Prijs betonpomp

Geen gesleur meer met kruiwagens! Met Betonwerken SMP heb je de scherpste prijs een betonpomp

Wanneer beton niet rechtstreeks vanuit de mixer gestort kan worden, bieden onze betonpompen de ideale oplossing. Bij Betonwerken SMP vind je de beste prijs voor een betonpomp. Geen gesleur met met kruiwagens meer! Zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen zijn wij van dienst. Zo bespaar je jezelf moeite en tijd!

De prijs van een betonpomp: hoe komt die tot stand?

De betonpomp is een van de belangrijkste middelen die je op een werf kan vinden. Deze staat namelijk in voor het verpompen van het beton van de betonmixers naar de juiste plaats. Wanneer je het totale kostenplaatje van je project berekent zal de betonpomp de prijs tamelijk beïnvloeden. Ontdek hier welke factoren de prijs van betonpompen bepalen.

Wil je een betonpomp huren? Neem contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

Soort betonpompen

Het soort betonpomp dat je hanteert is een eerste factor waar je rekening dient mee te houden. Op basis van de werking kunnen we twee soorten van pomp benoemen, namelijk de zuigerpomp en de rotorpomp

Kijk voor meer informatie over de werking van de betonpomp op onze website.

De zuigerpomp werkt met een relatief simpel zuigersysteem en is in veel situaties de meest aantrekkelijke optie op gebied van kostprijs. De rotorpomp is een moderner alternatief die je het vaakst tegenkomt op vrachtwagens. Dit systeem werkt met een vacuümpomp waardoor deze, indien goed ingesteld, efficiënter kan werken, aangezien er dan geen verlies is.

Grootte van de betonpomp

Uiteraard zal de grootte van de betonpomp in kwestie de prijs ook beïnvloeden. Betonpompen bestaan tegenwoordig in alle soorten en maten, van heel groot voor grote, industriële bouwwerken tot zo klein als onze eigen Citypomp voor kleinschalige projecten waar je een pomp nodig hebt dieheel flexibel inzetbaar is.

Doorgaans stijgt de prijs naarmate de grootte van de pomp toeneemt. Wanneer de afstand van de betonmixer tot de stortlocatie groot is zal de pomp dus ook een groter bereik nodig hebben.

Wanneer je een kleine lading nodig hebt moet je echter niet voor grote betonpompen kiezen, aangezien de kosten bij deze pompen hoger zullen zijn naarmate je minder beton nodig hebt. Dit komt omdat de pomp niet nog naar een andere werf kan en dus alleen voor jou moet uitrijden.

In dat geval kies je beter voor de Citypomp. Onze kleine citypomp voor beton is perfect voor moeilijk bereikbare plaatsen en zorgt ervoor dat je je beton op de juiste plek krijgt, zonder te hoge kosten te betalen voor grote betonpompen.

prijs betonpomp

Zijn er nog andere factoren die de prijs kunnen beïnvloeden?

Normaliter is de keuze van betonpompen afhankelijk van verschillende factoren die in het bouwplan zijn opgenomen. Hieronder geven we enkele voorbeelden.

1. Soort beton:

Naargelang de aard van het project zal er ook een ander soort beton vereist zijn. Sommige soorten zijn bijvoorbeeld eerder geschikt voor betonpoeren, andere dan weer eerder voor vloeren. Contacteer ons voor advies over welke betonsoort jij nodig zal hebben.

2. Betoncentrale:

De betoncentrale staat in voor de productie van het beton en bijkomende producten, dus de prijzen zullen ook in een bepaalde mate van hen afhangen. Gelukkig hebben wij bij Betonwerken SMP een zeer nauwe samenwerking met de betoncentrales waardoor wij steeds de scherpste prijzen kunnen hanteren.

3. Voorbereidingswerken:

De nodige voorbereidingswerken zullen ook een rol spelen. Voorbeelden hiervan zijn wapeningsnetten, afstandshouders enzovoort.

Betonwerken SMP staat je bij met betonpompen

Bij Betonwerken SMP beschikken we over een team van doorwinterde, ervaren vakmannen. Alles wat beton betreft heeft voor ons geen geheimen meer, waardoor wij naast een fantastische service en afwerking ook steeds het beste advies kunnen geven. Wil je meer informatie? Wens je een gratis offerte? Je kan ons steeds vrijblijvend contacteren voor al je beton gerelateerde vragen.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs