Kelder laten bouwen

Een kelder laten bouwen? Zoek niet verder

Een kelder laten bouwen is iets wat mensen vandaag de dag steeds meer doen. Het bezorgt je namelijk heel wat extra bewoonbare oppervlakte. Dit resulteert dan weer in een toename van de waarde van je woning. In dit artikel leggen we je uit hoe je het best aan de slag gaat met het bouwen van een kelder en waarom een betonnen kelder een uitstekende keuze is.

Kan je een nieuwe kelder laten bouwen onder een bestaande woning?

Kelder laten bouwen

Wanneer je reeds over een woning beschikt en toch extra bewoonbare oppervlakte wilt zonder een aanbouw te plaatsen, kan het bouwen van een kelder een ideale oplossing zijn. 

Er zijn heel wat mogelijkheden om een kelder onder een bestaande woning te bouwen. Dit kan in de tuin, onder de garage, onder de woning zelf… Neem voor meer informatie contact op met ons of vraag een gratis offerte aan.

Welk type kelder kan je laten bouwen?

Er zijn verschillende soorten kelders met elk hun voor- en nadelen. Hier lijsten we ze even kort voor je op. Voor meer gedetailleerde informatie kan je gerust op onze pagina over betonnen kelders kijken.

Betonwerken SMP staat met plezier in voor de bouw van jouw betonnen kelder. Vraag gerust een gratis offerte aan of neem contact met ons op.

Gemetselde kelder

Een gemetselde kelder is doorgaans de goedkoopste manier van kelderbouw. Er moeten achteraf echter wel nog heel wat kosten worden besteed vooraleer de kelder waterdicht gemaakt is. De kelderwanden zullen namelijk moeten worden voorzien van een waterkerende laag.

Wanneer er een hoog grondwaterpeil aanwezig is, zal er zelfs voor dubbele keldermuren worden gekozen. Vaak moet dit dan nog gecombineerd worden met een pompsysteem om de kelder te allen tijde droog te houden.

Kelder laten bouwen

Betonnen kelder

Een betonnen kelder is duurder in aankoop, maar kan wel volledig volgens jouw wensen vervaardigd worden. Dit soort kelder wordt namelijk met een speciale bekisting meteen op de werf gegoten. Deze bekisting is altijd even duur, dus de prijs zal voordeliger worden naarmate je een grotere kelder wil. 

Daarnaast is de kelder - in tegenstelling tot gemetselde kelder - meteen waterdicht en vergt hij geen verdere, kostelijke behandeling. Een kelder in gewapend beton kan bovendien ook dienen als fundering voor de woning.

kelder laten bouwen

Prefab kelder

Een prefab kelder wordt steeds in een fabriek gemaakt vooraleer hij naar de werf getransporteerd wordt. Deze kelders zijn een stuk goedkoper in vergelijking met kelders in gewapend beton. Wegens logistieke redenen gaat het bij prefab vaak over een kleine kelder.

Ze zijn ook iets minder resistent tegen wateroverlast en moeten dus zeker boven de begane grond uitkomen. Als dat geen probleem voor je is kan je echter voor een voordelige prijs een gebruiksklare kelder hebben.

Heb je een vergunning nodig om een kelder te bouwen?

Wanneer je beslist om een kelder te laten bouwen zal je altijd een omgevingsvergunning nodig hebben. Om die te verkrijgen zal je de juiste berekeningen moeten voorleggen, die enkel door een erkende aannemer kunnen worden gemaakt. Doe daarom steeds een beroep op een ervaren expert zoals Betonwerken SMP.

Betonwerken SMP staat je bij voor je kelder!

Betonwerken SMP bestaat uit een team van zeer ervaren en gedreven vakmensen. We staan bekend voor onze gepersonaliseerde aanpak bij ieder project. Je kan daarbij ook steeds rekenen op het beste advies. Op die manier halen we het beste uit je ideeën, in aanvulling met onze expertise. We behandelen ieder project met de grootste zorg en verlaten de werf pas als je echt tevreden bent.

Heb je interesse in een gratis offerte? Wens je wat meer informatie? Aarzel dan niet langer en neem meteen contact op met ons.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs