Kelder renovatie prijs

Kelder renovatie: prijs, werkwijze & voordelen

kelder-renovatie-prijs-1

Dateert jouw kelder ondertussen al van de jaren stillekes en is hij aan vernieuwing toe? Dan is het tijd om je oude kelder te renoveren! Onze vakmannen klaren deze klus met plezier voor jou. Betonwerken SMP heeft jarenlange praktijkervaring zowel in het bouwen van nieuwe kelders als in kelderrenovatie: we staan in voor efficiënte en kwalitatieve renovatiewerken!

Wat houdt renovatie van de gemiddelde kelder in?

Voor elk project heb je een goed doordacht plan nodig. Natuurlijk zit elke kelder anders in elkaar en houden we rekening met de specifieke wensen van de eigenaar, maar onze zorgvuldige aanpak kent in de meeste situaties hetzelfde algemene traject: 

Analyse van de huidige staat jouw kelder

Allereerst bekijken we samen met jou de staat van je kelder. Is er al een betonnen vloer aangelegd? Is er waterschade aanwezig? Moet de kelder waterdicht worden gemaakt? Samen met jou zoeken we dé betonoplossing op maat. Hiervoor moet je je kelder laten inspecteren: zo komen we gratis op plaatsbezoek om de juiste inschattingen te maken.

Renovatie van jouw kelder

Het fundament van jouw kelder is enorm belangrijk in het kader van een volledige renovatie. Als Betonwerken SMP verzorgen de basis van jouw kelder tot in de puntjes. We zorgen voor een stevige vloer en leggen daartoe de focus vooral op waterdichtheid. 

Een nieuwe betonnen keldervloer storten in jouw kelderruimte is ook perfect mogelijk. We stellen het beton ook zo samen dat vocht niet kan binnendringen. Zo voorkom je niet alleen hardnekkige lekkages, maar verminder je ook de kans op scheurtjes en gaatjes in het beton. 

Denk ook goed na over isolatiemateriaal. Wil je de vloer, het plafond of de muren graag (opnieuw) isoleren? Dat is zéker een aanrader, want op die manier hou je warmte in de kelder langer vast. Hierdoor zal je een aangename temperatuur in de kelder behouden en kan je jouw kelder inrichten als een extra leefruimte of bijvoorbeeld een speelkamer. Indien je dus graag op regelmatige basis zou vertoeven in je kelder is dat geen overbodige luxe. 

kelderdichting 2

Hoe wordt de prijs van kelderrenovatie berekend?

Iedere kelder is natuurlijk anders. De kosten voor renovatiewerken variëren dan ook in verschillende omstandigheden. We lijsten even op met welke factoren er sowieso rekening wordt gehouden bij het bepalen van de prijs van de kelderrenovatie: 

Huidige staat van de kelder 

Bevindt jouw kelder zich in slechte staat, dan zal er natuurlijk meer aan gewerkt moeten worden. Is er waterschade aanwezig, dan is jouw kelder dichten in dit geval onvermijdelijk. Onder meer kijken we naar het bouwjaar van de kelder. Oude keldermuren en/of keldervloeren zijn vaak niet meer zo stevig. In dit geval is het aangeraden om je kelder volledig te renoveren en te investeren in een nieuwe basis.

Dit is natuurlijk een hele onderneming en brengt aanzienlijke kosten met zich mee, maar zo bescherm je de fundamenten van je woning. De grondige renovatie van de kelder zal er ook voor zorgen dat jouw woning automatisch in waarde stijgt. 

Grootte van de kelder 

De grootte van je kelder heeft uiteraard ook zijn weerslag op de prijs. Hoe groter de oppervlakte, hoe duurder. Ook de bereikbaarheid is van belang. Als er extra middelen ingezet moeten worden, zal dat ook een invloed hebben op de prijs. 

De gekozen methode en de nodige maatregelen 

Afhankelijk van de noden van jouw woning bepalen we welke techniek het meest geschikt is om je bestaande kelder te renoveren. De materialen die nodig zijn om jouw kelder volledig te renoveren verschillen dan ook per werkwijze. 

Omdat er verschillende oplossingen mogelijk zijn, is het moeilijk om de exacte kosten van de kelderrenovatie vast te stellen zonder eerst de grondige analyse van het probleem te hebben uitgevoerd. 

Wist je dat je in bepaalde gevallen recht hebt op een renovatiepremie van de Vlaamse Overheid? Alle voorwaarden kan je nalezen in het artikel. Mooi meegenomen om je kelder waterdicht te maken, niet? 

Betonwerken SMP: dé specialist in kelderrenovaties 

Betonwerken SMP renoveert met plezier jouw kelder. Dankzij onze jarenlange praktijkervaring hebben we een uitstekende reputatie in de regio Antwerpen. De tevredenheid van onze klanten is onze nummer 1 prioriteit. Benieuwd naar meer info over onze diensten? Vraag gerust een gratis offerte aan of neem contact met ons op.

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan