Betonvloer buiten prijs

Bespaar geld op je betonvloer buiten: 13 tips voor een voordelige aankoop

Als je van plan bent om een betonvloer buiten te laten plaatsen, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de prijzen en de mogelijkheden. Een betonvloer kan namelijk behoorlijk prijzig zijn, zeker als je niet goed weet waar je op moet letten. In deze tekst geeft Betonwerken SMP je daarom 13 handige tips waarmee je geld kunt besparen op je betonvloer buiten.

Tip 1: kies voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je wilt besparen op je nieuw aangelegde, gepolierde betonvloer vloer buiten, is het daarom belangrijk om tijd te investeren in de voorbereiding. Zorg ervoor dat de ondergrond goed is voorbereid, dat er geen obstakels zijn en dat de vloer goed uitgemeten is. Zo voorkom je onnodige kosten en fouten.

Tip 2: ga voor een standaard betonvloer

Een standaard vloer van gepolierd beton is vaak goedkoper dan een op maat gemaakte betonvloer. Kies daarom voor een standaard variant als dit mogelijk is. Dit scheelt in de kosten en je hebt nog steeds een mooie betonvloer buiten.

Tip 3: kies voor een lichtere kleur beton

Betonvloeren in een lichte kleur zijn vaak goedkoper dan in een donkere kleur of in verschillende kleuren. Dit heeft te maken met het feit dat er minder pigment nodig is voor een lichte kleur. Bovendien absorbeertis een lichte kleur beton buiten ook nog eens minder warmte dan een donkere kleur, waardoor het minder snel heet wordt.

Tip 4: ga voor een dunne betonvloer

Een dunne betonvloer is vaak goedkoper dan een dikke variant. Kies daarom voor een dunne betonvloer als dit mogelijk is. Een dunne betonvloer is echter wel minder sterk dan een dikke variant en zal ook meer gladheid vertonen, houd hier rekening mee.

Tip 5: vergelijk offertes van verschillende aanbieders

Als je wilt besparen op je betonvloer buiten, is het verstandig om offertes van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden. Ontvang vrijblijvend vandaag nog een gratis offerte

Tip 6: laat je betonvloer buiten in de winter plaatsen

Als je je betonvloer buiten in de winter laat plaatsen, kan dit voordeliger zijn dan in de zomer. In de winterperiode is er namelijk minder vraag naar gepolierd beton, zijn de prijzen lager en ben je nog steeds verzekerd van een naadloze afwerking waardoor is er achteraf amper onderhoud nodig is.

Tip 7: doe-het-zelven

Als je handig bent, kun je ervoor kiezen om zelf de afwerking van je betonnen terras of betonnen oprit buiten te doen. Dit scheelt in de kosten en je hebt nog steeds een mooie vloer. Indien dit echter voor jou onbegonnen werk lijkt of bij twijfel raden wij ten zeerste aan om beroep te doen op professionele hulp.

Tip 8: kies voor een monoliet afgewerkte betonvloer

Een monoliet afgewerkte betonvloer is vaak goedkoper dan een betonnen vloer die achteraf nog behandeld moet worden. Bij een monoliet afgewerkte betonvloer wordt het beton direct na het storten gladgestreken en afgewerkt. Hierdoor is er geen extra behandeling meer nodig en bespaar je kosten op de afwerking.

Tip 9: kies voor een standaard afwerking

Een standaard afwerking is vaak goedkoper dan een speciale afwerking. Kies daarom voor een standaard afwerking als dit mogelijk is. Dit scheelt in de kosten en je hebt nog steeds een mooie vloer.

Tip 10: kies voor een lokale aanbieder

Als je kiest voor een lokale aanbieder, bespaar je vaak op transport- en voorrijkosten. Bovendien is het meestal ook makkelijker om afspraken te maken met een lokale aanbieder.

Tip 11: laat je betonvloer buiten in één keer storten

Als je je betonvloer in één keer laat storten, is dit vaak voordeliger dan in delen. Bij het storten van een betonvloer in delen moeten er namelijk extra werkzaamheden worden verricht om de verschillende delen goed op elkaar aan te laten sluiten.

Tip 12: kies voor een betonvloer buiten van goede kwaliteit

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor de goedkoopste optie, is het belangrijk om te kiezen voor een betonvloer van goede kwaliteit. Een betonvloer van goede kwaliteit gaat namelijk langer mee waardoor je onnodige kosten in de toekomst kan voorkomen.

Tip 13: bespreek de mogelijkheden met een vakman

Als je wilt besparen op je betonvloer buiten, is het verstandig om de mogelijkheden te bespreken met een specialist. Meerdere vakmannen kunnen je adviseren over de beste opties voor jouw situatie en kunnen je helpen om de prijs per vierkante meter zo laag mogelijk te houden.

Wat te onthouden

Een betonvloer buiten kan behoorlijk prijzig zijn, maar met de juiste tips kun je geld besparen op de prijs. Kies voor een goede voorbereiding, vergelijk offertes, laat je betonvloer buiten in de winter plaatsen en bespreek de mogelijkheden met een specialist. Kies daarbij altijd voor gepolierd beton van goede kwaliteit om onnodige kosten in de toekomst te voorkomen. Met deze tips heb je hopelijk een beter beeld gekregen van de mogelijkheden en kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw betonvloer buiten.

Wil jij ook geld besparen op je betonvloer buiten? Ga dan aan de slag met deze 13 tips en maak een weloverwogen keuze voor jouw betonvloer buiten. Vergeet niet om de mogelijkheden te bespreken met een specialist en te kiezen voor gepolierd beton van goede kwaliteit. Zo geniet je niet alleen van een mooie vloer, maar bespaar je ook nog eens op de kosten. Vergeet zeker niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier.

Betonwerken SMP: de beste vakman voor jouw betonvloer!

We begrijpen dat het kiezen van de juiste betonvloer een belangrijke beslissing is en we helpen je graag bij elke stap van het proces. Onze ervaren professionals staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en jouw visie werkelijkheid te maken.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw project. Onze deskundige medewerkers zullen jouw projectgegevens bespreken en je voorzien van een op maat gemaakte offerte die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Bij Betonwerken SMP zijn we trots op onze hoogwaardige gepolierde betonvloeren en we kijken ernaar uit om jou te helpen bij het realiseren van de betonvloer van jouw dromen!

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs