Betonvloer buiten storten

Betonvloer buiten storten: ontdek de mogelijkheden met Betonwerken SMP! 

Betonvloer buiten storten

Op zoek naar een gespecialiseerde plaatser van betonwerken buiten voor bijvoorbeeld een nieuwe oprijlaan of terras? Zoek niet verder! Betonwerken SMP biedt een snelle en professionele service op maat. 

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van een betonvloer buiten én binnen. In dit artikel bieden we je een antwoord op al jouw vragen! Lees snel verder om de verschillende opties en onze werkwijze te ontdekken…

Wat is een gepolierde betonvloer?

Betonnen vloeren zijn de laatste jaren met een opmars bezig, en door hun multi-inzetbaarheid voor zowel binnen- als buitenvloeren worden ze gezien als een blijvende trend

Ze zijn niet enkel eenvoudig en relatief goedkoop om te laten plaatsen, ze ogen ook modern en creëren een aangename sfeer binnenin een ruimte. Betonnen vloeren hebben daarnaast een lange levensduur en zijn makkelijk schoon te maken.

Er zijn verschillende soorten betonnen vloeren op de markt. Zo kan je gaan voor een massieve betonvloer, cementgebonden gietvloer, gepolijste betonvloer of een gepolierde betonvloer. Elke type betonvloer heeft andere kenmerken en voordelen

Gepolierd beton heeft een gladde en glanzende uitstraling. Het gepolierde beton oogt zacht en modern, is zeer makkelijk te onderhouden en is bovendien brandwerend.

Voordelen gepolierde betonvloeren

Veel mensen kiezen voor tegels op hun terras voor de mooie uitstraling. Maar, aan dit soort vloer zijn ook best veel nadelen verbonden. Het moet goed onderhouden worden, is vaak duur en de plaatsing is een heel karwei. Een gepolierde betonvloer heeft daarentegen enkele heel aantrekkelijke voordelen

1. De betonvloer is onderhoudsvriendelijk

Het grote voordeel aan betonvloeren is dat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn, omdat ze, in tegenstelling tot tegelvloeren, gezien kunnen worden als een naadloze vloer, zonder voegen. Bijgevolg krijg je met een vloer van gepolierd beton geen last van een bemoste of vuile vloer, terwijl je dat bij tegels wel hebt.

Wil jij een vloer die zowel mooi als makkelijk te onderhouden is? Laat een betonvloer gieten door Betonwerken SMP. Vraag vandaag nog je offerte aan of neem contact met ons op.

2. Een betonvloer is slijtvast

Zoals je waarschijnlijk al weet, is beton erg robuust. Daardoor is een gepolierde beton terras of een oprit uit gepolierd beton ook slijtvast. Een betonnen vloer gaat dus je hele leven mee, ongeacht hoe intensief ze wordt belopen. 

Je zal niet snel terug in de renovatiewerken zitten: een betonnen vloer gaat makkelijk honderd jaar of langer mee. Daarmee heeft je gepolierd terras of je oprijlaan uit gepolierde beton misschien wel een langere levensduur dan jijzelf!

3. Keuze uit heel wat afwerkingsmogelijkheden

Afhankelijk van voor welke ruimte je betonvloer dient, kan je voor verschillende afwerkingsmogelijkheden kiezen. Zo kan je kleurstoffen toevoegen als je iets anders wil dan de typische grijze betonlook. 

Een betonnen vloer kan bijvoorbeeld glad worden afgewerkt. Heb je liever geen compleet egale afwerking? Dan is het altijd mogelijk om voegen te slijpen. Zo heb je nog steeds een betonvloer, maar dan wel met de look van een tegelvloer.

Wil je een betonvloer plaatsen? Vraag je offerte aan bij Betonwerken SMP: expert in betonvloeren.

4. Betaalbare optie

Een gegoten betonvloer is zeer betaalbaar ten opzichte van andere soorten vloeren. De prijs hangt af van de dikte, kleur en aard van de klus, maar kiezen voor een vloer uit gepolierd beton komt meestal goedkoper uit dan andere soorten vloeren. Betonvloeren zijn daarom een prima keuze als je zowel prijs als kwaliteit wil.

Beton polieren buiten: wat is er mogelijk?

Ben je al overtuigd van een oprijlaan of terras in beton? Er zijn heel wat mogelijkheden voor gepolierd beton buitenshuis. Meer informatie over de verschillende toepassingen vind je hieronder. Heb je vragen of heb je een ander speciaal droomproject in gedachten dat je wenst te realiseren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Betonnen terras

Een gepolierd betonnen terras zorgt voor een eenvoudige en moderne look en heeft enkele grote voordelen. Ten eerste kan er geen onkruid op je terras groeien, waardoor het minder snel vuil wordt. Ten tweede is het erg makkelijk te reinigen, waardoor je je niet te veel zorgen hoeft te maken, mocht je lelijke vlekken maken. Bovendien is het beton ook nog eens stofvrij

Ten laatste is beton ook meer bestand tegen wisselende weersomstandigheden, wat in een klimaat als dat van België niet onbelangrijk is. 

Een terras in (gepolierd) beton is dus niet enkel erg mooi, maar ook enorm efficiënt. De ideale optie voor een prachtig terras waar jij deze zomer heel veel tijd zal kunnen spenderen. 

Betonvloer buiten storten

Betonnen oprit

Ben jij niet op zoek naar een nieuw terras, maar wel naar een nieuwe oprit? Bij Betonwerken SMP kan je ook hiervoor terecht. Een oprijlaan in gepolierd beton biedt een stevige ondergrond voor al je voertuigen.

Een betonnen oprijlaan wordt wel vaker gekozen omdat het tegen een stootje kan. Het is bestand tegen wisselende weersomstandigheden én bezwijkt niet onder het gewicht van één of meerdere wagens.

Samenwerken met Betonwerken SMP als betonspecialist? Contacteer ons dan of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Betonvloer buiten storten

Welke factoren beïnvloeden de prijs van buitenvloeren in gepolierde beton?

Een betonvloer storten brengt wat kosten met zich mee. Die zijn natuurlijk onderhevig aan een aantal factoren. Hier zetten we ze voor jou op een rijtje:

1. Soort beton

Het beton dat we gebruiken zal afhangen van het gewenste project. Voorbeelden hiervan zijn uitgewassen beton, gewapend beton, polybeton, enzovoort. Elke soort beton heeft zijn voor- en nadelen. Neem contact op met ons om er zeker van te zijn dat het juiste beton voor jouw project wordt gebruikt. 

2. Hoeveelheid beton

Het beton aanmaken is natuurlijk een belangrijke stap in het proces.  Hoe groter het oppervlak, hoe voordeliger de prijs per vierkante meter zal zijn met een gebruikelijke betonmolen. De hoeveelheid beton die je nodig hebt is afhankelijk van de oppervlakte die je project in beslag zal nemen.

Bij Betonwerken SMP zijn we echter voorzien van onze eigen Citypomp waardoor wij ook kleine hoeveelheden beton efficiënt kunnen gieten. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

3. Locatie van project

Aangezien de tuin niet altijd even bereikbaar is, zal er bij een reguliere betonmixer met de kruiwagen moeten worden gewerkt. Het vergt meer werkuren, want het neemt vanzelfsprekend meer tijd en geld in beslag. Mede daarom zijn wij uitgerust met onze Citypomp. Hierdoor kan je op eender welke locatie efficiënt beton laten storten. Nog een reden om voor Betonwerken SMP te kiezen dus!

Betonvloer buiten storten

4. Benodigde voorbereiding

Afhankelijk van het project zullen ook juiste voorbereidingen nodig zijn. Zo moeten we er bijvoorbeeld voor zorgen dat de ondergrond schoon is vooraleer het proces van start gaat. Ook zal er plastic folie gebruikt worden vooraleer er gestort wordt om problemen met vocht in de ondergrond te voorkomen en ervoor te zorgen dat het uitharden correct verloopt. Er wordt ook een beschermlaag aangebracht, zodat het beton niet te snel uitdroogt.

Tevens zal er haast altijd bekisting nodig zijn om te zorgen dat alles op zijn plaats blijft tijdens het betonstorten. Naargelang de functie van de constructie zullen we ook de gepaste wapening aanleggen. Wanneer het gaat om kleine, specifieke constructies zal er een mal in betonplex gebruikt worden om het beton te storten. 

5. Gewenste afwerking

De afwerking die achteraf gebeurt, is ook van groot belang wanneer je de kostprijs wilt inschatten. Er zijn heel wat keuzemogelijkheden zoals impregneren, polieren, polijsten, vlinderen, verschillende kleuren, groeven slijpen in de betonvloer om tegels te bekomen… De opties zijn eindeloos!

Hoe gaan wij aan de slag?

Hoe gaat zo’n vakkundige plaatsing bij Betonwerken SMP nu precies in zijn werk? Net zoals bij doe-het-zelven zal je ook moeten weten hoeveel beton je nu precies nodig hebt. Dit kan je wederom te weten komen door de oppervlakte te berekenen. Overleg altijd met je specialist wat je precies wenst. Bij Betonwerken SMP bieden wij een gratis plaatsbezoek aan waarbij we deze calculatie voor je maken. 

Als je minder dan een kubiek nodig hebt, is het misschien geen slecht idee om zelf voor een betonmortel te zorgen. Zoals je wellicht al dacht, kan dit met een betonstorter, maar het kan gerust ook met kruiwagens gebeuren. 

Wanneer een betonstorter niet op locatie kan komen, biedt Betonwerken SMP de CityPomp aan. Deze kleine aanhangerpomp zorgt ervoor dat je project veel sneller en kostenefficiënt kan volbracht worden. Betonwerken SMP streeft telkens naar een mooi eindresultaat! 

Waarom Betonwerken SMP?

Bij Betonwerken SMP zijn we gespecialiseerd in alles wat met beton te maken heeft. Onze expertise gaat van beton storten en polieren tot de naadloze afwerking ervan. Met onze jarenlange ervaring hebben wij al heel veel klanten tevreden kunnen maken en kunnen overtuigen om te kiezen voor een betonvloer. Voor een correcte uitvoering van al je projecten ben je bij Betonwerken SMP aan het juiste adres! 

Zou je graag eens willen kijken wat de mogelijkheden zijn? Contacteer ons dan of vraag vrijblijvend een offerte aan.