Kelder waterdicht maken

 • Home
 • /
 • Kelder waterdicht maken

Je kelder waterdicht maken aan de binnenkant: vaarwel vochtproblemen!

Een ondergelopen kelder is een ware nachtmerrie, want van natte voeten wordt echt niemand gelukkig. Hoe kan je nu verhinderen dat water de weg vindt naar jouw kelder? Hoe kan je een vochtige kelder vermijden? Het antwoord is heel simpel. Je kelder waterdicht maken aan de binnenkant is dé oplossing. Geen expert in huis? Betonwerken SMP kan deze klus heel gemakkelijk voor jou klaren.

Kelder waterdicht maken


Wat zijn de oorzaken van een vochtige kelder?

Een eerste mogelijke oorzaak van een vochtige kelder is dat deze in het grondwater staat Dat is vaak het geval bij woningen die lager gelegen zijn. Dan is het zo dat grondwater de kelder binnendringt via kleine gaatjes.

Ook regenwater kan een boosdoener zijn voor een lekkende kelder. Regen loopt via de buitengevel naar beneden en komt zo in de bodem terecht. Via elk kiertje kan het water binnensijpelen in je kelder.

Ook fouten in de constructie, gematigd metselwerk of kleine scheurtjes kunnen mogelijke oorzaken zijn van een vochtige kelder.

Waarom zou je je kelder waterdicht maken aan de binnenkant?

Er zijn verschillende redenen waarom je je kelder best waterdicht maakt:

 1. Een vochtige kelder is geen goede omgeving om producten te bewaren. Kartonnen dozen van etenswaren raken snel doorweekt, elektronica stopt met werken en ijzer gaat roesten. Door vochtproblemen wordt de hele kelder een muffe omgeving, waar je liever niet komt. Dankzij een betonnen kelder zonder vochtige keldermuren vermijd je op lange termijn heel wat materiële schade.

 1. Als je ervoor kiest om je kelder waterdicht te maken, investeer je ook in de toekomst van je woning. Vocht in de kelder is bij verkoop een echte no-go. Een waterbestendige kelder is veel aantrekkelijker.

 1. Je kan wat centjes besparen als je kelder vochtvrij is. Bij een vochtige kelder ontstaat er tocht en moet je dus meer stoken om je woning te verwarmen. Met stijgende energieprijzen is een waterbestendige kelder dus een goed idee.

 1. Bovendien kan vocht ook nare gevolgen hebben voor je gezondheid. Door optrekkend vocht ontstaat er een ongewenste schimmelvorming, die onaangename geuren verspreidt.

 1. Ten slotte trekt een vochtige plek ongedierte aan. Spinnen, muizen of andere kleine beestjes, je verwelkomt ze hoogstwaarschijnlijk liever niet in je woning.

Wil jij de voordelen van een waterdichte kelder langs de binnenkant liever vandaag dan morgen ervaren? Neem dan gerust contact met ons op of vraag je gratis offerte aan.

Hoe maak je je kelder vochtvrij en waterdicht?

Je kan als doe-het-zelver je kelder waterdicht maken langs de binnenkant. Wil je er zeker van zijn dat vochtige muren en een natte kelder compleet verleden tijd zijn? Dan staan de experten van Betonwerken SMP voor jou klaar. Zo hebben we jarenlange ervaring met het zetten van nieuwe betonnen kelders en het renoveren van oude kelders.

Kelderbekuiping

Soms is de druk van grondwater op jouw keldermuren heel hoog en kan vocht in jouw kelder binnendringen. Dan kan kelderbekuiping een oplossing bieden. Kelderbekuiping is een methode die vaak wordt gebruikt bij de renovatie van vochtige kelders. De muren en meestal ook de vloer van de kelder worden bij een kelderbekuiping voorzien van een waterdichte cementeringslaag waardoor het grondwater niet langer kan doordringen.

We gebruiken een kleine Citypomp die weinig plaats inneemt om je kelder te voorzien van een waterdichte laag in beton.

Kelder waterdicht maken

Waarom een goed geventileerde kelder essentieel is

Vochtproblemen en schimmels kunnen ook te wijten zijn aan slechte of gebrekkige ventilatie in de kelder. Grondwater kan insijpelen in de wanden of de vloer van de ruimte. Het is dus geen overbodige luxe om in overweging te nemen je kelder te ventileren. Dat kan al met ventilatieroosters (minstens twee), of je kan investeren in een ventilatiesysteem. Schimmels zullen op die manier snel verdwijnen.

Hoeveel kost het om een gemiddelde kelder waterdicht te maken?

Het kostenplaatje van een waterbestendige kelder is erg moeilijk te voorspellen. Er zijn een aantal factoren waar we rekening mee houden om de kostprijs te berekenen:

 • Hoe ernstig is het vochtprobleem? Is de volledige kelder aangetast of slechts een deel van de kelder?

 • Hoe zit het met de staat van je huidige kelder? Zijn de keldermuren en (betonnen) keldervloer nog intact?

 • Welke techniek is het meest geschikt om de bestaande kelder waterbestendig te maken?

 • Hoe groot is je kelder? Hoe groter de oppervlakte, hoe duurder.

Er is wel wat kennis vereist om een kelder aan te pakken. We raden aan om een professional in te schakelen om deze werken tot een goed einde te brengen.

Betonwerken SMP is jouw redder in nood voor een waterdichte kelder

Uiteraard doen we er alles aan om jouw kelder waterdicht te maken langs de binnenkant. Als je vertrouwt op de vakmannen van Betonwerken SMP kan je vaarwel zeggen aan lekkages, vochtige muren en muffe geurtjes. Wij maken van jouw kelder een aangename, gezonde en veilige plek. Dankzij onze jarenlange ervaring kent kelders waterdicht maken geen geheimen voor ons. Wij zijn alvast enthousiast om jouw woning te voorzien van een waterbestendige kelder. Jij ook?

Wil je meer informatie of heb je interesse in een gratis offerte? Neem dan gerust contact met ons op.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs