Fundering tuinhuis prijs

Fundering tuinhuis: prijs

Hoe groot of hoe klein je bouwproject ook is, elke constructie begint met een fundering. Toch komt er heel wat kijken bij de benodigde fundering. Hoe kan je de kosten van je geplande tuinschuur zo laag mogelijk houden? Betonwerken SMP beantwoordt al je vragen. Lees snel verder voor onze gouden tip!

Waarom is een goede fundering zo belangrijk?

Een fundering ondersteunt de dragende muren van het bouwwerk. Dat wil zeggen dat al het gewicht van de constructie en de daarop uitgeoefende krachten via de fundamenten overgedragen worden op een draagkrachtige grond.

Vermijd ellende

Met een stevige en goed geplaatste fundering voor je tuinhuis vermijd je toekomstige ellende. Indien het  verkeerde type fundering werd toegepast of er een fout in de constructie zit, is de kans reëel dat je te maken krijgt met verzakking of scheeftrekking. Een goede fundering zorgt dus voor een veilig, sterk en duurzaam gebouw.  

fundering tuinhuis prijs 1

Soort funderingen:

Strookfundering

Een groter tuinhuis bouwen doe je het best met deze vorstbestendige fundering. Dit type fundering bespaart beton omdat het een dunnere vloer heeft. In deze soort fundering kruipt er wel meer tijd en moeite, aangezien het op vorstvrije diepte moet komen. Dit voorkomt dat het beton gaat schuiven.

Betonnen plaat of fundering plaat

Bij een ondergrond met weinig draagkracht (een lage stabiliteit) en/of een lichte constructie kan je opteren voor een betonnen fundering plaat. In een uitgegraven put wordt er eerst een dikke laag grind gelegd om vervolgens met stortklaar beton opgevuld te worden. De grote hoeveelheid beton die men hiervoor nodig heeft, brengt wel wat extra kosten met zich mee.

Punt fundering

Constructies met een kleine oppervlakte hebben niet genoeg draagkracht. In zulke gevallen wordt er een paalfundering toegepast waarbij het gewicht verspreid wordt over verschillende punten. De palen leiden de draagkracht af naar dieper gelegen zandlagen, waardoor het wel stevig genoeg is.

Special case: paalfundering

Een variant op de hierboven vermelde techniek is de paalfundering. Daarmee wordt er verwezen naar een constructie die op betonnen palen staat. Dit kunnen ook houten palen zijn, maar die zijn vatbaarder voor schade. 

Wat beïnvloedt de prijs van een tuinhuis fundering?

Omdat er zoveel factoren een rol spelen in de prijsbepaling is het moeilijk om een  standaard prijs te geven voor een dergelijke fundering. Het zal grotendeels afhangen van welke techniek je wil toepassen en hoeveel beton ervoor nodig is. Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele grondwerken, de grootte en dikte van de fundering, de grootte van het tuinhuis, of er sanitaire voorzieningen aanwezig moeten zijn, etc.

Wil je het écht goedkoop houden? Dan kan je ook zelf de fundering leggen en een tuinhuis bouwen! Op die manier betaal je enkel de benodigdheden. Dit is echter niet altijd even makkelijk. Kies daarom voor een specialist zoals Betonwerken SMP.

tuinhuis-fundering-2

Kan ik zelf een afgewerkte fundering plaatsen?

Doe-het-zelf! In veel gevallen slaat dit op kleine klusjes, maar het is ook mogelijk om zelf een tuinhuis fundering te leggen. Een zak kant-en-klaar beton kan je makkelijk in de doe-het-zelfzaak kopen en beton mengen houdt op zich weinig in. Het is daarbij wel erg belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over de soort ondergrond, de soort fundering die nodig is en de stevigheid van de bekisting. Indien je fouten maakt, is de kans groot dat het slecht afloopt. Er is dus een groot risico dat je de parameters verkeerd inschat, met vochtproblemen en verzakking tot gevolg.

Daarnaast brengt dit klusje heel wat belemmeringen met zich mee. Je moet rekening houden met de droogtijd van het ruwe betonnen oppervlak en uiteraard het gewicht van gebruiksklaar beton. Aangezien een fundering van zo’n groot belang is, kan je misschien beter de hulp van een vakman inroepen.

Wat als je het betonwerk volledig aan een bouwbedrijf overlaat?

Er zijn veel zaken die fout kunnen lopen als je de fundering van je bouwwerk helemaal alleen wil doen. Wie een stevige fundering wil, haalt er beter een professioneel bouwbedrijf bij, zoals Betonwerken SMP. Deze vakmensen zijn op de hoogte van de respectievelijke voorschriften en correcte technieken. Wie dus zekerheid wil, kiest voor een ervaren vakman!

Neem snel contact met ons op!

Betonwerken SMP ondersteunt jouw bovenliggende constructie

Op de kennis en expertise van Betonwerken SMP kan je bouwen! Met 25 jaar ervaring onder de riem helpen we jou snel en professioneel verder met de geplande tuinschuur. En dat allemaal aan een scherpe prijs! Neem snel contact met ons open vraag je gratis offerte aan. 

Django Betonwerken SMP

Vraag een gratis offerte aan