Gepolierde betonvloer buiten

Betonvloer afwerken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun beton te laten polieren en dat heeft zo zijn redenen. Het zijn niet alleen de esthetische factoren die hiervoor zorgen, want er zijn namelijk heel wat functionele voordelen die gepolierde beton (buiten) voor bijvoorbeeld je oprit of terras kan bieden. In dit artikel ontdek je waarom beton buiten laten polieren de beste keuze kan zijn voor je project. Betonwerken SMP helpt jou om de beste afwerking te verkrijgen. 

Gepolierd beton buiten: wat is er mogelijk

Er zijn heel wat mogelijkheden  voor gepolierd beton buitenshuis. Hieronder stellen wij enkele toepassingen voor. Heb je vragen of heb je een ander speciaal droomproject in gedachten dat je wenst te realiseren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Polybeton terras

Een gepolierd betonnen terras creëert een moderne en eenvoudige look en heeft daarnaast ook enkele voordelen. Zo kan er geen onkruid groeien op je terras en moet je je geen zorgen maken om eventuele vlekken. Een betonnen terras kan je immers gemakkelijk reinigen zodat je op elk moment van de dag van je buitenterras kunt genieten. Het beton is ook stofvrij. 

Een gepolierd beton terras is minder poreus dan een traditionele terrasvloer en is beter bestand tegen wisselende weersomstandigheden. Ook zijn er verschillende afwerkingsmogelijkheden die een prachtig terras kunnen creëren zoals jij het wil.

Betonnen oprit

Een oprit in gepolierd beton biedt een stevige ondergrond voor al je voertuigen. Je betonnen oprit kan zeker tegen een stootje: ze is bestand tegen wisselende weersomstandigheden.

Andere oppervlaktes

Daarnaast kun je voor andere buitenoppervlaktes ook overwegen om voor gepolierd beton te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen zwembad.

Gepolierde betonvloer buiten

Voordelen van een gepolierde betonvloer

Gepolierde beton heeft een gladde en glanzende toplaag, omdat een poliermachine de oppervlakte van de betonnen vloer glad maakt. Gepolierd beton kent enkele grote voordelen. Hieronder sommen we voor jou de belangrijkste op:

 1. Een gepolierde betonvloer zorgt voor energiezuinigheid:
  De glans van gepolierd beton ontstaat door het mechanisch dichten van de betonvloer. Deze mooie glans zorgt ervoor dat inkomend licht veel beter weerkaatst wordt, wat resulteert in een ruimte die beter verlicht is. Hierdoor heb je veel minder nood aan kunstmatige verlichting. Zeker nu de energiefactuur zo de lucht in schiet is dit een welkom voordeel.

 2. Onderhouden kan niet makkelijker zijn:
  Omdat gepolierd beton verdicht is, kan vuil haast niet in de vloer dringen. Hierdoor is het onderhoud van zo’n betonvloer zeer gemakkelijk en goedkoop. Je hebt namelijk slechts wat water en eender welk neutraal reinigingsmiddel nodig voor een goede reiniging.
  Daarnaast zijn er nog mogelijkheden om een extra coating aan te brengen waardoor het beton nog resistenter en glanzender wordt. Het zorgt er ook nog eens voor dat de glans langer behouden blijft. Daarom is een oprit of terras in gepolierd beton de beste optie. Neem contact met ons op voor informatie over alle mogelijkheden.

 3. Geen slipgevaar:
  Ondanks de glans van gepolierde betonvloeren is er geen slipgevaar. Door de slijtvaste toplaag zal dit in de toekomst ook nooit een gevaar zijn, want de vloer wordt niet glad. 
 4. Een goede zaak voor het milieu:
  Beton laten polieren is een goede daad voor het milieu. Tegenwoordig kan beton namelijk gemaakt worden van gerecycleerd materiaal. Daarnaast gaat een gepolierde betonvloer je hele leven mee. Dit zorgt allemaal voor een zeer grote duurzaamheid. 

Hoe gaat Betonwerken SMP aan de slag met beton polieren?

Onze experts houden zich strikt aan een grondig stappenplan om een goed resultaat te garanderen. Hier leggen we het even voor je uit.

Voorbereidingsfase:

Wanneer je een betonvloer aanlegt, moet je op heel wat zaken letten. Bij Betonwerken SMP nemen we de voorbereiding zeer serieus. Deze is namelijk cruciaal om bijkomende kosten te voorkomen en een mooi eindresultaat te bekomen. 

We zorgen altijd voor een stabiele ondergrond met zo weinig mogelijk oneffenheden. In deze fase voorzien we ook waterdichte film tegen vocht en de wapening. We zorgen er voor dat we de geschikte wapening gebruiken voor je vloer. Dit hangt namelijk af van de gewenste dikte en functie van de vloer. Neem gerust contact met ons op voor het beste advies.

Gieten van de betonvloer:

Wij staan zelf in voor het storten van het beton op de gewenste plaats. Dankzij onze eigen Citypomp kunnen wij op iedere plaats de volledige betonmassa storten. Na het storten zorgen we er ook voor dat het vloeroppervlak van de betonvloer zo egaal mogelijk is.

Polieren van beton:

Wanneer de vloer beloopbaar is gaan we over tot het polieren van de betonvloer. We verwijderen eerst het overtollige water, daarna beginnen we met het voordraaien. Er worden kwartskorrels gebruikt, die zodanig worden ingewreven dat het perfect vermengd is met het cement. 

Indien je liever hebt dat we niet met kwarts werken, kunnen wij ook kleurstof gebruiken om de gewenste afwerking te bereiken. We zorgen er dan voor dat de betonsamenstelling aangepast wordt met een hoger cementgehalte zodat de slijtvaste laag aan onze eisen voldoet. 

Hierna is het een kwestie van jouw wensen, want er zijn namelijk verschillende afwerkingsgraden mogelijk die variëren naargelang de plaats waar de vloer moet komen. Zo is glad gepolierd beton bijvoorbeeld een stuk gladder dan half gepolierd beton. Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden hieromtrent te bespreken.

Waar de machine niet kan komen zorgen onze vakmannen er voor dat de vloeren met de hand afgewerkt worden. Zo ben je zeker van een mooie vloer tot in het kleinste hoekje.

Betonwerken SMP is jouw partner om beton te laten polieren

Een betonvloer buiten kent dus grote voordelen. Het is wel belangrijk steeds samen te werken met een specialist voor al je betonwerken om het beste resultaat te bekomen en een betonvloer te creëren die zo lang mogelijk meegaat.

Bij Betonwerken SMP kan je naast het polieren van betonvloeren ook terecht voor alle toepassingen die met betonwerken te maken hebben. Onze vakmannen voeren werken uit met de beste precisie en zorg en zorgen steeds voor een naadloze afwerking. Hierdoor kan je steeds rekenen op het beste resultaat, geschikt voor jouw persoonlijke wensen. 

Coating betonvloer

We staan je ook steeds bij met het beste advies om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit je project haalt.

Wens je een vrijblijvende offerte of wil je meer informatie? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen, we staan voor je klaar.