Gepolierde betonvloer prijs

Gepolierde betonvloer prijs: waar moet je aan denken? 

Ben je bezig met de verbouwingen van je woning en wil je een mooie, nieuwe vloer? Dan is een gepolierde betonvloer door een optie die niet enkel stijlvol oogt en aangenaam aanvoelt, maar ook qua prijs goed meevalt. Wil je weten op welk budget je moet rekenen om beton te laten polieren bij Betonwerken SMP? Lees dan zeker verder!

Wat is een gepolierde betonvloer?

Betonnen vloeren zijn de laatste jaren erg aan een opmars bezig. Ze zijn niet enkel eenvoudig en relatief goedkoop om te plaatsen, ze ogen ook modern en creëren een aangename sfeer binnenin een ruimte. Betonnen vloeren hebben daarnaast een lange levensduur en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Er zijn verschillende soorten betonvloeren op de markt. Zo kan je gaan voor een massieve betonvloer, cementgebonden gietvloer, gepolijste betonvloer of een gepolierde betonvloer. Gepolierde betonvloeren worden vaak als een goede optie gezien, omdat ze enkele specifieke voordelen hebben. 

Zo heeft gepolierde beton een gladde en glanzende uitstraling. Daarnaast oogt het zacht en modern, is het zeer gemakkelijk te onderhouden en bovendien brandwerend.

Benieuwd naar hoe de prijs voor zo’n gepolierde betonvloer bepaald wordt en hoe wij bij Betonwerken SMP te werk gaan? Kom er in dit artikel meer over te weten! 

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een gepolierde betonvloer?

Gepolierde betonvloer prijs

Er zijn verschillende factoren die de prijs laten variëren. Jouw project is natuurlijk niet dat van een ander, waardoor er zeker overleg nodig is met een gespecialiseerde plaatser zoals Betonwerken SMP.  

We luisteren naar je wensen en houden rekening met je budget om zo de totale kostprijs zo laag mogelijk te houden en te voorkomen dat je teveel zou betalen. Hieronder lijsten we alvast enkele algemene factoren op die een invloed hebben op de prijs.

  • Locatie
  • Gewenste dikte
  • Verschillende kleuren
  • Oppervlakte:

De prijs per vierkante meter daalt naarmate je een groter oppervlak wil aanleggen. Bij kleine oppervlaktes is de bereikbaarheid voor machines niet ideaal, dus moet de plaatsing vaak met de hand gebeuren.

  • Moeilijkheid van de klus:

De kost van polieren van vloeren zal hoger zijn wanneer er er in meer ingewikkelde ruimtes (met veel hoeken en randen bijvoorbeeld) moet gewerkt worden. Dit neemt namelijk meer tijd in beslag. Extra verdiepingen en niveauverschillen kunnen de prijs ook omhoog drijven.

Zijn er onderhoudskosten?

Een betonnen vloer polieren doe je beter niet zelf als je niet gespecialiseerd bent. Voor deze klus moet je echt beroep doen op experten zoals Betonwerken SMP. Je wil namelijk zeker zijn van een correcte uitvoering, een mooie afwerking en een ongeëvenaarde kwaliteit, zodat de vloer je hele leven meegaat.

De kosten die je wint bij een doe-het-zelf oplossing zullen nooit opwegen tegen de reparaties of herstellingen die moeten gebeuren wanneer je dan toch een fout zou maken. Betonwerken SMP werkt met verschillende vakmannen en kan je een waaier aan voordelen bieden:

  • Altijd het beste advies:

Met onze uitgebreide ervaring kunnen we je steeds naar de meest geschikte oplossing sturen, ongeacht welke situatie het project met zich meebrengt.

  • Uitmuntend resultaat en hoge kwaliteit:

We beschikken over alle benodigdheden van machinerie tot know-how om jouw project succesvol te laten verlopen.

  • Succes gegarandeerd:

Wij staan garant voor de hoogste kwaliteit waardoor je steeds op ons kan terugvallen indien nodig.

  • Snellere uitvoering en minder last voor jou:

Je kan op ons rekenen en je hoeft zelf geen handen uit de mouwen te steken.

Ben je al overtuigd om je professionele betonvloer door ons te laten plaatsen? Zoek niet langer en contacteer ons. We helpen je graag en geven je vrijblijvend prijsvoorstellen naargelang jouw wensen. 

Hoe gaat Betonwerken SMP aan de slag met beton polieren?

Onze experts houden zich strikt aan een grondig stappenplan om een goed resultaat te garanderen. Hier leggen we het even voor je uit.

1. Voorbereidingsfase:

Wanneer je een betonvloer aanlegt moet je op heel wat zaken letten. Bij Betonwerken SMP nemen we de voorbereiding zeer serieus. Deze is namelijk cruciaal om bijkomende kosten te voorkomen en een mooi eindresultaat te bekomen. 

We zorgen altijd voor een stabiele ondergrond met zo weinig mogelijk oneffenheden. In deze fase voorzien we ook waterdichte film tegen vocht en de wapening. We zorgen er voor dat we de geschikte wapening gebruiken voor je vloer. Dit hangt namelijk af van de gewenste dikte en functie van de vloer. Neem gerust contact met ons op voor het beste advies.

2. Gieten van de betonvloer:

Wij staan zelf in voor het storten van het beton op de gewenste plaats. Dankzij onze eigen Citypomp kunnen wij op iedere plaats de volledige betonmassa storten. Na het storten zorgen we er ook voor dat het vloeroppervlak van de betonvloer zo egaal mogelijk is.

3. Polieren van beton:

Wanneer de gegoten betonvloer beloopbaar is gaan we over tot het polieren van de betonvloer. We verwijderen eerst het overtollige water, daarna beginnen we met het voordraaien. Er worden kwartskorrels gebruikt, die zodanig worden ingewreven dat het perfect vermengd is met het cement. 

Indien je liever hebt dat we niet met kwarts werken, kunnen wij bij jouw nieuwe betonvloer ook kleurstof gebruiken om de gewenste afwerking te bereiken. We zorgen er dan voor dat de betonsamenstelling aangepast wordt met een hoger cementgehalte zodat de slijtvaste laag aan onze eisen voldoet. 

Hierna is het een kwestie van jouw wensen, want er zijn namelijk verschillende afwerkingsgraden mogelijk die variëren naargelang de plaats waar de vloer moet komen. Zo is glad gepolierd beton bijvoorbeeld een stuk gladder dan half gepolierd beton. Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden hieromtrent te bespreken. 

Waar de machine niet kan komen zorgen onze vakmannen er voor dat de betonvloer met de hand afgewerkt worden. Zo ben je zeker van een mooie vloer tot in het kleinste hoekje.

Betonwerken SMP is jouw partner om beton te laten polieren

Bij Betonwerken SMP kan je naast het polieren en polijsten van jouw betonvloer ook terecht voor alle toepassingen die met betonwerken te maken hebben, maar ook voor fundering of kelderrenovatie

Onze verschillende vakmannen voeren werken uit met de beste precisie en zorg. Hierdoor kan je steeds rekenen op het beste resultaat, geschikt naar jouw persoonlijke wensen. We staan je ook steeds bij met het beste advies om er voor te zorgen dat jij het meeste uit je project haalt. 

Wens je een vrijblijvende offerte of wil je meer informatie? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen, we staan voor je klaar.

Contacteer ons

Ben je geïnteresseerd in een gratis offerte of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons en we zorgen samen voor je droomproject.