Prijs betonnen kelder

Prijs van een betonnen kelder, hoe komt die tot stand?

Een betonnen kelder is in ieder scenario een aanwinst voor je woning. Je krijgt er namelijk veel polyvalente, bewoonbare oppervlakte bij, omdat de kelder gebruikt kan worden als leefruimte, ondergrondse parkeergarage, opbergruimte… Dat is zeer gunstig voor de waarde van je woning. Een kelder kan je op verschillende manieren bouwen die elk een andere kostprijs hebben. Hier lichten we even voor je toe hoe de prijs van betonnen kelders tot stand komt.

Ben je reeds geïnteresseerd in een gratis offerte? Neem dan meteen contact op met ons.

Gemetselde kelders: goedkoop maar niet beter

gemetselde kelder

Een gemetselde kelder is de meest goedkope manier om een kelder te bouwen. Het is echter ook het type waar het meeste werk bij komt kijken. Gemetselde kelders hebben bijvoorbeeld nog een bijkomende behandeling nodig om waterdicht te zijn. 

Dit type kelder zal altijd een bekuiping nodig hebben. Hoe drastisch de behandeling eruit ziet, hangt af van het grondwaterpeil. Als het grondwaterniveau laag is, zal een cementlaag gemengd met teer volstaan. Bij een hoge grondwaterstand of een lage ligging van de woning zal er ofwel een dubbele muur met een waterresistente laag of een waterwerende mortel voorzien moeten worden.. 

Wanneer het vochtprobleem zodanig ernstig is, zal men een aanvullende waterput met pompsysteem moeten installeren om de kelder droog te houden. De kosten van deze bijkomende werken kunnen zeer snel oplopen.

Gegoten betonnen kelder: een goede investering

Een kelder in gewapend beton is normaliter duurder in aankoop. De bijkomende kosten die je bij een gemetselde kelder hebt, zijn hier echter niet van toepassing. Een gegoten, betonnen kelder is namelijk waterdicht en heeft ook meteen mooie, gladde wanden.

Begin nooit zelf aan het storten van een betonnen kelder, doe hiervoor altijd een beroep op gespecialiseerde vakmannen zoals Betonwerken SMP. Een kelder in gewapend beton wordt onmiddellijk in een bekisting gegoten op de werf. De kost van de bekisting is hetzelfde ongeacht de grootte van de kelder. Voor een gegoten kelder wordt de prijsverhouding wel gunstiger naarmate de kelder groter is.

Er zijn twee keuzes voor de wapening van je kelder: wapeningsijzers of beton gemengd met staalvezels. Wapeningsijzers zijn goedkoper in aankoop, maar zullen meer manuren vergen bij het installeren. Beton met staalvezels is dan weer duurder in aankoop, maar gemakkelijker te plaatsen. De totale kostprijs van het gewapend beton zal hierdoor ongeveer hetzelfde blijven ongeacht het soort wapening.

standaard beton | betonwerken smp

Betonwerken SMP staat met plezier in voor de bouw van jouw betonnen kelder. Vraag gerust een gratis offerte aan of neem contact met ons op.

Prefab kelder: een goedkoper alternatief

Een prefab kelder wordt in een fabriek gemaakt om vervolgens getransporteerd te worden naar de werf. Zoals je op de foto kan zien wordt de kelder dan met een kraan geplaatst. Omdat de kelder nog van punt A naar punt B moet geraken zal een prefab kelder dus eerder een kleine kelder zijn. Een prefab betonkelder kan echter niet dienen als fundering, een kost die je met een gegoten kelder wel kan vermijden. Als je geen grote kelder wenst kunnen prefab betonkelders zeker een voordelige oplossing zijn.

prijs betonnen kelder

Zijn er nog andere factoren die de prijs kunnen beïnvloeden? 

Er zijn nog een aantal factoren die een invloed kunnen uitoefenen op de kostprijs van je betonnen kelder. 

1. Vloerplaat:

Houd er rekening mee dat bij zowel een kelder in gewapend beton als een prefab kelder nog een vloerplaat zal moeten worden gegoten. De vloerplaat is wel goedkoper in verhouding dan de wanden. Er kunnen wel nog kosten aangerekend worden voor het voorzien van openingen voor leidingen en het eventueel polieren van de vloer.

2. Uitgraven bij prefab kelder:

Bij een prefab kelder zal er eerst nog moeten worden uitgegraven alvorens men overgaat tot plaatsing. 

3. Nutsvoorzieningen in de kelder:

De kosten van de aanleg van een trap, deuren en verlichting zullen natuurlijk ook mee de totale kostprijs bepalen.

Betonwerken SMP staat in voor je betonnen kelder

Betonwerken SMP beschikt over de juiste vakmannen voor elk type betonnen kelder. . Met onze jarenlange ervaring en expertise in ieder gebied van betonwerken kunnen wij steeds de beste oplossing aanbieden die perfect aansluit op wat jij zoekt. Daarnaast kan je bij ons rekenen op het beste advies over jouw project. Vraag alvast een gratis offerte aan en ontvang vrijblijvend enkele prijsvoorstellen.. Je kan ook steeds contact met ons opnemen.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs