Polybeton impregneren

Impregneren van polybeton: Betonwerken SMP helpt je graag verder!

polybeton-impregneren-1

Een nieuw aangelegde polybeton vloer oogt zeer modern en professioneel. Hoewel een betonvloer uiterst duurzaam is, is het toch opletten geblazen. Je betonvloer beschermen en onderhouden is essentieel als je de strakke, moderne look van je gepolierde betonvloer wenst te houden. 

Betonwerken SMP geeft je in dit artikel de beste methodes om polybeton te impregneren en legt uit waarom het zo belangrijk is.

Polybeton impregneren: wat houdt dat in?

Een betonnen vloer impregneren houdt in dat er een vloeibaar impregneermiddel op de vloer aangebracht wordt (geïmpregneerd) ter bescherming van de toplaag van het beton. Deze quasi onzichtbare laag zal in het beton trekken en zal zo bescherming bieden door vervuiling en slijtage tegen te gaan.

beton polijsten

Waarom gepolierde beton impregneren?

Je betonnen oppervlak laten impregneren is een van de beste methodes om je betonvloer jarenlang te beschermen tegen indringing van vocht en vuil. Als je ervoor kiest om een betonvloer te impregneren, dan brengt dat een aantal belangrijke voordelen met zich mee. 

Om te beginnen krijg je een mooie, glanzende laag op je vloer. Dankzij deze beschermende toplaag is het een stuk eenvoudiger om je vloer te onderhouden en is je betonvloer meteenook krasbestendig

Impregneermiddelen kunnen op verschillende manieren inwerken op betonvloeren, maar uiteindelijk hebben ze allemaal hetzelfde doel, namelijk: de poreusheid van het beton opheffen. Het voordeel van impregneren is dat het uitzicht van het beton niet of nauwelijks aangetast wordt. Het is in de regel ook goedkoper dan het zogenaamde ‘coaten’ van de vloer.

Jouw gepolierde beton jarenlang beschermen? Neem contact op met Betonwerken SMP of vraag je gratis offerte aan

Waarom je betonvloer impregneren?

Het laten aanleggen van polybeton is niet enkel een hygiënische, maar ook een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze. Om uw polybetonvloer na aanleg nog jarenlang in topconditie te houden, is het essentieel om deze vroegtijdig te beschermen en zo slijtage tegen te gaan.

beton impregneren 1

Vier voordelen van beton impregneren

Je betonvloer impregneren heeft wel degelijk véél voordelen. Hieronder lijsten we de vier belangrijkste voordelen even voor je op:

1. Je betonvloer ziet er verzorgd uit

Beton impregneermiddel aanbrengen zorgt ervoor dat je nieuwe vloer een mooie, frisse look behoudt. Bovendien houdt het ook onherroepelijk vlekken tegen. Een extra plus? Door beton impregneermiddel krijgt je vloer ook een mooie glans.

2. Je vloer gaat langer mee

Beton impregneren verhardt het oppervlak van je beton en verhoogt zo ook de levensduur ervan. Wil je lang een schone vloer behouden zonder rekening te moeten houden met allerlei tips en regeltjes? Dan is beton impregneren een slimme zet.

3. Kristallisatie voor een waterdichte vloer

Vanwege het chemisch proces dat het beton ondergaat tijdens impregnatie, wordt de toplaag harder en blijft die vrij van vocht en vlekken. Bovendien wordt je betonvloer zo ook makkelijker te onderhouden. De poriën in de vloer worden tijdens de impregnatie namelijk opgevuld met kristallen, waardoor het beton verandert in waterdicht materiaal.

4. Geen mos en algen meer op je beton

Aangezien beton impregneren ervoor zorgt dat de vloer vocht- en waterafstotend wordt, krijgen mos en algen niet langer de kans om jouw betonvloer te besmeuren met hun aanwezigheid.

Wil je jouw betonvloer beschermen tegen vocht, vlekken, mos en algen? Neem zeker contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

beton-impregneren-2

Alternatieven voor impregneren

Naast impregneren bestaan er nog andere mogelijkheden om je betonvloer te beschermen. We sommen ze hieronder voor jou op, zodat je zelf kan beslissen welke techniek jou het meeste aanspreekt.

Beschermen met natuurlijke olie

Een eerste alternatief om je betonnen vloer te beschermen is door je beton in te wrijven met een speciale lijnolie die je vloeren mee beschermt tegen vuil en vetvlekken. Bovendien kan je het beton ook schoonmaken met een mengeling van natuurlijke olie en zeep. 

Dat zorgt ervoor dat je betonvloer zowel gevoed als gereinigd wordt. Ten slotte zal de kleur van het beton ook donkerder worden en zal de vloer meer glanzen. Wat wil je nog meer?

Je betonvloer dichten met coating

Wanneer je betonvloer gecoat wordt, wordt er een extra laag bovenop het beton aangebracht. Het is dus het omgekeerde van impregnatie, waarbij het product in het beton dringt. 

Wel heeft coating hetzelfde resultaat als impregneren: de vloer dichten. Net als bij de bescherming met olie verandert een coating het uitzicht van je betonvloer. Je betonvloer impregneren zal daarentegen niet zorgen voor de verandering van de look and feel.

beton-impregneren-3

Betonvloeren zijn extra beschermd met Betonwerken SMP

Twijfel je om je beton zelf te impregneren? Laat het impregneren over aan onze expertise! Betonwerken SMP heeft reeds tientallen jaren ervaring en we zijn er ondertussen in geslaagd een echte pionier te zijn in ons vakgebied. 

Heb je nog vragen of heb je interesse in een gratis offerte? Twijfel niet en contacteer ons vandaag nog!

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan