Kelderdichting antwerpen

Kelderdichting Antwerpen: vaarwel vochtige kelder

Wil jij definitief komaf maken met vochtproblemen in jouw kelder? Wil jij jouw kelder renoveren tot een extra ruimte? BetonwerkenSMP is dé specialist in kelderrenovaties en kelderdichting in Antwerpen.

Waarom is kelderdichting van essentieel belang?

kelderdichting 2

Een kelder is vaak een vergeten ruimte, die niet als ‘belangrijk’ wordt gezien. Toch vormt een kelder samen met de funderingen de basis van je woning. Als het grondwater stijgt (bij hevige regenval), is het mogelijk dat water in je kelder stroomt. 

Op die manier kunnen de muren aangetast worden, ontstaat er vocht in huis, komen er wel eens schimmels piepen. Ook een muffe geur is onvermijdelijk. Het is beter om ernstige vochtproblemen te voorkomen, dus! 

Heb je interesse in kelderdichting Antwerpen? Neem dan zeker contact op met Betonwerken SMP. We zoeken samen de gepaste oplossing voor jouw probleem. Je kan ook een gratis offerte op maat aanvragen! 

Hoe ontstaan vochtproblemen in de kelder? 

Grondvocht

Als water toch via de keldervloer of keldermuren naar binnensijpelt, is het belangrijk om goed op te passen voor (ondergronds) vocht. De gevoeligste plaats voor vocht is de kimnaad in de kelder, ofwel de plaats waar de muren samenkomen met de vloer. Als zo’n gevoelig plekje niet aangepakt wordt, kan ook de benedenverdieping in jouw huis optrekkend vocht vertonen. 

Ben je toch te laat? Dan is het belangrijk om meteen in actie te schieten en een vakman in te schakelen voor kelderdichting Antwerpen. Vocht kan schimmelvorming veroorzaken en dat is héél ongezond voor je woning en voor jezelf. Een muffe geur is dan sterk aanwezig in huis én ook het pleisterwerk kan afbrokkelen. Bovendien kunnen mensen met gevoelige luchtwegen last krijgen van benauwdheid, hoofdpijn en een hoest. Voor je gezondheid is het dus ook geen goede zaak.

Lekkages

Er lopen verschillende nutsvoorzieningen en buizen doorheen de kelder. Na een vorstperiode, is het perfect mogelijk dat die een lek vertonen. Het is niet verrassend dat een lek ook een vochtprobleem kan veroorzaken. Kelderdichting in Antwerpen is de oplossing!

Slecht ventilatiesysteem

De luchtvochtigheid in kelders is vaak hoog, omdat er niet voldoende geventileerd wordt. Er ontstaat condens, maar ook schimmel en muffe geurtjes kunnen snel tevoorschijn komen. 

Het is belangrijk om te investeren in een natuurlijke ventilatie in de vorm van een rooster, of een mechanisch ventilatiesysteem.

Hoe kunnen we jouw kelder dichten?

We denken vakkundig na over de samenstelling van ons beton, zodat je meteen zeker bent dat beton geen water doorlaat. ‘Gewoon’ beton is pas waterdicht vanaf 30 cm dikte. We gieten jouw betonnen vloer, met zekerheid op waterdichtheid. Een mooi voorbeeld van kelderdichting! 

Geen nieuwe vloer, maar toch je kelder dichten? Dan kan je kiezen voor kelderbekuiping. De keldervloer en -wanden worden gecementeerd met een soort waterdichte pasta. Zo is je kelder zonder hele grote werken ook bestand tegen water. Deze werkwijze vraagt iets meer geduld, omdat er in verschillende fases te werk wordt gegaan. 

Het waterdicht maken van een kelder is geen gemakkelijke klus. Daarom vertrouw je het best op de vakmannen van Betonwerken SMP. Wij gaan samen voor een permanente oplossing, en geen tijdelijke oplossing! Interesse? Contacteer ons dan vrijblijvend voor kelderdichting Antwerpen.

Bij hoge waterdruk

Als jouw muren doordrongen zijn van vocht, zal je verdere stappen moeten ondernemen. Neem dan contact op met een vakman gespecialiseerd in kelderdrainagesystemen voor de juiste behandelmethode. 

Maak van je kelder een extra leefruimte

Is de kelderdichting goed uitgevoerd? Dan kan je nadenken over hoe je de ruimte zal benutten. Ga je voor een extra leefruimte? Zorg dan voor goede isolatie, zodat het er ook in de wintermaanden aangenaam is om te vertoeven. Toch eerder een man cave? Denk dan goed na over je lichtbron, zodat de ruimte ook gezelligheid uitstraalt. Kies je om je kelder te benutten als opslagruimte voor etenswaren? Voorzie dan zeker ventilatie, zodat schimmels en vochtproblemen er weg blijven! 

Renovatiepremie

verbouwpremie Vlaamse overheid

Wist je dat je in bepaalde gevallen recht hebt op een renovatiepremie van de Vlaamse Overheid? Alle voorwaarden kan je nalezen in het artikel. Mooi meegenomen om je kelder waterdicht te maken, niet? 

Alle soorten kelderdichting op een rij

Kelderbekuiping

Traditionele kelderdichting wordt ook wel kelderbekuiping genoemd. Het waterdicht cementeren van de kelder is het uitgangspunt voor die methode.

Eerst en vooral worden de muren van de vochtige kelder afgekapt om vast te kunnen stellen waar het grondwater door de muren sijpelt. Daarna worden die ‘lekken’ opgevuld met een soort waterdichte pasta. Het proces om de kelder vochtvrij te maken verloopt in verschillende fases en is uitermate geschikt om doorslaand vocht aan te pakken. 

kelderbekuiping lagen

Kelderdrainage

Is de ondergrondse waterdruk te groot? Dan kan je via kelderdrainage het teveel aan water op een doeltreffende manier afvoeren. Zo maak je komaf met stilstaand water op jouw vloer. Bovendien is deze optie net wat goedkoper dan een kelderbekuiping. 

kelderdrainage 2

Injectie van de keldermuren

Situeert het vochtprobleem zich aan de wanden van de kelder? Dan kan je kiezen voor een injectie of inspuiting. Er worden dan gaten in de muur geboord (net boven het grondniveau) waarin een waterdicht mengsel wordt gespoten. De gel zet uit en voorkomt dat grondwater naar boven dringt en de muur verder aantast. Het resultaat is dus een waterafstotende muur.

kelderinjectie 3

De specialiteit van Betonwerken SMP

Betonwerken is vanzelfsprekend dé specialiteit van Betonwerken SMP. Is de keldervloer niet waterdicht? Dan wordt een nieuwe vloerplaat gegoten in beton. Zo verstevigen we ondergrondse constructies en bestendigen we de kwaliteit. Vaarwel natte kelder! 

Wist je dat beton pas waterdicht is vanaf 30 cm dikte? Wij denken vakkundig na over de samenstelling van ons beton en garanderen je dat jouw betonnen vloer meteen waterdicht is. Als wij een bezoekje hebben gebracht is een verdere behandeling van jouw beton niet meer nodig.

Prijs om een kelder te dichten

De prijs voor kelderdichting varieert en is afhankelijk van verschillende factoren. Zo dien je rekening te houden met: 

  • De gekozen methode: kelderbekuiping, kelderdrainage, injectie of een nieuwe betonnen keldervloer
  • De ernst van het vochtprobleem
  • De oppervlakte van de kelder
  • De bereikbaarheid van de kelder

Betonwerken SMP is dé firma die je zoekt voor kelderdichting Antwerpen!

Ben je op zoek naar de meest effectieve kelderdichting voor jouw vochtige kelder? Zoek niet langer! Betonwerken SMP is specialist in het waterdicht maken van kelders en kan een waterdichte betonvloer storten, zodat jij nog héél lang kan genieten van jouw kelder vrij van vochtproblemen. 

Dankzij onze jarenlange ervaring, hebben we een zeer efficiënte manier van werken. In heel Antwerpen staan wij paraat voor kelderdichting! Wij maken van jouw kelder een aangename, gezonde en veilige plek. We staan te popelen om aan de slag te gaan en jouw kelder pérfect te dichten. 

Interesse in kelderdichting Antwerpen? Neem zeker contact op met ons voor meer informatie over onze manier van werken. Ook vragen beantwoorden we met veel plezier! Wil jij graag een idee krijgen van de prijs van kelderdichting? Vraag dan een gratis offerte aan! 

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan