Kelderafdichting

Kelderafdichting van topkwaliteit door de experts van Betonwerken SMP

kelderdichting prijs 1

Een ondergelopen kelder is een ware nachtmerrie, want van natte spullen en ongewenste schimmel wordt echt niemand gelukkig. Hoe kan je de miserie van een natte kelder vermijden? Simpel: met een kelderrenovatie je kelder waterdicht laten maken door de gespecialiseerde vakmannen van Betonwerken SMP

Waarom zou je je kelder afdichten?

Er zijn verschillende redenen waarom je je kelder best waterdicht maakt.

Bescherm je gezondheid

Allereerst kan vocht in de kelder negatieve invloed hebben op de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan schimmelvorming omwille van het vocht en de negatieve gevolgen ervan voor het menselijk immuunsysteem. 

Bespaar geld

Het dichten van jouw kelder kan je ook als een investering zien. Bij een natte kelder ontstaat er namelijk tocht, waardoor er meer energie nodig is om jouw woning te verwarmen. Gezien de huidige trend van stijgende energieprijzen is een waterbestendige kelder een verstandige investering op lange termijn. 

Verhoog de waarde van je huis

Mocht je jouw woning ooit verkopen, is een waterdichte kelder vaak een meerwaarde voor potentiële kopers. . Daardoor verhoogt de waarde van jouw woning als je een waterdichte kelder hebt. Een win-win dus! 

Voorkom vocht

Bovendien wil je jouw spullen niet in vochtige omstandigheden bewaren. Zo raken kartonnen dozen van etenswaren en andere producten snel doorweekt, wordt elektronica beschadigd en gaat ijzer roesten door overmatig vocht in combinatie met onvoldoende ventilatie. Een betonnen kelder, die goed geventileerd is en waarbij de keldermuren waterdicht zijn is daarentegen een goede plek om allerlei gerief of voedingswaren te bewaren. 

Trouwens, een vochtvrije kelder zal ook minder ongedierte aantrekken. Spinnen, muizen en in extreme gevallen zelfs ratten zijn ongewenste bezoekers die vaak voor beschadiging van de in de kelder opgeslagen goederen zorgen. Je bent ze liever kwijt dan rijk. Dankzij een droge kelder met betonnen vloer en muren krijgt vocht geen kans en vermijd je dus heel wat materiële schade.

Vochtige kelder vermijden in nieuwbouw? Of wil je graag jouw bestaande kelder droog houden? Neem dan gerust contact met ons op of vraag je gratis offerte aan!

Hoe geraak je van een vochtige kelder af? 

Als Betonwerken SMP hebben wij ervaring met het zetten van nieuwe betonnen kelders en het renoveren van oude kelders. Daarbij hanteert ons team telkens persoonlijke aanpak. Dit wil zeggen dat we voor elk vochtprobleem een oplossing op maat zoeken. 

Zo hangt de techniek van kelderafdichting telkens af van het type probleem, de ernst van de situatie en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeuren. We kiezen telkens samen uit verschillende technieken om het vochtprobleem in jouw kelder aan te pakken. Hieronder vind je de klassieke methodes van kelderafdichting:

Kelderbekuiping

Traditionele kelderdichting wordt ook wel kelderbekuiping genoemd. Het waterdicht cementeren van de kelder is het uitgangspunt voor deze methode.

Dat begint met het afkappen van de muren van de vochtige kelder  om vast te kunnen stellen waar het grondwater door de muren naar binnen sijpelt. Daarna worden eventuele gaatjes of scheurtjes opgevuld met een waterdicht product. Het proces om de kelder vochtvrij te maken verloopt in verschillende fases en is uitermate geschikt om vocht aan te pakken.

Kelderdrainage

Is de ondergrondse waterdruk te groot? Dan kan je via kelderdrainage het teveel aan water op een doeltreffende manier afvoeren. Zo maak je komaf met stilstaand water op jouw vloer. Bovendien is deze optie iets goedkoper dan een kelderbekuiping. 

metalen trap kelder

Onze specialisaties

Betonwerken is vanzelfsprekend dé specialiteit van Betonwerken SMP. Is je keldervloer niet waterdicht? Dan kan er best een nieuwe nieuwe van beton vloerplaat gegoten worden. Zo verstevigen we ondergrondse constructies en bestendigen we de kwaliteit van jouw kelder.

Wist je dat beton pas waterdicht is vanaf 30 cm dikte? Wij denken vakkundig na over de samenstelling van ons beton en garanderen je dat jouw betonnen vloer meteen waterdicht is. Als wij een bezoekje hebben gebracht is een verdere behandeling van jouw beton dus niet meer nodig.

kelderdichting 2

Renovatiepremie

verbouwpremie Vlaamse overheid

Wist je dat je in bepaalde gevallen recht hebt op een renovatiepremie van de Vlaamse Overheid? Alle voorwaarden kan je nalezen in het artikel. Mooi meegenomen om je kelder waterdicht te maken, niet? 

Jouw kelder waterdicht maken? Betonwerken SMP klaart de klus voor je!

Ben je op zoek naar een specialist om jouw kelder af te dichten? Zoek niet langer: de experts van Betonwerken SMP hebben door hun jarenlange praktijkervaring een uitstekende reputatie binnen de regio Antwerpen. Laat je kelder afdichten en wees gerust, zelfs tijdens de meest hevige regenbuien: Betonwerken SMP zorgt ervoor dat jouw kelder in alle weersomstandigheden droog blijft. 

Benieuwd naar meer info? Neem dan gerust contact met ons op of vraag meteen een gratis offerte aan! 

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan