Gepolierde beton impregneren

Gepolierde beton impregneren doe je met Betonwerken SMP

gepolierde-beton-behandelen(1)

Een gepolierde betonvloer oogt erg stijlvol en geeft een moderne en eigentijdse look. Echter is beton van nature echter niet waterdicht en vraagt extra onderhoud om je nieuwe vloer te beschermen tegen vuil en vlekken, zodat je beton jarenlang in topconditie blijft. In dit artikel geeft Betonwerken SMP je alles wat je moet weten vooraleer je gepolierde betonvloer gaat impregneren

Wat is impregneren?

Eens je je betonvloer geplaatst hebt volgens de regels van de kunst, is het belangrijk om je gepolierde beton te beschermen. Zo zorg je ervoor dat je nieuwe betonvloer jarenlang in goede conditie blijft. 

Bij het beton impregneren wordt speciaal impregneermiddel (lithium-silicaat in waterige vorm) op de betonvloer aangebracht. Dit zal vervolgens in het beton trekken en er een chemische reactie veroorzaken (kristalvorming) met de andere structuurelementen van het beton. 

Deze chemische reactie zorgt ervoor dat de poriën van het beton zich volledig gaan sluiten. Zo kan je dus je beton op een snelle, efficiënte manier waterdicht maken. Dankzij deze nanotechnologie is je geïmpregneerd beton langdurig beschermd tegen vuil, vet en vocht.

Deze chemische veranderingen ontstaan in een periode van zes tot twaalf maanden. Het product dat op basis van silicaat is gemaakt, kan worden toegepast op zowel een nieuwe als oude betonvloer.

beton polijsten

Waarom gepolierde beton impregneren?

Je betonnen oppervlak laten impregneren is een van de beste methodes om je betonvloer jarenlang te beschermen tegen indringing van vocht en vuil. Als je ervoor kiest om een betonvloer te impregneren, dan brengt dat een aantal belangrijke voordelen met zich mee. 

Om te beginnen krijg je een mooie, glanzende laag op je vloer. Dankzij deze beschermende toplaag is het een stuk eenvoudiger om je vloer te onderhouden en is je betonvloer meteenook krasbestendig

Impregneermiddelen kunnen op verschillende manieren inwerken op betonvloeren, maar uiteindelijk hebben ze allemaal hetzelfde doel, namelijk: de poreusheid van het beton opheffen. Het voordeel van impregneren is dat het uitzicht van het beton niet of nauwelijks aangetast wordt. Het is in de regel ook goedkoper dan het zogenaamde ‘coaten’ van de vloer.

Jouw gepolierde beton jarenlang beschermen? Neem contact op met Betonwerken SMP of vraag je gratis offerte aan

beton impregneren 1

Prijs impregnatie

Algemeen bedraagt de prijs van beton laten impregneren rond de zeven à acht euro per vierkante meter. Echter raden wij aan om een gratis offerte aan te vragen zodat onze vakman weet wat jouw wensen zijn en hoe je situatie thuis is. Zo kunnen we tot een eerlijke prijs komen. 

Alternatieven om je betonvloer te beschermen

Naast beton impregneren zijn er nog andere mogelijkheden om je betonvloer te beschermen.

Betonvloer beschermen met natuurlijke olie

Door je betonvloer in te wrijven met een speciale lijnolie wordt deze extra beschermd tegen vuil, vet en andere vlekken. Ook het schoonmaken van je vloer kan je simpelweg doen met een mengeling van zeep en natuurlijke olie.

Deze methodes zullen de betonvloer niet enkel reinigen, maar ook voeden. Het nadeel bij deze techniek is wel dat het uitzicht van je betonvloer zal veranderen: je vloer zal meer gaan glanzen en de kleur zal donkerder worden.

beton-impregneren-2

Beton coaten

Coating is een ander uitstekend alternatief om je betonvloer te beschermen. Coating houdt in dat er een extra laag bovenop het oppervlak van de huidige vloer wordt gebracht. Bij het impregneren daarentegen dringt het impregneermiddel in het beton. 

Normaalgezien is deze coating een laag van kunsthars en heeft het wel degelijk dezelfde werking als impregneren. Eens je vloer gecoat is, zal deze ook waterdicht zijn en beschermd zijn tegen vlekken. Het nadeel bij deze techniek is wel dat het ook het uitzicht van je betonnen vloer kan veranderen en het is relatief duur in vergelijking met impregneren.

beton-impregneren-3

Vakmanschap verzekerd bij Betonwerken SMP

Twijfel je om je beton zelf te impregneren? Laat het impregneren over aan onze expertise! Betonwerken SMP heeft reeds tientallen jaren ervaring en we zijn er ondertussen in geslaagd een echte pionier te zijn in ons vakgebied. 

Heb je nog vragen of heb je interesse in een gratis offerte? Twijfel niet en contacteer ons vandaag nog!

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan