Oude kelder renoveren

Oude kelder renoveren doe je met Betonwerken SMP

kelderdichting prijs 1

Dateert jouw kelder ondertussen al van ‘de jaren stillekes’ en is hij aan vernieuwing toe? Dan is het tijd om je oude kelder te renoveren! Onze vakmannen klaren deze klus met plezier voor jou. Betonwerken SMP heeft jarenlange praktijkervaring zowel in het bouwen van nieuwe kelders als in kelderrenovatie: we staan in voor efficiënte en kwalitatieve renovatiewerken!

Waarom zou je je oude kelder renoveren?

Twijfel je nog of een kelderrenovatie de juiste investering is? Bij Betonwerken SMP geloven wij alvast van wel! Lees hieronder enkele redenen waarom een kelderrenovatie de juiste stap is voor jou.

Vocht en schimmels voorkomen

Een vochtige kelder is vaak de oorzaak van opstijgend vocht. Dit zorgt voor de vochtige muren, muffe geurtjes en andere nadelen voor jouw woning. Bovendien kan een vochtige kelder aanleiding geven tot schimmels in de rest van het gebouw.

Denk bijvoorbeeld aan schimmelvorming op de keldermuren. Het is allang bekend dat schimmel in jouw woning kan zorgen voor een verslechtering van je immuunsysteem en zelfs tot luchtwegproblemen kan leiden. 

Voldoende ventilatie in de kelder voorzien

Goede ventilatie is essentieel om vochtproblemen in jouw kelder te vermijden: door te ventileren kan je de vervuilde lucht naar buiten afvoeren en schone lucht naar binnen trekken. Hiervoor kan je best ventilatieroosters plaatsen in de kelder of je kan gebruik maken van mechanische ventilatie. 

Creëer Extra (opberg)ruimte

Een kelder kan ook als een extra ruimte in jouw woning gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het opbergen van spullen en  etenswaren, een extra kamer om te gamen, een home gym enzovoort. Om dit te kunnen verwezenlijken moet de kelder wel een aangename en vooral een droge plek zijn. 

Voorkom wateroverlast voor de rest van de woning

Een ondergrondse kelder raakt al snel aangetast door het grondwater, zeker gezien de weersomstandigheden in België. Wanneer jouw kelder onvoldoende geïsoleerd is, is de kans groot dat je last zal hebben van een natte kelder. 

In vele gevallen zal de overmatige vochtigheid in de kelder verder voor de verslechtering van de fundering van het gebouw zorgen. Het resultaat? Materiële schade aan de gehele woning! 

Het is dus heel erg belangrijk dat jouw kelder waterdicht is om zo problemen in de toekomst te vermijden. Gelukkig kan Betonwerken SMP zorgen voor een waterdichte en dus aangename kelder in elke woning!

kelderdichting 2

Hoe gaan wij te werk?

Voor elk project heb je een goed doordacht plan nodig. Natuurlijk zit elke kelder anders in elkaar, maar onze zorgvuldige aanpak kent in de meeste situaties hetzelfde algemene traject: 

Stap 1: analyse van jouw kelder

Allereerst bekijken we samen met jou de staat van je kelder. Is er al een betonnen vloer aangelegd? Is er waterschade aanwezig? Samen met jou zoeken we dé betonoplossing op maat. Hiervoor komen we op gratis plaatsbezoek om de juiste inschattingen te maken.

Stap 2: renovatie van jouw kelder

Het fundament van jouw kelder is enorm belangrijk in het kader van volledige renovatie.  Betonwerken SMP verzorgt de basis van jouw kelder tot in de puntjes. We zorgen voor een stevige vloer en leggen daarbij de focus vooral op waterdichtheid. 

Een nieuwe betonnen keldervloer aanleggen in jouw kelderruimte is perfect mogelijk. We stellen het beton ook zo samen dat vocht niet meer kan binnendringen. Zo voorkom je niet alleen hardnekkige lekkages, maar verminder je ook de kans op scheurtjes en gaatjes in het beton. 


metalen trap kelder

Denk ook goed na over isolatiemateriaal. Wil je de vloer, het plafond of de muren graag (opnieuw) isoleren? Dat is zeker een aanrader want zo houd je de warmte in de kelder langer vast. Hierdoor zal je een aangename temperatuur in de kelder behouden en kan je jouw kelder inrichten als een extra leefruimte of als een speelkamer. Indien je dus graag op regelmatige basis zou vertoeven in je kelder is temperatuurregulatie geen overbodige luxe. 

Kelderdichting

In sommige situaties is de volledige renovatie van een kelder niet nodig. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer men nog maar net last heeft van een vochtige kelder en er bijgevolg geen zware waterschade aanwezig is. 

In dit geval kan het louter waterdicht maken van de kelder volstaan. Betonwerken SMP is dé specialist in vochtbestrijding: waterdichting van de kelders kent geen geheimen meer voor onze experts. 

Renovatiepremie

verbouwpremie Vlaamse overheid

Wist je dat je in bepaalde gevallen recht hebt op een renovatiepremie van de Vlaamse Overheid? Alle voorwaarden kan je nalezen in het artikel. Mooi meegenomen om je kelder waterdicht te maken, niet? 

Betonwerken SMP: dé specialist in kelderrenovaties 

Betonwerken SMP renoveert met plezier jouw kelder. Dankzij onze jarenlange praktijkervaring hebben we een uitstekende reputatie in de regio Antwerpen. De tevredenheid van onze klanten is onze nummer 1 prioriteit. Benieuwd naar meer info over onze diensten? Vraag gerust een gratis offerte aan of neem contact met ons op.

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan