Betonvloeren Heist-op-den-Berg

  • Home
  • /
  • Betonvloeren Heist-op-den-Berg

Wie denkt aan een nieuwe vloer, denkt vaak aan tegels of parket. Maar een optie die vaak vergeten wordt, is de gepolierde betonvloer. Als je denkt dat beton saai en grijs is, dan heb je het mis. 

Er zijn verschillende soorten gepolierde betonvloeren om uit te kiezen en de afwerkingsmogelijkheden zijn eindeloos, meer hierover later. Bij een gepolierde betonvloer zullen we beton gieten over de grond, waardoor er een egale vloer ontstaat. 

Zit jij volop in verbouwingen en ben je op zoek naar een specialist in betonvloeren in Heist-op-den-Berg? Zoek niet verder, want Betonwerken SMP biedt een snelle en professionele service op maat.

Vier voordelen gepolierde betonvloeren 

Veel mensen kiezen voor parket of tegels voor de mooie uitstraling. Maar aan die soorten vloeren zijn ook wel veel nadelen verbonden. Ze moeten goed onderhouden worden, zijn vaak duur en de plaatsing is een heel karwei. Gepolierde beton heeft daarentegen enkele heel aantrekkelijke voordelen

1. Onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot parket en tegels, zijn betonvloeren heel onderhoudsvriendelijk. Gepolierde beton is namelijk egaal en glad, waardoor er minder vuilresten achterblijven

Ook bevat de vloer impregneermiddel, wat ervoor zorgt dat het bestand is tegen vocht en dit gaat het indringend vuil tegen. Af en toe eens dweilen, is genoeg om de gepolierde betonvloer schoon te houden. Bye bye tegels schrobben, hallo aan betonvloeren! 

Betonvloeren Heist-op-den-Berg 2

2. Budgetvriendelijk en duurzaam 

Daarnaast ligt de prijs voor een gepolierde beton ook veel lager, onder andere omdat het plaatsen ervan heel makkelijk en vlot verloopt. Er hoeft geen chape geplaatst te worden, waardoor je vloer er heel snel ligt. Dit is natuurlijk een voordeel als je zo snel mogelijk klaar wil zijn met de werken, maar ook voor je portemonnee.

Omdat de prijs van bouw of verbouwingen uiteraard al heel hoog ligt, is het kiezen voor een betonvloer toch al een extra manier om een beetje geld uit te sparen. In dit artikel vind je een prijsoverzicht en verdere informatie. Daarnaast is gepolierde beton ook nog eens heel duurzaam en gaat je vloer dus lang mee.  

3. Tijdloos

Door het tijdloze uitzicht van de betonvloer, zal je geen moeite hebben met het matchen van de rest van je interieur en zal je de vloer niet snel beu geraken. Zo zit je binnen een aantal jaar niet opnieuw in de renovatiewerken. 

4. Antislip

Nog een voordeel aan gepolierde betonnen vloeren is dat er geen slipgevaar is. Je kan kiezen voor een glanzende betonvloer, maar dit zal er niet voor zorgen dat de vloer glad wordt.

Enkel maar voordelen dus! Wil je graag een betonvloer laten plaatsen? Neem vrijblijvend contact met Betonwerken SMP op en dan helpen we je met plezier verder.

Soorten gepolierde betonvloeren 

Er zijn al heel veel voordelen aan gepolierde betonvloeren, maar daarnaast is er ook nog veel keuze in soorten betonvloeren. Hieronder sommen we op welke soorten betonvloeren er bestaan.

Gevlinderde betonvloer: sterk en egaal

Ten eerste is er de gevlinderde betonvloer. Dit is een sterk materiaal dat er een beetje ruw uitziet, maar wel egaal is. Het is perfect te combineren met vloerverwarming. 

Printbeton voor een natuurlijke uitstraling

Ten tweede is er het printbeton. Dit heeft een natuurlijke uitstraling omdat er een motief op geprint kan worden. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een stenen of houten motief.  Zo maak je gebruik van de voordelen van een betonvloer, terwijl je de uitstraling zelf kan kiezen dankzij deze speciale behandeling.

Betonstuc vloer: dun maar stevig

Daarnaast is er ook nog de betonstuc vloer. Het materiaal is vrij dun, maar heel stevig. Je kan hierbij kiezen voor verschillende kleuropties aan de hand van wat het beste past voor jouw interieur. Het creĆ«ert een stoer uiterlijk. 

Polybeton vloer

Als laatste is er nog de polybeton vloer. Hierbij kan het gepolierde beton aangepast worden in dikte en de plaatsing ervan gebeurt heel vlot. 

Weet je niet wat kiezen en kan je wat advies gebruiken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Of is het eerder omgekeerd en weet je al exact welke betonnen vloer je wilt? Vraag dan je gratis offerte aan bij betonwerken SMP.

Betonvoeren Heist-op-den-Berg 1

Personalisering van je gepolierde beton 

Heb je schrik dat het beton de uitstraling van je huis zal verpesten of niet goed samen zal gaan met je interieur? Dat is nergens voor nodig! Betonvloeren kunnen voorzien worden in alle soorten en maten. Je kan bijvoorbeeld een kleurstof kiezen om in de betonmassa te gieten die ervoor zal zorgen dat je vloer precies de kleur krijgt van jouw dromen. Je hebt veel inbreng bij de afwerking van je product.  

Ook kan je kiezen voor een meer glanzende of ruwe afwerking. Neem zeker contact met ons op om jouw voorkeuren en wensen te bespreken.

Waarom kiezen voor Betonwerken SMP voor betonvloeren te Antwerpen? 

Bij Betonwerken SMP zijn we gespecialiseerd in alles wat met beton te maken heeft. Een betonvloer plaatsen is voor ons dus kinderspel. Onze expertise gaat van beton storten en polieren tot de naadloze afwerking ervan. Met onze jarenlange ervaring hebben wij al heel veel klanten tevreden kunnen maken. 

Woon je in de buurt van Heist-op-den-Berg en wil je graag eens kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een gratis offerte aan. Hopelijk tot snel!

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs