Betonvloer buiten behandelen

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde plaatser voor betonwerken buiten zoals een nieuwe oprijlaan of terras? Zoek dan niet verder! Betonwerken SMP biedt een snelle en professionele service op maat en is gespecialiseerd in het plaatsen van een betonvloer, zowel binnen als buiten. Maar, wat houdt zo’n betonvloer nu juist in en hoe zorg je ervoor dat je betonvloer er goed blijft uitzien? Lees er alles over in dit artikel.

Wat is een betonvloer?

Betonvloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en door hun multi-inzetbaarheid voor zowel binnen- als buitenvloeren worden ze gezien als een blijvende trend. Ze zijn niet alleen eenvoudig en relatief goedkoop om te laten plaatsen, ze ogen ook modern en creëren een aangename sfeer in een ruimte.

Betonvloeren hebben daarnaast een lange levensduur en zijn makkelijk schoon te maken. Ook is beton meer bestand tegen wisselende weersomstandigheden, wat in een klimaat als dat van België niet onbelangrijk is. 

Betonnen terras

Betonvloeren zijn populair voor zowel binnen als buiten. Zo kiezen veel mensen tegenwoordig ook voor een betonnen terras. Een betonnen terras zorgt voor een eenvoudige en moderne look en heeft enkele grote voordelen.

Ten eerste kan er geen onkruid op je terras groeien, waardoor het minder snel vuil wordt. Ten tweede is het erg makkelijk te reinigen, waardoor je je niet te veel zorgen hoeft te maken om eventuele vlekken. Bovendien is het beton ook nog eens stofvrij.

Een terras in (gepolierd) beton is dus niet alleen erg mooi, maar ook enorm efficiënt. De ideale optie voor een prachtig terras waar jij deze zomer heel veel tijd zal kunnen spenderen.  

Betonnen oprit

Ben jij niet op zoek naar een nieuw terras, maar wel naar een nieuwe oprit? Bij  Betonwerken SMP kan je ook hiervoor terecht. Een oprijlaan in beton wordt steeds vaker gekozen, omdat het een stevige ondergrond biedt voor al je voertuigen en echt tegen een stootje kan. Het bezwijkt dus niet onder het gewicht van een of meerdere wagens.

 Daarnaast is een betonnen oprit net zoals een betonnen terras bestand tegen wisselende weersomstandigheden, wat in België zeker en vast een pluspunt is. 

Betonvloer beschermen 

Omdat het natuurlijk van groot belang is dat je betonvloer zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om het beton goed te beschermen. Er zijn namelijk heel veel zaken die je betonvloer buiten kunnen beschadigen. Maar beton beschermen, hoe doe je dat nu juist?  Betonwerken SMP somt hier graag wat tips voor jou op!

Beton impregneren

Je betonvloer beschermen is heel belangrijk. Als jij je betonvloer buiten zo lang mogelijk wil laten meegaan, is het belangrijk om deze goed te beschermen. Het grote gevaar buiten is dat een betonnen terras of oprit beschadigd kan worden door vuil, vorst of andere weersomstandigheden. Door je beton te impregneren voorkom je zowel mos- als algengroei en verbeter je de gehele structuur van je vloer.

Impregneren houdt in dat je de betonvloer waterdicht maakt. Dit is nodig omdat er in het beton tijdens het uithardingsproces kleine gaatjes komen door de uitdamping van het water. Daardoor is het beton niet waterdicht of waterafstotend, ook al wordt vaak het tegendeel gedacht omdat beton zo stevig is. Het is daarom belangrijk om de betonvloer eerst waterdicht te maken, wat dus perfect kan aan de hand van een goed impregneermiddel

Door te impregneren is je betonnen oppervlak extra beschermd tegen vocht, vuil en vetvlekken. Het is daarom een van de beste technieken om je betonnen vloer te onderhouden. Laat je voor een scherpe prijs helpen door Betonwerken SMP en zo wordt het beschermen van je betonvloer een fluitje van een cent!

Hoe beton impregneren?

Vergis je niet! Je beton impregneren is niet hetzelfde als je beton coaten. Wanneer je betonnen vloer gecoat is, houdt dit gewoon in dat er een extra beschermende toplaag over de gehele oppervlakte komt, terwijl het impregneermiddel volledig in het beton trekt. Het vult alle kleine en grote gaten in het beton, waardoor het minder poreus wordt en langer mooi blijft. 

Het impregneren van beton gebeurt steeds met een ‘beton sealer’ die in het oppervlak dringt en in het beton blijft zitten. Daarbij zijn twee opties mogelijk.

Ten eerste kan je het impregneermiddel inzetten om een extra beschermlaag te bieden voor je beton. Er bestaan beton sealers die voor een ‘top coat’ aan de buitenkant van het beton zorgen. Dit werkt echter wel maar tijdelijk. 

Anderzijds is het ook een optie om te kiezen voor een penetrerende beton sealer die in het beton blijft en zo gaat impregneren. Dat zorgt ervoor dat het beton van binnenuit waterdicht wordt gemaakt. Dit is een meer duurzame manier om je beton te impregneren en biedt langer bescherming.

Beton impregneermiddel

Het gebruik van een impregneermiddel voor beton is ook de goedkoopste en meest effectieve manier om een betonvloer waterdicht te maken. Het hoeft maar eenmalig toegediend te worden om een permanent effect te hebben. Het gebeurt zo goed als nooit dat een behandeling herhaald moet worden, quasi altijd is het gewenste resultaat er na de eerste applicatie van het impregneermiddel. Je hoeft je dus daarna geen zorgen meer te maken over jouw betonnen terras of oprit.

Betonwerken SMP biedt verschillende impregneermiddelen voor beton aan die milieuvriendelijk en duurzaam zijn én die bovendien makkelijk in je beton trekken. Als je een betonnen vloer optimaal wil beschermen, ben je bij ons aan het juiste adres. 

Zelf impregneren of door een specialist?

Je kan zelf je betonvloer impregneren met een impregneermiddel dat je in de doe-het-zelf-winkel koopt. Maar vooraleer je aan het impregneren begint, moet de curing laag van je betonvloer verwijderd worden.

Daarom raden wij aan om een beroep te doen op het vakmanschap van een expert zoals  Betonwerken SMP om te voorkomen dat je je betonvloer permanent beschadigt door een onjuiste toepassing.

 Bij ons krijg je met zekerheid een correcte behandeling met de juiste impregneermiddelen voor jouw beton. Bovendien zorgen we er ook voor dat het impregneermiddel volledig in de betonnen vloer wordt geplaatst, zodat we een mooie look kunnen garanderen voor je nieuwe vloer!

Beton impregneren met Betonwerken SMP: een fluitje van een cent

Hopelijk helpt deze info je op weg naar een succesvol project. We raden echter aan om steeds een beroep te doen op ervaren experten zoals Betonwerken SMP, aangezien beton impregneren echt geen eenvoudige klus is.

De verschillende vakmannen bij Betonwerken SMP beschikken over de nodige expertise voor alle toepassingen. We voeren werken uit met de grootste zorg en precisie om een optimaal resultaat te garanderen. Ben je geïnteresseerd in een gratis offerte of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons en we zorgen samen voor je droomproject.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs