Gepolierde beton behandelen

Gepolierde beton behandelen doe je met Betonwerken SMP

gepolierde-beton-behandelen(1)

Heb je net een nieuwe gepolierde betonvloer aangebracht in je woning of bedrijf en vraag je je af hoe je deze strakke, moderne look kan optimaliseren? Dan ben je bij Betonwerken SMP aan het juiste adres! Ontdek hier alles over de beste methodes voor het behandelen van je gepolierde betonvloer zodat deze jarenlang in goede conditie blijft.

Wat is gepolierde beton?

Een gepolierde betonvloer is een cementgebonden en ter plaatse gestorte vloer die bestaat uit gepolierd beton. Deze is meestal tussen de 12-20 cm dik. Gepolierde betonvloeren worden mechanisch gedicht door een vlindermachine. 

Dat maakt de vloer hygiënisch, onderhoudsvriendelijk en een stuk makkelijker te beschermen. Bovendien zijn gepolierde betonvloeren stofvrij en beter bestendig tegen vuil en vlekken. 

Ook al is een gepolierde betonvloer zeer robuust en duurzaam, hij zal altijd onderhoud nodig hebben. Bovendien is ook je betonvloer beschermen essentieel. De toplaag van je vloer is namelijk gevoelig aan slijtage waardoor er zonder een beschermende toplaag onherroepelijk vlekken zullen ontstaan die je heel moeilijk kan verwijderen. 

Wil je graag meer info, bekijk dan ook zeker onze andere pagina’s over beton polieren:

beton polijsten

Bescherm je vloer tegen vlekken

Allereerst is het aangeraden om je vloer regelmatig te onderhouden door gebruik te maken van pH-neutrale zeep gecombineerd met water. Hierbij is het belangrijk dat je na het schoonmaken je betonvloer terug goed droog maakt. Als je dat niet doet, is het mogelijk dat kalk zich gaat afzetten op je vloer.

Gepolierde beton is een zeer sterk materiaal en het is ook zeer geschikt om vloeren mee te maken. Je zal er wel bij moeten nemen dat gepolierde beton van nature niet waterdicht is. Dat komt door de poreuze structuur van het materiaal alsook door de processen die zich afspelen tijdens het drogen van het gepolierde beton. 

Er zijn uiteraard heel wat tips over hoe je jouw betonvloer zo schoon mogelijk houdt, zoals deze tips van Het Nieuwsblad. Maar als puntje bij paaltje komt, wil je liever niet op eieren lopen op je gloednieuwe vloer.

Om het indringen van vuil of vlekken te vermijden, kan je je betonvloer beschermen met een natuurlijke olie. Die olie is een speciale lijnolie die ervoor zorgt dat de betonnen vloer een mooie glans krijgt. Bovendien zorgt deze natuurlijke olie er ook voor dat je betonvloer er donkerder gaat uitzien.

Wil jij jouw gepolierde beton laten behandelen? Neem vandaag nog contact op met Betonwerken SMP of vraag een gratis offerte aan.
beton impregneren 1

Impregneren van gepolierde beton

Een tweede manier waarop we de vloer kunnen behandelen is door de betonvloer te impregneren. Een betonnen oppervlak impregneren houdt in dat er impregneermiddel vloeiend wordt aangebracht op het stuk beton. 

Het doel? De betonvloer beschermen met een onzichtbare beschermende laag die in het beton trekt. Dit is één van de beste manieren om je vloer jarenlang te beschermen tegen vocht en vuil. Bij deze methode raden we wel aan om een expert aan te stellen zodat het resultaat naar behoren is en je je betonvloer niet voor eeuwig beschadigt. 

Coaten van gepolierde beton

Een derde optie om je betonvloer te beschermen is via een coating van de vloer. Hierbij wordt een laag kunsthars aangebracht op de betonvloer. Door zo’n laagje kunsthars aan te brengen, krijg je een soort filmlaag op het beton waardoor de vloer waterdicht wordt en volledig beschermd is tegen vocht.

Sommige mensen kiezen er liever niet voor om hun gepolierde beton te coaten, omdat het de moderne look and feel van de betonvloer lichtjes kan veranderen.
betonnen vloer behandeld 1

Vakmanschap verzekerd bij betonwerken SMP

Als je een betonvloer aanlegt, heb je liefst kwaliteit. In je huis of in je bedrijf zullen je vloeren heel wat intensief gebruik moeten doorstaan doorheen de jaren. Vloeren moeten duurzaam zijn, je wil ze beschermen tegen externe factoren die vlekken veroorzaken. 

Daarom helpen wij jou met het leggen en behandelen van je betonvloer volledig volgens de door jou gewenste afwerking. Zo heb jij een prachtige vloer die makkelijk te onderhouden is, volledig aan jouw eisen voldoet en jaren zal meegaan.

Heb je interesse? Betonwerken SMP bespreekt graag met jou alle mogelijkheden. Neem contact met ons en vraag je gratis offerte aan.

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan