waterdicht is vanaf 30 cm dikte? Wij denken vakkundig na over de samenstelling van ons beton en garanderen je dat jouw betonnen vloer meteen waterdicht is. Als wij een bezoekje hebben gebracht is een verdere behandeling van jouw beton niet meer nodig.

Prijs om een kelder te dichten

De prijs voor kelderdichting varieert en is afhankelijk van verschillende factoren. Zo dien je rekening te houden met: 

  • De gekozen methode: kelderbekuiping, kelderdrainage, injectie of een nieuwe betonnen keldervloer
  • De ernst van het vochtprobleem
  • De oppervlakte van de kelder
  • De bereikbaarheid van de kelder

Ik wil ook een waterdichte kelder!

Betonwerken SMP bestaat uit een team van zeer ervaren en gedreven vakmensen. We staan bekend voor onze gepersonaliseerde aanpak bij ieder project. Je kan daarbij ook steeds rekenen op het beste advies. Op die manier halen we het beste uit je ideeën, in aanvulling met onze expertise. We behandelen ieder project met de grootste zorg en verlaten de werf pas als je echt tevreden bent.

Heb je interesse in een gratis offerte? Wens je wat meer informatie? Aarzel dan niet langer en neem meteen contact op met ons.

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan

De experts van BetonwerkenSMP komen je kelder dichten. Neem contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om je kelder vochtvrij te maken.